Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Тобто у російськомовному оточенні ви розмовляєте українською?
Я ще так не експериментувала. Але цікаво спробувати.
Звісно. Я повністю перейшла на українську десь з березня 2022. Усі російськомовні харківці розуміють українську, тож нема проблем. Спочатку був трохи дискомфорт серед знайомих людей, які звикли, що спілкуюся рос (складно саме почати з ними), але швидко минув. Якщо люди нормальні, то вони це сприймають нормально, а якщо то якійсь сепаратисти, то мене їх думка взагалі не хвилює. І коли чую, що розмовляють українською незнайомі люди, то це так приємно, викликає до них теплі почуття.
Мені зараз самій дуже дивно чути або читати від себе рос. Вже відвикла.

• Це лайк!
Реакції: E.N
IMG_2698.webp

Ні, дівчата! Реальний живпис неперевершений.
Ось шукала жіночий портрет з постійної експозиції нашого музею, а найшла інше.
Перегляну ще раз свій альбом.

Олександр Мурашко
Парижанки. Біля кав'ярні,
1903, Харківський художній музей

Near_cafe_by_A._Murashko_%281903%29.jpg
Пані у білому дуже не добре дивиться на митьця. Я б на його місці тикала :D

Пані у білому дуже не добре дивиться на митьця. Я б на його місці тикала :D
Вони, за задумом митця, пліткують про якусь іншу пані, що іде чи стоїть неподалік :-)
Ліва каже:
- Уявляєте, ця коза - коханка Віктора, що був нареченим моєї сестри! Цей нехороший парубок проміняв мою красуню на цю кикимору!
Інші дві:
- Уууу, от коза!

Вибачте, ну і толку, що ви можете, але не говорите. Та хоч суржиком, але намагається :)
Це я трішки не зрозуміла. Навіщо суржиком?
Моя перша мова у житті була українська, тобто, вимова моя українська.
Звичайно, я навчалась в російській школі, а потім у вузі, і оточення моє у Харкові російськомовне.
Але я ще читала багато книжок українською, тому лексика у мене не так щоб примітивна.
Інша річ, що ні з ким розмовляти, хіба що з собою. :)

Дуже цікаво. :клас: Ви в Харкові народилися?
Під Харковом, але дуже близько.
Останньою дома українською розмовляла моя бабуся, а на людях (вже у Харкові) чистою російською, бо до революції закінчила земську школу, яка була, звісно, російською.

Між іншим, Харків у кінці 50-х і мабуть до знятта Хрущова не був повністю зросійщеним. Бо з бабусею ми гуляли по місту і спілкуваись українською. А якою ще? І ніхто не дивився, бо лівчинка це б точно запам*ятала.
Хоча навчала вона мене грамоті російською, бо сама іншої не знала.
Читати українські книжки вміла, а писати мабуть ні.

Ще таке. Дуже схоже на картинки Лени по цій тематиці :) ШІ розщедрився, он скільки сосисок поклав! :-)
 п'є каву поруч кіт рахує сосиски.webp

Але тут виглядає наче нові поставки сосисок будуть не скоро. І дівчинка з коте розмірковують як поділити 5 сосисок на тиждень. Але зате в дівчинки ще є запасне капучіно.
І справді. Якісь сумні у них обличчя ?

Треба домалювати їм холодильник з запасом.
У тебе на малюнку як раз і був холодильник :їжа:

Читаю зараз в списку заблокованих читачів, за що заблокували когось. "*********** та **** у Головному розділі". Ну ось так завжди! Як щось цікаве, так я не бачила :-)

У тебе на малюнку як раз і був холодильник :їжа:

Читаю зараз в списку заблокованих читачів, за що заблокували когось. "*********** та **** у Головному розділі". Ну ось так завжди! Як щось цікаве, так я не бачила :-)
А де цій список?

Назад
Зверху Знизу