Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Закликаю розмовляти українською

• Автор теми Автор теми sashapro
  • Дата створення Дата створення
А как будет "цяточка" по русски? Взяв цяточку зэмли.(лень переходить на другую клаву), украинцы поймут...

Цяточка це"точка" російською мовою.... справжні українці не зрозуміють. А землю можна взяти жменю або пригорщу

Останнє редагування:
Суржик это признак провинциальности.
Не метросексуальному ведучому провіціального шоу, який понаїхав до Харкова з московської області розповідати про провінціальність :D

Язык это инструмент общения. Его суть - это убрать барьер для общения. Ведь когда на улице обращается иностранец на ломаном русском, а ты спрашиваешь у интстранца на корявом английском не для того, чтобы уважить, а для того чтобы добиться результата - получить информацию. В то время когда величайшие умы пытаются внедрить эсперанто, чтобы убрать лишнюю трату времени, у нас в Украине это способ выявить неверных и не таких.. Пзздц какой-то.

Не метросексуальному ведучому провіціального шоу, який понаїхав до Харкова з московської області розповідати про провінціальність :D

Пока ты болтался, как ****о в проруби, в спальном районе Харькова, я успел пожить, поработать и в Москве, и в Киеве, и в Одессе, и в Кишеневе. Так что давай не спорить, кто из нас провинциальней: Человек с опытом в СМИ более 10 лет и ли внезапно украинский, но русскоязычный мелкий троллик из главного.

Почему когда приезжаешь в любую Эвро-страну тебя никто не щимит на каком разговаривать? В некоторых странах вообще на нескольких разговаривают и никто никого не умоляет и не принуждает базарить на *****-мови. Что за страна? Хоть по китайски чирикай от этого что-то изменится? ТС, с х*яли мне разговаривать по-твоему, если учился я на русском? А если ты такой щирый, ты либо маленький, либо приезжий. А твой ответ по поводу ваты, разжую тебе на ватном путин Х*йло. Поддерживаю ответ по поводу западной, тоже был там, все ровно, без "файна пани" мне продавали, и большинство старались разговаривать по-русски. Херней страдаешь и ходишь по троутарам в ямах, дрючат мамашек на выплаты в виртуальной войне, кормишь ****орылов зажравшихся в зради и т.д. Не за то воюете, панЭ. бЭ мЭ гЫ щО. а мы прЫйихалЫ с сЭла нас элЭктрЫчка прЫвЭзла.
Из старпоста
АХТУНГ1 - Кому байдуже, чи якщо ти ******, чи не при яких обставинах..., далі можна не читати і головне не відповідати в темі!!
Буває, що краще промовчати, так розумнішим можно здатитись для оточюючих.
Дяк.

АХТУНГ2 - Закликаю тільки з свого, вільного бажання, нікому не нав*язую і прошу в темі не нав*язувати та переконувати, сварючись з форумчанами!!
Тільки для тих хто підтримує ідею.
Чукча не читатель ? Чукча писатель ?

Украинска мова дуже спивуча и гарна, но только когда ты ее слышишь от культурного носителя мовы, который естественно на ней мовыть, а не навчывся ею володиты в зрелом возрасте. В том то и проблема, что многие так коверкают соловьину мову, что лучше бы они на русском языке общались, а не занимались "азаровщиной".

Попроси жопоухого видео зписать, как он вещает на украинском - тут бы все уссались от смеха. Уверен, говорящие весы из парка Шевченко звучат милозвучней)

Пока ты болтался, как ****о в проруби, в спальном районе Харькова, я успел пожить, поработать и в Москве, и в Киеве, и в Одессе, и в Кишеневе.
І звідусюди тебе випиздили. Пічалько. Але твій екс-колега кокозянц тебе зрозуміє, приголубить, не хвилюйся

АХТУНГ1 - Кому байдуже, чи якщо ти ******, чи не при яких обставинах..., далі можна не читати і головне не відповідати в темі!!
Буває, що краще промовчати, так розумнішим можно здатитись для оточюючих.
Дяк.

АХТУНГ2 - Закликаю тільки з свого, вільного бажання, нікому не нав*язую і прошу в темі не нав*язувати та переконувати, сварючись з форумчанами!!
Тільки для тих хто підтримує ідею.

Маю бажання Вас закликати розмовляти українською мовою та обгрунтувати свою пропозицію.

По-перше це мова наших пращурів, Харків до голодомору був україномовний.

по-друге ми її, мову, всі розуміємо, але чомусь соромимось користуватися повсякденно, та і для тих у кого на мові буле все освідомленне навчяння в школі, а таких на ХФ дуууже багато ;) це взагалі не питання, вони володіють нею в досконалісті.

