Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Ніяк не зрозумію, про що ми сперечаємося :)

Ти можеш готувати. У тебе буде виходити смачно, хоч пловом ти назови, хоч "курдюм-бурдюм". Тому що ти вмієш готувати борщ, млинці, пекти булки, робити салати та інше, тобто є розуміння процесу.

Так, людина може готувати і у неї буде виходити несмачно. А може - смачно. Конкретно у тебе, думаю, смачно. Жінок, у яких руки не з того місця - не так вже багато, вважаю..
Ти думаєш :-) ну ти ж не куштувала :)
Розмова почалася з моєї фрази, що я не дуже добре готую. Ну, доволі нормально: можу і борщ, і млинці, і т.д. Але це не буде так смачно, як в інших господинь, які люблять готувати, або багато готують для родини, бо я цим взагалі не заморочуюсь і не намагаюся потратити більше часу та інгредієнтів, щоб було смачніше. Мене і так влаштовує.

Жінок, у яких руки не з того місця - не так вже багато, вважаю..
Вочевидь наше непорозуміння в тому, що ти вважаєш: якщо приготувала їстівне - значить готує добре :-)
А для мене ця різниця в нюансах, які додають смаку. От про той же плов. Їх, звісно, купа рецептів. Але порівняю з тим, як готує моя мама. Вона обжарює м'ясо, а я ні, бо мені і так норм. Вона додає цілу часничину, а я ріжу зубочок наприкінці. Хтось смажить цибулю і моркву у казані, а потім додає туди м'ясо і рис. Я можу засмажку кинути теж в кінці. Це не кажучи про те, що м'яса в мене мало, і плов дуже нежирний. Тому насправді це не плов, а рис з м'ясом. А людина яка любить справжній плов, скуштувавши мій, не скаже, що я гарно готую плов. Ось в чому різниця :)

Утред з товаришами заходять у корчму.
- Нам іжі, пива, а цьому - жінку, дуже треба! (показує на Освальда, позашлюбного сина короля)
Освальд:
- Чому весь час саме я змушений прикидатися незайманим?!
Утред:
- Бо ніхто ж не повірить, що незайманий - я.
:-)

Ну, доволі нормально: можу і борщ, і млинці, і т.д. Але це не буде так смачно, як в інших господинь, які люблять готувати, або багато готують для родини
Хвилинку! :-) Любити готувати - не те ж саме, що смачно. Є такі, які люблять, але у них несмачно :-)
І навпаки: не люблять, але смачно, бо несмачно - не вийде, жінка не така. Ну ось у мене смачно, але я не люблю. Моя подружка взагалі повар і любить готувати, але мені її страви практично усі не подобаються. :незнаю:
Є ще категорія: не люблять і не смачно :іржач:

Тому насправді це не плов, а рис з м'ясом. А людина яка любить справжній плов, скуштувавши мій, не скаже, що я гарно готую плов.
А я скажу, що ти гарно готуєш рис з м'ясом і мене це більш ніж влаштовує! :) Хай вони йдуть лісом, ці любителі дотримуватися кожної букви рецептів! :-)

Любити готувати - не те ж саме, що смачно. Є такі, які люблять, але у них несмачно :-)
Мабуть є, я таких не знаю :) Але я мала на увазі, що не роблять аби як нашвидкоруч - не так смачно, зате швидко, а саме люблять, тобто і готують добре, і час на це витрачають з задоволенням, тому в них і смачно, що все як треба.
Я б готувала гарно, якби мені не було ліньки :-)
Моя подружка взагалі повар і любить готувати, але мені її страви практично усі не подобаються. :незнаю:
Це ще справа вподобань. Колись подруга пропонує мені молочну рисову солодку кашу. Я відмовилася - чи я каш не їла. Я рисову взагалі любила дуже довго і їла дуже часто, тож мене цим не здивувати. Вона каже: ти хоч спробуй - ну така смачна!
Ну, спробувала - каша як каша. Просто подруга і не любить і не дуже вміє готувати. Ясно, що та каша їй здавалася витвором кулінарного мистецтва. А мені крім того, що звичайна каша, ще й не дуже сподобалася, через свої власні смаки. Бо я колись варила виключно на молоці, а потім воно мені стало здаватися надто молочним, і тепер я розбавляю з водою. А ще в неї було багато ванілі. А вона мені приїлася в магазинних смаколиках. Я навіть ванільне морозиво не купую. Хоча у тісто додаю - трохи, щоб ледь чути.
Якби я готувала для когось, то зробила б таку, як вона, але для себе - мені така не подобається.

