Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Закликаю розмовляти українською

• Автор теми Автор теми sashapro
  • Дата створення Дата створення
Перед тим як.

Ватніки, ви жалюгідні.

Вчити якийсь "правильній українській" і при цьому писати "поперш ніж" замість "перш ніж, або "по-перше", а також якесь не оковирне "коверкати". Клініка.

Останнє редагування:
АХТУНГ1 - По-перше це мова наших пращурів, Харків до голодомору був україномовний.

по-друге ми її, мову, всі розуміємо, але чомусь соромимось користуватися повсякденно, та і для тих у кого на мові буле все освідомленне навчяння в школі, а таких на ХФ дуууже багато ;) це взагалі не питання, вони володіють нею в досконалісті.

По-третє, для більш дорослих, зайвий привід робити вправи для мізок.

Доречі лайка українською просто мила в зрівнянні з татаро-монгольськими запозиченнями росіян (****а, дідько, ****, *****) :))

Ще в мене є глибоке переконання, що мої діти повинні розмовляти мовою, а російську тільки розуміти досконало) А для цього батькам потрібно оволодіти.

Для тих кто бажає потрохи переходити приводжу формулу яку для себе вивів:

- С початку декілька тижнів починаємо в мережі спілкуватись/писати виключно мовою, коли пишешь є час обміркувати речення/слова, дуже добре розминає мізки;

- переводимо всі девайси, планшети, смарти/телефону на українську, я навіть перед кожним викликом міняю в контактах на українські ім*я та прізвища абонента, таким чином всі з ким я спілкуюсь і шукаю пошуком, потрохи будуть записані мовою;

- всі нотатки та записи рукою в щоденниках, та чорнетках, офіційне листування по работі пишемо мовою;

- починаємо спілкуватись в побутових ситуаціях мовою (магазин, інет магазини, банк, держ. органи і т.п.)

- при кому не соромитесь (рідні, близкі, друзі), пробуємо спілкуватись постійно, одразу не буде виходити вдало, але не відчаюємось, Ваш співрозмовник, якщо він не ******, можливо Вас виправить, на це реагуємо адекватно, та запам*ятовуємо:)

- Коли вже стало вдало виходити, з далекоми рідними та співробітниками чи знайомими, щоб їх не шокувати, спочатку вітаємось зранку мовою, чи пару перших речень, потім можемо перейти на російську, потрохи даючи їм зрозуміти зміни в Вас) А потім, при наступному спілкувані, вже можно сміливо повністю переходити, багато хто підтримує, та з такими як Ви дуже зручно практикувати, вдосконалюючі Вашу українську;

Моє коло спілкування мінімізує контакти з ватою, тому отримую тільки позитивні емоції. Ви собі не уявляєте як люди раді чути навколо себе рідненьку)

Моє прагнення навчитись володіню мовою, хоч трохи наблизитись, до С.Волошенко чи С.Притула:) А якщо б дівчата прагнули до рівня О.Фреймут:))
Не беру до уваги їхні проф якості, але мова в них дуже сучасна та приємна.

Не промова, а витв1р мистецтва!
Але непогано було б ТСу навчитися писати без граматичних помилок.;) Перш н1ж виносити на люди свою пропозиц1ю, потр1бно було спочатку повиправляти помилки та правильно вжити пунктуац1ю, бо якось нелог1чно звучить Ваше гасло: не паплюжте укра1нську мову суржиком! А безграмотно писати, то таке, другорядне?:rolleyes:

Останнє редагування:
Не промова, а витв1р мистецтва!
Але непогано було б ТСу навчитися писати без граматичних помилок.;) Перш н1ж виносити на люди свою пропозиц1ю, потр1бно було спочатку повиправляти помилки та правильно вжити пунктуац1ю, бо якось нелог1чно звучить Ваше гасло: не паплюжте укра1нську мову суржиком! А безграмотно писати, то таке, другорядне?:rolleyes:
+10500

