Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Закликаю розмовляти українською

• Автор теми Автор теми sashapro
  • Дата створення Дата створення
Поділюсь спостереженням за пів року, а можливо і більше, повсякденного спілкування мовою.

Абсолютна більшість сприймає позитивно, меньша частина нейтрально, але вцілому 95% схильно.

Простежується чітке соціальне розшарування, тих хто сприймає негативно, подібні випадки можна перелічити на пальцях рук, але асе ж таки.

Негативно сприймають маргинали, провці супермаркету, недоразвинута, дівчинка 20р у дворі, одним словом більшовики чи неадекватні люди.

Все частіше зустрічаю розмовляючих мовою людей, та і коло спілкування теж замислилось, підтримує і мабуть скоро теж приєднаються)),

Негативно сприймають маргинали, провці супермаркету, недоразвинута, дівчинка 20р у дворі, одним словом більшовики чи неадекватні люди./QUOTE]

Отчасти подтверждаю Ваши слова, мы с мужем любим иногда пошутить и в людных местах по-украински говорить, один раз это было в нашем "классе" идем по пивному отделу и я: "ходiм хутчiш до молочного, бо вершки скiнчились, нема з чим каву пити" - у пацана (работника, он на стремянке стоял у полки с бутылками) начался тик, думала, бедолага свалится на хрен (на пол, в смысле), после этого полюбили мову ще бiльше ;)

Консервированный ТС, как дела там с церковью?

Доречі для подорожуючих, раджу практикуватись в мові.

Тому що русофобські настрої в світі зростають, і можете потрапити в халепу, якщо між собою будете спілкуватись і випадково можуть переплутати.

Ризикуєте поїсти з пікантним додаванням інтернаціональної слини, меньшою порцією, іншим напоєм чи його якістю, чи взагалі залишитись без ночівлі)

Вже розповідали про випадок в Мілані києвляне)

А почати спілкуватись не так вже і легко одразу, ми як собіки майже все розуміємо але вимовити разом речення...

вам врать- мне записывать(с,Томин):D

з 29...

кстати да, общаясь с украиномовными гражданами часто приходится слышать, что мол вас -схидняков русифицировали. На конкретный вопрос , в каком году-столетии был русифицирован конкретный город, - невнятное мычание

по 33

планомірно знищувалась Україна та українці

мабуть у Вас двох вибухнуть пукани, але і Курськ і Білгород розмовляли мовою да і зараз в селах суржик.

А до цього ще Кубань.

Харків тим паче!

І до такого нізького морального духу який зараз на Донбасі і привела політика голодомору та знищування історії.

А потім все заселяли *****ами, цілими поселеннями.

П.С. Чи ви двоє історію 90-х вчили і то на своєму прикладі в якихось трущобах Ха?

Останнє редагування:
Шо за бред, тсу известно, что-нибудь на тему советской украинизации в 20-х-30х. Опять коней-людей смешали

Сейчас нахожусь на западной Украине со всеми разговариваю на русском и по русски. Ни кто не намекнул даже что я где то не прав.

Сейчас нахожусь на западной Украине со всеми разговариваю на русском и по русски. Ни кто не намекнул даже что я где то не прав.

Ооо, бач як виходить, у на сході на мові і одразу ТСЕ

Це твій вибір, і тобі там ніхто не заважає.

Але я толерантно натякаю, що б непогано, тим паче на західній, чудовій частині нашої країни, коли з тобою мовою то і ти, в гостях як ніяк)

А самому не хочется перейти на украинский? У многих это происходит автоматически при попадании в україномовне оточення. :)

А самому не хочется перейти на украинский? У многих это происходит автоматически при попадании в україномовне оточення.
Дык тож попасть нужно, ну и где я в такое вляпотся могу в Харькове?

Как то не до этого, дольше думать как сказать...

моя сім'я не дочекається відпустки, щоб поїхати мандрувати до Західної, та поспілкуватися мовою не ловлячи при цьому на собі перелякано-здивовані погляди оточуючих

Дык тож попасть нужно, ну и где я в такое вляпотся могу в Харькове?

Так тот, у кого я спрашивала, и есть попаданец, временный наверное. :)

Как то не до этого, дольше думать как сказать...

А я обычно не замечая перехожу на ЗУ на украинский.

Назад
Зверху Знизу