Статус: Онлайн
Повідом.: 7927
Повідом.: 7927
Порадуем Крокодила:
Є ще один маленький акцент, дуже важливий. Коронавірус – захворювання дуже заразне. Але всі забувають маленький акцент. Коронавірус дуже заразний при близькому контакті. Це завжди упускається.
– От! Розкажіть. Звісно, це теж важливо. Дивіться, рукостискання, кнопки ліфту, продукти в маркеті взяв – «ой-ой-ой, не торкайся!» Антисептики. Є від них сенс?
– Ну як? Я не можу сказати, що від них немає сенсу. Вони в якійсь частині спрацьовують. Але всі бояться коронавірусу не там, де він є.
– А де він є?
Поцілунки, спільний посуд, речі для душу, близьке спілкування, обійми – так на COVID заражаються
– Він при близькому контакті. Подивіться, хто хворіє реально. Великі гуртожитки. Сім’я. Якщо в сім’ї один член сім’ї хворіє... Не факт, що всі захворіють. Ми подібні випадки також відзначаємо. Чоловік захворів, дружина – здорова. Але близький контакт (поцілунки, спільний посуд, речі для душу, особливість спілкування, коли люди обнімають одне одного при зустрічі) це спрацьовує, так на*COVID*заражаються. А коли людина просто йде вулицею, навіть коли вона зайде до офісу на якійсь відстані...
– Ну, от як ми з вами.
– Так. Це мінімальний контакт.
– І час має значення?
– Грубо кажучи, треба, щоб моя рідна, слина потрапила на ваші слизові. Якщо ми якийсь бар’єр ставимо – дистанція, якщо ви хочете, то можете маску вдягти – цей захист вже працюватиме. Але абсолютно не там*COVID*шукають.*COVID*при близькому контакті заражаються.
Навіть медики (у мене є купа таких прикладів), які на роботі, з*COVID*працюють вже місяцями, не хворіють, а приходять додому, а в них там дитина, чоловік захворіли – через тиждень вони хворіють.