І ще про нюанси, які впливають на смак. Інша моя колишня подруга так само не вміла і не любила готувати. Тобто в моєму розумінні не вміла, бо хоч щось все-таки вміла. От її олів'є мені не подобався зовсім. Вона різала його великими шматками - щоб час не витрачати. А він у такому виді не смачний. Дивно, але це так і є. Крім того, можуть на смак впливати такі нюанси, як додати зовсім трохи чорного молодого перцю - ми з мамою так робимо. Може його і не чути, але я додаю. Здавалося б, олів'є важко зіпсувати, але кілька дрібниць - і вже не смачно. А їй смачно :-) От тому одна просто готує, а інша - добре готує :)
Фух.

Доброго ранку, доброї неділі :кава:

OIG14.webp

Лено та Айвенго! Ну може і ще хтось, хто сюди раптом зазирне.
Усі пишемо як ви готуєте плов.

Готую примітивно, але люди хвалять.
Перше - потрібен казан. Ліпше чавунний. Але можна замінити алюмінієвим казанком з товстими стінами.
У мене наш БІОЛ з антипригарним покриттям.

1. Шинкую цибулю, тру на тертушці моркву. Це за смаком. Кому який компонент більше смакує.
2. М*ясо - свинина, Баранину не люблю. Може бути більш пісна або з жирком. Теж за смаком.
3. Спеції теж за смаком. Їх до біса різнманітних спеціально для плову. Головне, щоб чорний перець був.

4. На дно казанка наливаю олію у кількості залежно від м*яса - пісне воно чи з жиром.
5. Висипаю туди моркву і цибулю і доводжу до навівготовності. Воно видно - пустило сік, цибуля трішки пожовтіла, морква втратила яскравий колір.
6. Додаю м*ясо шматочками, прикриваю казанок кришкою. І хай собі пускає сік, світліє, і так на середньому, навіть трішки менше вогні хвилин на 20 -25. Потім заливаю невеликою кількістю окропу, і ще там хай тушкується хвилин 15.
7. Рис обов*язково пропарений. Його й промивати не потрібно. Співвідношення м*яса і рису від бажання. На 1 кілограм м*яса можна 2 стакани рису. Тоді рідини 4 стакани. Можна спочатку менше, а добавлляти вже у процесі.
8. Готую окріп, туди сіль і спеції. Заливаю майбутній плов окропом. Рис розподіляю рівномірно по казану. Закриваю кришкою і на невеликому вогні доводжу до стану, коли води вже не видно, а рис зверху.
9. Маленькі головки часнику, не чистячи, утикаю в рис, Кількість за смаком. 4-5, скажімо.
10. Далі під кришкою воно готується, а я тільки кількість рідини контролюю ножем. Якщо не вистачає, то в отвори від ножа підливаю ще.

А далі куштувати рисинку, і краще, щоб вона була тріщки недоварена. Дійде у казані, як зняти з вогню.

У нього один рецепт. Спочатку смажиться цибуля з морквою, потім туди мʼясо, потім туди рис, нічого не перемішувати, потім залити водою шоб рис трохи закривало і залишити під кришкою на середньому вогні. Коли вода википить можна зверху накласти часнику і ще залишити під кришкою на маленькому вогні шоб воно пропарилось, а тоді виключити і ще трохи постоїть. І уже після цього можна його перемішати.
Рис не треба брати який попало, а хороший сорт як то басматі.