досить сваритися-краще виправляйте одне одному помилки-тіки дужє делікатно)))
Починайте з мене,шось *делікатно* мені не подобаоється)))

Через 20-30 років російська мова зникне з України, а через 50 взагалі, бо мова тундри, тайги та ізоляції неконкурентоздатна.
Треба більш стратегічно мислити.
Нет. Поскольку количество носителей русского языка больше чем украинского. Начинай откладывать шлакоблоки и кирпичи. Пробегись по всем ресурсам - прозреешь.
Знать украинский нужно- вопросов нет. Но в интернете ,в технике, и в литературе читать на этом языке нечего. Только можно слушать "новыны" и вот этот топик читать...
Так что успокаиваешь ты сам себя :)

Нет. Поскольку количество носителей
русского языка больше чем
украинского.
Тимчасово. росія перестане існувати через 10 років і її штучна монголо-німецька мова зникне як латина або шумерська.

Тимчасово. росія перестане існувати через 10 років і її штучна монголо-німецька мова зникне як латина або шумерська.
Я тебе про количество носителей - ты мне про государство. Я тебе о длинном - ты о теплом. не подменяй понятия.

АХТУНГ1 - Кому байдуже, чи якщо ти ******, чи не при яких обставинах..., далі можна не читати і головне не відповідати в темі!!
Буває, що краще промовчати, так розумнішим можно здатитись для оточюючих.
Дяк.

АХТУНГ2 - Закликаю тільки з свого, вільного бажання, нікому не нав*язую і прошу в темі не нав*язувати та переконувати, сварючись з форумчанами!!
Тільки для тих хто підтримує ідею.

Маю бажання Вас закликати розмовляти українською мовою та обгрунтувати свою пропозицію.

По-перше це мова наших пращурів, Харків до голодомору був україномовний.

по-друге ми її, мову, всі розуміємо, але чомусь соромимось користуватися повсякденно, та і для тих у кого на мові буле все освідомленне навчяння в школі, а таких на ХФ дуууже багато ;) це взагалі не питання, вони володіють нею в досконалісті.

По-третє, для більш дорослих, зайвий привід робити вправи для мізок.

Доречі лайка українською просто мила в зрівнянні з татаро-монгольськими запозиченнями росіян (****а, дідько, ****, *****) :))

Ще в мене є глибоке переконання, що мої діти повинні розмовляти мовою, а російську тільки розуміти досконало) А для цього батькам потрібно оволодіти.

Для тих кто бажає потрохи переходити приводжу формулу яку для себе вивів:

- С початку декілька тижнів починаємо в мережі спілкуватись/писати виключно мовою, коли пишешь є час обміркувати речення/слова, дуже добре розминає мізки;

- переводимо всі девайси, планшети, смарти/телефону на українську, я навіть перед кожним викликом міняю в контактах на українські ім*я та прізвища абонента, таким чином всі з ким я спілкуюсь і шукаю пошуком, потрохи будуть записані мовою;

- всі нотатки та записи рукою в щоденниках, та чорнетках, офіційне листування по работі пишемо мовою;

- починаємо спілкуватись в побутових ситуаціях мовою (магазин, інет магазини, банк, держ. органи і т.п.)

- при кому не соромитесь (рідні, близкі, друзі), пробуємо спілкуватись постійно, одразу не буде виходити вдало, але не відчаюємось, Ваш співрозмовник, якщо він не ******, можливо Вас виправить, на це реагуємо адекватно, та запам*ятовуємо:)

- Коли вже стало вдало виходити, з далекоми рідними та співробітниками чи знайомими, щоб їх не шокувати, спочатку вітаємось зранку мовою, чи пару перших речень, потім можемо перейти на російську, потрохи даючи їм зрозуміти зміни в Вас) А потім, при наступному спілкувані, вже можно сміливо повністю переходити, багато хто підтримує, та з такими як Ви дуже зручно практикувати, вдосконалюючі Вашу українську;

Моє коло спілкування мінімізує контакти з ватою, тому отримую тільки позитивні емоції. Ви собі не уявляєте як люди раді чути навколо себе рідненьку)

Моє прагнення навчитись володіню мовою, хоч трохи наблизитись, до С.Волошенко чи С.Притула:) А якщо б дівчата прагнули до рівня О.Фреймут:))
Не беру до уваги їхні проф якості, але мова в них дуже сучасна та приємна.

