Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Тема про мобілізацію (Без флуду!)

могу предположить что на время тревоги вышли в безопасное место. а ресурс не решились выпустить. вот и вся комбинация.
Как будет комментарий Истомина по этому поводу - позовёте. Прям интересно.

серьёзно? не знаете что делать с коррупционными схемами?
Если говорить по существу, то страна у нас коррумпирована НА ВСЕХ УРОВНЯХ
Самые обычные люди охотно "решают вопросы" ... а потом драматически заламывают руки и рассказывают о том, что "рыба гниет с головы" :D
В этой ситуации лучший вариант - убрать повод для корупции
Самый простой пример - замена школьных выпускных экзаменов на общенациональные тесты ЗНО или НМТ.
Одним махом убрали влияние школьных учителей на результаты тестов и радикально уменьшили коррупцию вступительных комиссий в ВУЗах.
Да, это не идеальная схема, но стало на два порядка лучше, чем было 20 лет назад.

а как ты решишь вопрос с коррупцией, если к примеру в горгазе изначально требуют с тебя Н-ную сумму денег и неебёт?
речь вообще-то про коррупцию военных со стороны студентов во время обязательной базовой военной подготовки в ВУЗах
думаю, там от 25 до 40% захотят откупиться и пройти БЗВП без лагерей

на этом фоне твой пример с ХАРКІВМІСЬКГАЗом (?) выглядит странно, тем более никаких обстоятельств и конкретики ты почему то не приводишь :rolleyes:

речь вообще-то про коррупцию военных со стороны студентов во время обязательной базовой военной подготовки в ВУЗах
думаю, там от 25 до 40% захотят откупиться и пройти БЗВП без лагерей
Я думаю що посилання на корупцію - це відмазка і не головна причина спроби відмінити базову військову підготовку студентів. На мій погляд головна причина - це намагання хоч якось залишити зв'язок із молоддю яка зараз за кордоном і навчається у наших вишах. БЗВП вони пройти не зможуть, будуть відраховані і ми втратимо їх назавжди. Це і є головна причина, а не корупція.

Я думаю що посилання на корупцію - це відмазка і не головна причина спроби відмінити базову військову підготовку студентів. На мій погляд головна причина - це намагання хоч якось залишити зв'язок із молоддю яка зараз за кордоном і навчається у наших вишах. БЗВП вони пройти не зможуть, будуть відраховані і ми втратимо їх назавжди. Це і є головна причина, а не корупція.
Війна вже 4й рік йде, всі ті хто уїхали вже фактично закончили вчитись, або закінчують.

Війна вже 4й рік йде, всі ті хто уїхали вже фактично закончили вчитись, або закінчують.
Ні, 17-річних вивозять і досі. А взагалі той курс стосується виключно студентів які зараз закінчили 1-й курс.

Просьба: вопросы украинского высш.образования - обсуждаем в другой теме/разделе
Пожалуйста
:пиво:

Главная причина это отсутствие инструкторов и материальной базы(откуда если мобилизованным нормально обеспечить не могут)
пример как военных "типа учили" противодействию дронам
иначе та вся "подготовка" будет имитацией бурной деятельности с распилом бюджетов

1751658947705.webp

😳 Працівники Запорізького ТЦК за півтора року отримали хабарів майже на 2 млн доларів, мобілізації уникнули понад 1,5 тисячі чоловіків, – ДБР

Воєнкоми брали гроші за зняття з розшуку військовозобов’язаних, які потрапляли в базу через неявку за повісткою. Для цього складали фіктивний протокол про начебто добровільну явку громадянина до ТЦК. Ціна «послуги» — 1,3 тис. доларів.

Тепер працівникам ТЦК загрожує до 5 років ув’язнення.

Легальний захист від мобілізації
1751667186391.png

там ще й безпекові питання незрозуміло як вирішувати
бо якщо Іскандер влучає в мобілізованих, то гинуть солдати і офіцери, тобто військовослужбовці
а під час проходження практичної частини БЗВП загинути можуть студенти, значній частині яких ще 18 років не виповниться

У ТЦК пояснили нюанси відстрочок для студентів і викладачів

Студентам не потрібно підтверджувати свій статус у ТЦК кожні 3 або 6 місяців — це автоматично відображається в реєстрі ЄДЕБО.

Відстрочка діє на весь семестр, але не більше ніж на 6 місяців.

Викладачі можуть отримати відстрочку на навчальний рік, якщо офіційно працюють не менше ніж на 0,75 ******.

Відстрочку можна оформити через додаток Резерв+ — все відбувається автоматично, без звернень у ТЦК.

Для оформлення вручну потрібно подати:
▪️студентам — довідку з ЄДЕБО,
▪️інтернам — документи про зарахування,
▪️викладачам — довідку про займану посаду і ставку,
▪️науковцям — диплом про науковий ступінь.

науковцям — диплом про науковий ступінь.
Тобто, можна навіть не працювати в науці, а лише показати колись отриманий диплом кандидата чи доктора наук? Чи що значить "Для оформлення вручну"?

⚡️ Обстріл ТЦК у Полтаві (https://t.me/+9qPtPHRH3EI2OTk0) не зупинив мобілізацію

Попри удар по будівлі Полтавського обласного ТЦК 3 липня, мобілізаційні та рекрутингові процеси тривають у штатному режимі.

Усі документи збережено - більшість у реєстрі "Оберіг", решта - у райвідділах. Прийом громадян під час тривог не здійснюється. Особовий склад працює в розосереджених локаціях. Можливі лише тимчасові затримки з окремих соцпитань.

Тобто, можна навіть не працювати в науці, а лише показати колись отриманий диплом кандидата чи доктора наук? Чи що значить "Для оформлення вручну"?
странный вопрос из "country: LT".

Назад
Зверху Знизу