І уже після цього можна його перемішати.
Рис не треба брати який попало, а хороший сорт як то басматі.
О! Я у Посаді як раз такий і взяла, тільки ще не куштувала. Але пропарений може бути і інший. Він у кашу не перетворюється.
А що стосується перемішування, то мабуть тільки рис обережно.
Бо якщо плов до святкового стлу або для гостей, то його перевертаюсь обережно на велику миску з невисокими краями.

У 2024 році наймоднішою стрижкою буде та, з якою я ходила 15 років :-)
"Зачіска 2024: стилісти назвали наймоднішу стрижку | Мобільна версія | Новини на Gazeta.ua"
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

У нього один рецепт
Ну як один, якщо не один. Ти ще скажи, що борщу один рецепт :-)

Я знаю, що у плов ті народи, де плов - національне блюдо, ложили нечищену головку часнику. Ну і спеції, звісно :)

Ну як один, якщо не один. Ти ще скажи, що борщу один рецепт :-)

Я знаю, що у плов ті народи, де плов - національне блюдо, ложили нечищену головку часнику. Ну і спеції, звісно :)
Щодо часнику - або маленькі голівки, або якщо часничина велика, то окремі зубчики, але теж нечищені.

Щодо борщу, то у мене є одна відміннічсть. Буряк я запікаю у духовці. Тоді він не втрачає колір і має смак мармеладу.
Запечений тру на тертушці іІ кладу останнім. Передостанній компонент - кроп, петрушку разом з часником дрібненько ріжу ножем РАЗОМ. Щоб зелень набрала смаку часнику.

Останнє редагування:

Беру посудину для плову, м'ясо для плову, рис-цибулю-морквину для плову.
Цибулю-морквину режу-тру.
На дно посудини - олія. Прогріваю її та завантажую м'ясо. Солю, перчу, тощо.
Коли м'ясо прихопиться – на нього зверху шар моркви з цибулею. Каструлю трохи струсити, щоб все у м'ясо провалилося.
Потім шар рису. Посолити, поперчити, тощо.
Зверху знову шар моркви з цибулею та другий шар рису. Посолити, поперчити, тощо.
Зтрусити залишок моркви для естетики .
Залити гарячою водою на 2,5 – 3см умовно. Закрити кришкою, прикрутити вогонь. Воду не доливати, не перемішувати. Коли воду вбере – неочищений часник втоптати усередину.
Томити до готовності.
Якось так :)

PS/ Можна зробити магічні паси руками над казаном, щоб всі перейнялися магією процесу і не лізли з порадами:D

Щодо часнику - або маленькі головки, або якщо часничина велика, то окремі зубчики, але теж нечищені.

Щодо борщу, то у мене є одна відміннічсть. Буряк я запікаю у духовці. Тоді він не втрачає колір і має смак мармеладу.
Запечений тру на тертушці іІ кладу останнім. Передостанній компонент - кроп, петрушку разом з часником дрібненько ріжу ножем РАЗОМ. Щоб зелень набрала смаку часнику.
Моя мама кладе маринований буряк, спеціально маринує для цього. Каже: тоді борщ не такий червоний.

Оце я про борщ подумала. Може після нового року приготую.
Роблю на свинячих ребрах. Піну знімаю ретельно. Потім проціджую. Переливаю у каструлю з нержавіючої сталі. Для естетики. Каструля віддає срібним сяйвом, рідина яскраво-червона, кроп з петрушкою зелений. Ще й шматочки різнокольорового болгарського перцю.
Придумала як вдосконалити. Раніш картоплю клала і теж пінку знімала. А тепер думаю окремо підварити хвилин зо дві і злити той крохмаль геть. Потім перекласти у бульйон

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу