Відкрите звернення юриста Ігоря Кізіми до Голови Верховного Суду України, Генерального прокурора України, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини
Я, що нижче підписався, доводжу до вашого відому, шановні можновладці, що Ви займаючи такі відповідальні посади не справляєтеся в повній мірі з власними обов’язками, оскільки потураєте порушенню державою Україна взятих на себе міжнародних зобов’язань.
Маючи на меті кінцеве звернення до міжнародних інституцій, я все ж таки спробую добитися торжества закону національними засобами, тобто через звернення до наших «найсправедливіших» судів у світі.
На даний час, як Вам відомо (а може й не відомо) я подав позови до Верховного Суду України, Голови Верховного Суду України, Генеральної прокуратури України, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з надією привернути Вашу увагу до вкрай негативного у нашому суспільстві явища – невиконання державою України Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, і як наслідок, не допущення дипломованих юристів (фахівців права) до захисту підозрюваних, обвинувачених, підсудних, засуджених в кримінальному процесі.
Я розумію, що ця проблема хвилює не всіх членів нашого суспільства, і вона не може набути такого розголосу як членство України в НАТО, чи як мовне питання, проте її ігнорування лише підтверджує давню тезу про те, що Україні ще далеко до правової держави.
Наразі ситуація така, що суд (поки що першої інстанції) вперто не бажає визнавати Ваші дії протиправними, оскільки існуюча на даний час ситуація їх повністю влаштовує.
Давайте поміркуємо разом: чому і кому вигідно в кримінальний процес не допускати захисниками дипломованих юристів?
Все дуже просто. Вказана ситуація лобіюється самими адвокатами, які мають повну монополію на надання правової допомоги обвинуваченим в кримінальному судочинстві. До того ж адвокат підконтрольний відповідній дисциплінарній комісії, а відтак керований. Він не зможе піти проти влади. на нього можна тиснути, наприклад, залякуючи позбавленням свідоцтва на право зайняття адвокатською діяльністю.
Саме тому я, магістр права - маю диплом з відзнакою, стаж за фахом більше семи років, автор посібника «Нестандартне застосування процесуальних інститутів та юридичні технології» - не особливо поспішаю стати адвокатом – керованим, контрольованим «листоношею» між клієнтом і суддею.
І суддям також зручніше узгодити з контрольованим адвокатом свій бізнес-інтерес, ніж з вільнодумним чесним юристом, а вірніше поставити адвоката перед дилемою – або працюєш за відкати, або в нашому суді ти не приживешся.
Я впевнений, вказане зможе підтвердити не одна тисяча бідолах, яких засудили за їх же гроші.
Чому все ж таки засудили? А тому що, відверто йти проти закону, залишаючи при цьому сліди проплачених вироків судді не хочуть. От і остається в дурнях той самий бідолаха, який платить тим, хто його позбавляє волі.
полная версия обращения
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.