Статус: Офлайн
Повідом.: 5928
Повідом.: 5928
Швидкий ви на суд.
Те що Донцов згадує святе письмо вже самим цим фактом є доказом моєї тези про зв'язок між українським націоналізмом та християнством.
"Кесарю-кесарево, Богу-боже" - це пам'ятаєте? "Кесарь" для на націоналіста - це нація перед якою він має обов'язок. Нація для націоналіста - це люди про яких він дбає і які дбають про нього. Це - ближні. Хіба ви знайдете у промовах Христа заклики не допомагати ближньому? Ні. З Божої волі люди різні, і мають різну національність, різну культуру, різну мову. Берегти їх - означає берегти те що створив Господь.
Тепер повернемося до вашої цитати:
Тут це де?
Про яку саме "аморальність" йде мова?
Тому можна сміливо зробити висновок що у Донцова йде мова про питання суто політичні, "кесареві". І тільки Вищій суд визначить чи зазіхали вони на Боже, як і будь які наші вчинки.
Вам теж треба щось казати.
Пане, але ж тут тоді від зворотнього. Адже плем'я того кого спіймали не приймає таких як він, чи я щось пропустив?
Флеймхарт не занимайся софистикой, у тебя не получается и не лезь в религию, так как знания о ней у тебя не то что поверхносны, а оч поверхносны так что теологические споры не для тебя
). Там все просто - аморально не то, что аморально с точки зрения привычной морали, основанной на христианских принципах - не убий, скажем (мещанской, как он любит говорить), а то, что хорошо для нации. Что хорошо для нации скажет лидер, понятное дело. Уже упомянутые кровавые столкновения с поляками именно хороши с точки зрения нации и ужасны с точки зрения привычной нам морали.