По-третє, для більш дорослих, зайвий привід робити вправи для мізок.

Доречі лайка українською просто мила в зрівнянні з татаро-монгольськими запозиченнями росіян (****а, дідько, ****, *****) :))

Ще в мене є глибоке переконання, що мої діти повинні розмовляти мовою, а російську тільки розуміти досконало) А для цього батькам потрібно оволодіти.

Для тих кто бажає потрохи переходити приводжу формулу яку для себе вивів:

- С початку декілька тижнів починаємо в мережі спілкуватись/писати виключно мовою, коли пишешь є час обміркувати речення/слова, дуже добре розминає мізки;

- переводимо всі девайси, планшети, смарти/телефону на українську, я навіть перед кожним викликом міняю в контактах на українські ім*я та прізвища абонента, таким чином всі з ким я спілкуюсь і шукаю пошуком, потрохи будуть записані мовою;

- всі нотатки та записи рукою в щоденниках, та чорнетках, офіційне листування по работі пишемо мовою;

- починаємо спілкуватись в побутових ситуаціях мовою (магазин, інет магазини, банк, держ. органи і т.п.)

- при кому не соромитесь (рідні, близкі, друзі), пробуємо спілкуватись постійно, одразу не буде виходити вдало, але не відчаюємось, Ваш співрозмовник, якщо він не ******, можливо Вас виправить, на це реагуємо адекватно, та запам*ятовуємо:)

- Коли вже стало вдало виходити, з далекоми рідними та співробітниками чи знайомими, щоб їх не шокувати, спочатку вітаємось зранку мовою, чи пару перших речень, потім можемо перейти на російську, потрохи даючи їм зрозуміти зміни в Вас) А потім, при наступному спілкувані, вже можно сміливо повністю переходити, багато хто підтримує, та з такими як Ви дуже зручно практикувати, вдосконалюючі Вашу українську;

Моє коло спілкування мінімізує контакти з ватою, тому отримую тільки позитивні емоції. Ви собі не уявляєте як люди раді чути навколо себе рідненьку)

Моє прагнення навчитись володіню мовою, хоч трохи наблизитись, до С.Волошенко чи С.Притула:) А якщо б дівчата прагнули до рівня О.Фреймут:))
Не беру до уваги їхні проф якості, але мова в них дуже сучасна та приємна.

Також буду вдячний якщо хтось знає офф лайн словник рос/укр, чи перекладач.
Актуально он-лайн, найкоректніший! В браузері постійно відкритий гугл транслейт, коли не можу згадати слово, одразу перекладаю.

П.С. А ще це банально вигідно) Успіхів!

навчяння - навчання
оточюючих - оточуючих
сварючись - сварячись
досконалісті - досконалості
Далі - не читала. "Буває, що краще промовчати"

Досить флудити!!

Не годуєм тролів і недоумків!!

Не засмічуйте тему хф флеймом, буду вимушений на кожного скаржитись модерам, тема Суворо БФ

Досить флудити!!

Не годуєм тролів і недоумків!!

Не засмічуйте тему хф флеймом, буду вимушений на кожного скаржитись модерам, тема Суворо БФ

Мало восклицатьных знаков. Ошибки в любимом языке старпоста исправлять будешь? Не вижу здесь БФ, как и украинского языка

Лично я сторонник того, что бы те, кто руководит Украиной и от кого зависит благосостояние нашего народа, говорили как им удобно, лишь бы делали свое дело они профессионально и честно. Могу еще раз повторить для тугоухих - честно.

Просто ти зрадник, що лиже сраку російським окупантам та сепаратистам. Мабуть це пояснює усе.

навчяння - навчання
оточюючих - оточуючих
сварючись - сварячись
досконалісті - досконалості
Далі - не читала. "Буває, що краще промовчати"
Поддерживаю.
Чувак из тех кто .... *****дiти шоб в ротi не воняло..... ну или как то так))))

Взагалі цікаво, чому усілякі гламурні напівпідори, та інші проросійські персонажі заходять у цю тему і агітують проти головної мови країни, замість того, щоб цю тему ігнорувати?
Така сильна ненависть до усього українського, що аж передається через монітор.

Взагалі цікаво, чому усілякі гламурні напівпідори, та інші проросійські персонажі заходять у цю тему і агітують проти головної мови країни, замість того, щоб цю тему ігнорувати?
Така сильна ненависть до усього українського, що аж передається через монітор.

А можно конкретно узнать, кого ты только что обозвал? Форум существует для того, чтобы обсуждать тему, а не стадно соглашатся с тем, у кого ошибок в мове больше, чем у школьника.

Назад
Зверху Знизу