Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
1. Сьогодні Фонд Розвитку Української Музики виклав пост із вражаючою статистикою. Виявляється, що кількість переглядів української музики тільки в ютюбі становить 10 мільярдів.

Дані надані цифровою платформою WEEKNO.NET, яка є реєстром української музики і рейтингом одночасно.

10 млрд - це набагато більше, ніж всіх людей на нашій планеті.

Це дійсно вражаюча цифра, враховуючи наскільки молодий український музичний ринок і враховуючи що український ринок є локальним. Знаючи, як збирається статистика сервісом WEEKNO, посмію припустити, що врахована далеко не вся статистика прослуховувань української музики, про що цей сервіс чесно попереджає. І не треба порівнювати з топовими світовими ринками, мовляв є артисти що за один кліп мають стільки переглядів. Так звісно є, але їх качають найбільші світові платформи і лейбли з такими ресурсами, як в нас цілі галузі економіки. А по друге - в них аудиторія - весь світ. А в нас локальний ринок на якому немає потужних платформ світого масштабу.

2. З 10 млрд прослуховувань (а це тільки ютюб і це тільки сучасна українська музика) - це дійсно багато. Але найцікавіше, що за 2023 рік прослуховувань стало на 3 млрд більше. Весною цього року на сторінці Фонду був опублікований пост - де була наведена статистика 7 млрд. Це було в березні. Тобто всього за 9 місяців - 3 млрд! Це приріст на 43 відстока в рік! Звісно приріст іде за рахунок чотирьох основних факторів: ріст платформ існуючих артистів, створення нового контенту, поява нових артистів. І в цілому приріст нових слухачів по всіх трьох факторах.

3. Не варто сліпо довіряти рейтингам таких платформ як Apple Music. Не забувайте, що в першу це такі платформи - це бізнес і маркетинг, а не статистика. Приведу вам деякі факти, про які ви можливо не знаєте. Ви мабуть пам'ятаєте що до травня 2022 року офіс Apple Music знаходився в Москві. Так, вже тривав 3 місяць війни, вже була Буча, Ірпінь, Макарів, а музику для України все ще дикували з Москви!

Фонд Розвитку Української музики боровся з цієї жахливою "бізнес" реальністю ще з весни 2021 року. Кому цікаво - полистайте нашу сторінку весною і літом 21 року. Після тривалої боротьби "Фонд Розвитку Української Музики проти московського офісу Apple Music", вони таки забрали офіс з Москви, але перенесли в Дубай. Де потихеньку російські редактори знову відновили свої позиції. І зараз знову тулять своє фуфло.

До реальної статистики, ці хіт паради мають дуже віддалене відношення. А як приймали путіна в Дубай ми всі бачили. Ну і крім того, хочу нагадати, що Україна підпорядковується європейському офісу, який локалізований в Лондоні, а не в Штатах. Лондонський офіс має тісні особистісні зв'язки з Москвою. А керує підрозділом "Східна Європа" взагалі досить специфічна налаштований громадянин Румунії. Коли він приїзжав у 21 році в Київ, ми запланували з ним зустріч з обговоренням проблематики впливу російського ринку на Україну через Apple Music під час війни яка триває з 2014 року. Так от цей "посланець" від світової музичної індустрії тоді просто відмовився з нами зустрічатись аргументувавши, що не збирається обговорювати політичні теми....Насправді це просто означало, що їх влаштовує все як є і вони не збираються приймати той факт що Apple Music сприяють російській військовій і культурній агресії проти нашої держави.

4. Всі соціальні процеси маю велику інертність. Зміна системи вірувань, зміна цінностей, зміна рівня культури, зміна рівня освіченості і також зміна смаків і звичок - відбувається дуже повільно. Тому насправді приріст на 43% в рік - це фантастичний результат. Не варто було навіть сподіватись на такі швидкі зміни.

© Роман Муха

Ночі думаю: що б таке з'їсти? :) І згадала твою любов до бутерів. З маянезіком. :) Намастила хліб майонезом, гірчичкою, нарізала тонко мариновані огірки та шматочки смаженого філе. Непогано вийшло! :їжа:
Лінива піца :-)

В мене, здається, закінчився нарешті цей сонливий період. Тиждень був! А сьогодні я досить бадьоренька: і готувала, і прала, і зарядку робила... От би й далі так. Але це ж тільки перший місяць зими.

У мене кішка якось збігла (не ця, була ще кішечка, яку потім прилаштували, я тоді ще не збиралася котів заводити) - так ось, іншу квартиру орендували на невеликий термін, 2 поверх, і якесь дерево в'ється поруч. Так вона по ньому і вилізла на вулицю :( Три дні шукали..
У мене вже потім на місці тих сусідів з кішкою інші з*явиись, і теж с кішкою. І та кішка теж до мене через лоджію ходила.
Прийду інколи додому - о! потрібно вже пил на меблях витирати, маркер це показав.
Але ж сусіди не завжди могли прослідкувати, шо кішка в мене, та й закрити своє вікно у лоджіі.
І я поставила невеличку дошку між нами.
Ага! Кішка здіймалась на лапи, стрибала до мене на лоджію. А далі що? Назад вона вже не стрибне, бо там підвіконня вузьке.
Прийшлось відгородитись уже серйозно.
Як я дома - то будь ласка, заходь. Я тебе через двері віддам. :)

Навіть не вмовляйте на таке :рл: :-) Господи твоя воля! :піп: :-)
Я сьогодні йшла містком. Ну місток має трохи арочну форму. Так ось, я розуміла, що будь-якої хвилини можу стати пінгвіном, який на пузечку їде під гірку :D

Я сьогодні йшла містком. Ну місток має трохи арочну форму. Так ось, я розуміла, що будь-якої хвилини можу стати пінгвіном, який на пузечку їде під гірку :D
Господи твоя воля-2! :рл: В сенсі, не дай боже! :) щоб твоя воля не була "пінгвін на пузі"! :-)

• Це смішно!
Реакції: E.N
В принципі так і працюю

IMG_2690.webp

Щодо інтуіції. Дуже треба її слухатися, коли вона щось волає. 🙄

Подружка пішла в гололід годувати котів, як завжди. Інтуіція волала: Не ходи сьогодні! Обійдуться 1 день! Дуже слизько!

Пішла. Зламала щиколотку. :рл:

Добре, що хоч з телефоном була. Приятель прийшов, викликали швидку, він пішов стрічати швидку на розі - щоб показати, куди їхати, там такі закапелки..

Дві години на одній нозі стояла, чекая швидку. Ну капець. От думаю, що можна було б правильніше зробити в її ситуації? Може, таксі викликати, а не швидку? Бо коли там та швидка приїде! А таксі б швидко приїхало. Я б так зробила, але подружка не я, вона намагається все робити не як їй зручно, а як "заведено в тій чи іншій ситуації".

Подружка пішла в гололід годувати котів, як завжди. Інтуіція волала: Не ходи сьогодні! Обійдуться 1 день! Дуже слизько!
Згадала свій вірш. Цікаво чи зможу перекласти його українською...

Уявляєте, я так давно не писала (не друкувала) рос, що тепер це викликає дискомфорт. Не тому, що мова ворога, а просто трохи втратила навички. Таке враження, що доводиться згадувати слова :-)

Ні, дівчата! Реальний живпис неперевершений.
Ось шукала жіночий портрет з постійної експозиції нашого музею, а найшла інше.
Перегляну ще раз свій альбом.

Олександр Мурашко
Парижанки. Біля кав'ярні,
1903, Харківський художній музей

Near_cafe_by_A._Murashko_%281903%29.webp

Назад
Зверху Знизу