Також буду вдячний якщо хтось знає офф лайн словник рос/укр, чи перекладач.
Актуально он-лайн, найкоректніший! В браузері постійно відкритий гугл транслейт, коли не можу згадати слово, одразу перекладаю.

П.С. А ще це банально вигідно) Успіхів!

Настоящий Украинец слово АХТУНГ не писал бы... ТСE - вi хто?!:ганьба:

Я тебе про количество носителей - ты мне про государство. Я тебе о длинном - ты о теплом. не подменяй понятия.

Не буде держави - не буде мови. Держава - єдине, що гальванізує мертвонароджену російську мову.

Маю бажання Вас закликати розмовляти українською мовою та обгрунтувати свою пропозицію.
Спасибо) С людьми, что обращаются на укр. - общаюсь на укр., а так... мой родной русский, на нем и разговариваю, и сны смотрю, зачем же мне топтать свой родной язык?

Українська вижила і виживе без держави, бо ми не імперія. У нас міфологія не агресивна, а героїчна, жаліслива і захисна. Ми всю історію боремось за своє, і це вдихає життя в нашу мову.
росія навпаки бореться за чуже і носії їх мови - підкорені римом племена варварів. Паде Рим - зникне мова і відродяться десятки нині пригнічених.

Коли сумніваєшся чи правильно все написано - дивись на реакцію бавовняних підхуйлят. Піняться - значить все чітко і нормально.
Форумна хімія.

Голосом Дроздова:
Відмінна риса підхуйлят - фантазії про те, що вони можуть читати думки більш розвинених особин і сумніви у тому що існують ті хто знають "очєнь сложную" українську мову і користуються нею без перекладача.
Самі підхуйлята користуються перекладачем на російську з матюків, тому їм так болить ця тема і тому майже в усіх підхуйлят комплекс неповноцінності.

Також буду вдячний якщо хтось знає офф лайн словник рос/укр, чи перекладач.
Актуально он-лайн, найкоректніший! В браузері постійно відкритий гугл транслейт, коли не можу згадати слово, одразу перекладаю.

Как же вы достали патриоты ****** Украинский язык коверкать. Ну выучи его хотя б для начала.

Я сейчас в России. Боюсь, если я начну говорить по-украински, ничем хорошим для меня это не закончится :D Да и в Харькове 99% будут смотреть на меня кривовато...

Такие ****** и не понимают, что единственное, чем и манипулируют с прихода Юща, это мова и Русский язык. Отменяем, разрешаем, запрещаем, убираем. Пока этого не было, страна была целостной и пофиг было всем, кто и где на каком языке говорит. Вот это и есть враги страны, которые пытаются вводит ограничения, а потом удивляются, почему народ на противоборствующие стороны делится начинает.
А тут собственно и добавить нечего........

Я сейчас в России. Боюсь, если я начну говорить по-украински, ничем хорошим для меня это не закончится
скорее ничем плохим, а вот если вдруг попасть в тусовку щирых(искусственно взращенных) - то уже никто не будет ручаться:rolleyes:

скорее ничем плохим, а вот если вдруг попасть в тусовку щирых(искусственно взращенных) - то уже никто не будет ручаться:rolleyes:

Не факт - еще в каратели запишут :D
А вообще, я обещал учительнице по украинскому, что она не портит мне аттестат и ставит 4, а я никогда не разговариваю на украинском :D

А вообще, я обещал учительнице по украинскому, что она не портит мне аттестат и ставит 4, а я никогда не разговариваю на украинском
та Вы прям как я
только учительнице по химии и не поступаю в мед:іржач:

Назад
Зверху Знизу