Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
А це вже залежить...
І навіть у їхньому дитинстві не зразу видно, що з цього вийде.
Як раз тільки що про це читала. Дивувалася :-) Бо не доводилося бачити маленьких сіамських кошенят. А вони, виявляється, без колор-пойнту народжуються. :незрозумію: :)

"Усі кішки color point окрасу мають ген часткового альбінізму. Колись мутація вплинула на роботу одного дуже важливого в синтезі меланінів ферменту - тирозинази. У повних альбіносів даний фермент не синтезується взагалі, а при частковому альбінізмі фермент набуває дивовижної здатності "відчувати" температуру навколо себе. З погляду генетики – ця рецесивна мутація (та, яка не проявляє себе без повного набору мутації, переданого і від батька, і від матері одночасно).

Тирозиназа стає термочутливою. Високі температури для цього ферменту стають згубними, але за більш низьких – він працює як завжди. Саме тому у забарвленні сіамських кішок ми бачимо темні плями на шерсті мордочки, вух, лапок та хвоста.

Що цікаво – ми можемо візуально пояснити цей науковий факт! Придивіться до новонароджених кошенят сіамів. Вони всі світлі, однобарвні. У них немає плям, чому так виходить?
Температура в матці у мами-кішки завжди однорідно-висока, немає ділянки, де вона вища або нижча. І для "запуску" роботи тирозинази – потрібна достатня кількість часу, за який встигне насинтезуватися достатня кількість пігменту та шорстка, що містить його, відросте. Протягом першого року життя пойнтові кошенята поступово темніють, набуваючи такого звичного нам візуального вигляду."

Іра, ти відрізняєш тайських від сіамських? І
Так! Те, що в есесесері називалося сіамською, насправді тайська. Мені тайська подобається.
А сіамська ось.
statya_261-10.webp

І якого б ти хотіла котика - з повністю чорною чордочкою або тількі ніс? І наскільки чорним повинен бути чорний, бо вони від "усіх відтінків сірого" - до чорного бувають :)
***** ось така подобається. Або щоб ще менше темного на голові. Розмір плями вроджене, але взагалі насиченість кольору хутра залежить від температури. Чим холодніше, тим світліше.
siamska-poroda-kishok.webp

Так! Те, що в есесесері називалося сіамською, насправді тайська. Мені тайська подобається.
А сіамська ось.
Але те, шо я назвала тибетською, а потім виправилась - бірманська - вона пухнаста і схожа на те фото, що я поставила.
Кіт у розвитку мало змінився, а кішечка дуже.

Хіба що винос мозку чоловікові ( но це ж дрібниці :D)
Винос мозку теж не потрібен. Я не любитель розборок. Мені подобається, коли кожен займається своєю справою, і не заважає одне одному.
До речі, жінок це теж стосується - щоб займалися своїми особистими справами і не сунули носа в чужі.

Останнє редагування:
Але те, шо я назвала тибетською, а потім виправилась - бірманська - вона пухнаста і схожа на те фото, що я поставила.
А чому "але"? Я про бірманську нічого не казала взагалі, я на питання Ф'ям відповідала. Бірманські пухнасті, а пухнасті мені не подобаються. А окрас однаковий, і у тайської, і у сіамської, і у бірманської :)

З дитинства захоплювалася бірманськими кішками, альбоми з фоточками збирала :) Подобається, що окрас як сіамскі, але пухнасті.

Але тримати таку розкіш вдома не наважилася б, занадто велика відповідальність :-)

Мені б тих, що попростіше. Чорних, чорно-білих, сірих, триколірних з вулиці :)

Винос мозку теж не потрібен. Я не любитель розборок. Мені подобається, коли кожен займається своєю справою, і не заважає одне одному.
До речі, жінок це теж стосується - щоб займалися своїми особистими справами і не сунули носа в чужі.
Я і мені - це не про сімейні відносини....

З дитинства захоплювалася бірманськими кішками, альбоми з фоточками збирала :) Подобається, що окрас як сіамскі, але пухнасті.

Але тримати таку розкіш вдома не наважилася б, занадто велика відповідальність :-)

Мені б тих, що попростіше. Чорних, чорно-білих, сірих, триколірних з вулиці :)
Породисті теж є на вулицях. А в чому різниця в відповідальності? Хіба ти до вуличних гірше ставитимешся? Я вважаю, що більша відповідальність, якщо ти їх розводиш.
Але мені не треба саме породисту, хай буде вуличний тайський метис. Або просто чорний. Мені ж і чорні коти подобаються :кіт:

Отож моя родичка купила кота для дитини за шалені гроші. Ну дитина сфотографувалась і пішла до свого планшета.
Відповідальності купа, матері ніколи. Подарували кота знайомому. він на котах помішаний.
Десь через рік купив коту сестричку від тих же батьків, щоб кіт не нудьгував, коли він на роботі. ?)
Обоє стерилізовані. А я дивилась на фото здалеку у ФБ, як вони росли. Кіт майже білий, а у кішечки багато коричневого на голівці.

Я і мені - це не про сімейні відносини....
В тебе свій погляд, в мене - свій. Не розумію чому як тільки заходить мова про моє особисте життя, ти втручаєшся з "мудрими порадами" та шпильками. Хай кожен дивиться за собою.

В тебе свій погляд, в мене - свій. Не розумію чому як тільки заходить мова про моє особисте життя, ти втручаєшся з "мудрими порадами" та шпильками. Хай кожен дивиться за собою.
Я не втручаюсь і не сперечаюсь,, висловлюю *свій погляд.
Якщо тебе щось в цьому чипляє, то ж твої таракани.

Мені писати те, що тобі подобається і збігається з твоєю думкою чи то, що я думаю?! Чи припинити писати щось взагалі?

Я не втручаюсь і не сперечаюсь,, висловлюю *свій погляд.
Якщо тебе щось в цьому чипляє, то ж твої таракани.

Мені писати те, що тобі подобається і збігається з твоєю думкою чи то, що я думаю?! Чи припинити писати щось взагалі?
Не треба мені твого погляду. Ти про мої стосунки з чоловіками знаєш лише з форумного спілкування, де пости пишуться під настрій, тож твої "висновки" ні про що. Взагалі нічого не треба мені писати. Я припиняю з тобою спілкування.

Що ж, мабуть прийшла пора видалитися з форуму.
Всім добра.

Що ж, мабуть прийшла пора видалитися з форуму.
Всім добра.
Мій досвід підказує, що це незручно.
Бо захочеться щось прочитати, а у тебе у телефоні застереження - вам дається тиждень на роздуми. І ніяк його не обійдеш.
З ноутбука читати можна.

Назад
Зверху Знизу