Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Дієслово не через йо (е з крапками)? Мене зараз мало хвилює правильність їх мови, тому сама шукати не буду.
Ні.
Я можу заплутатись у частинах мови та членах речення. Як воно називається.
Але як пишеться, мені легше.

Негарних нема, просто ж "запекти", а виходить якесь пікання :ги:
Пі! :-)

Яка гарненька, "колор-пойнт", вже й мишей таких вивели :)

qj6eznquvl.webp

Таки Бірманська. Бо одні знайомі купили, а в мене пам*ять своєрідна. Тайська - два склади у слові, а бірманська або тибетська - три. :)
Інколи згадаю якусь пісню - кількість складів у рядку - тактів. А потім починаю підбирати до цього рядка слова. Дурня така в голові працює.

Бірма, сіамська.. До речі, тайська і сіамська виділені в 2 різні породи, але ж вони на вигляд однакові :незрозумію: :-)

Коротше, ми дісталися до улюблених кішок Іронії :)
Іра, ти відрізняєш тайських від сіамських? І якого б ти хотіла котика - з повністю чорною чордочкою або тількі ніс? І наскільки чорним повинен бути чорний, бо вони від "усіх відтінків сірого" - до чорного бувають :)

:клас: Оце я розумію. Супер рецепт. "Береш чоловіка.. (і далі по списку в рецепті) - і він усе готує". :їжа:
Так, дуже зручно. :любов:
Але мангальний сезон закінчився, почався котлетний період. :D (в тематичній темі свіжі)

Завтра ж буду снідати бутербродами з малосольною червоною рибкою (накануне маринувала, ще й з метаксою (бо був у чоловіка відкритий) )

Бірма, сіамська.. До речі, тайська і сіамська виділені в 2 різні породи, але ж вони на вигляд однакові :незрозумію: :-)

Коротше, ми дісталися до улюблених кішок Іронії :)

Іра, ти відрізняєш тайських від сіамських? І якого б ти хотіла котика - з повністю чорною чордочкою або тількі ніс? І наскільки чорним повинен бути чорний, бо вони від "усіх відтінків сірого" - до чорного бувають :)
А це вже залежить...
І навіть у їхньому дитинстві не зразу видно, що з цього вийде.
Кішечка суцільно палева, а виростає у свою породу.
Ті, хто розводять, знають. По батькові і матері.

Вибачаюсь, що влізла.

А це вже залежить...
І навіть у їхньому дитинстві не зразу видно, що з цього вийде.
Як раз тільки що про це читала. Дивувалася :-) Бо не доводилося бачити маленьких сіамських кошенят. А вони, виявляється, без колор-пойнту народжуються. :незрозумію: :)

"Усі кішки color point окрасу мають ген часткового альбінізму. Колись мутація вплинула на роботу одного дуже важливого в синтезі меланінів ферменту - тирозинази. У повних альбіносів даний фермент не синтезується взагалі, а при частковому альбінізмі фермент набуває дивовижної здатності "відчувати" температуру навколо себе. З погляду генетики – ця рецесивна мутація (та, яка не проявляє себе без повного набору мутації, переданого і від батька, і від матері одночасно).

Тирозиназа стає термочутливою. Високі температури для цього ферменту стають згубними, але за більш низьких – він працює як завжди. Саме тому у забарвленні сіамських кішок ми бачимо темні плями на шерсті мордочки, вух, лапок та хвоста.

Що цікаво – ми можемо візуально пояснити цей науковий факт! Придивіться до новонароджених кошенят сіамів. Вони всі світлі, однобарвні. У них немає плям, чому так виходить?
Температура в матці у мами-кішки завжди однорідно-висока, немає ділянки, де вона вища або нижча. І для "запуску" роботи тирозинази – потрібна достатня кількість часу, за який встигне насинтезуватися достатня кількість пігменту та шорстка, що містить його, відросте. Протягом першого року життя пойнтові кошенята поступово темніють, набуваючи такого звичного нам візуального вигляду."

І якого б ти хотіла котика - з повністю чорною чордочкою або тількі ніс? І наскільки чорним повинен бути чорний, бо вони від "усіх відтінків сірого" - до чорного бувають :)
***** ось така подобається. Або щоб ще менше темного на голові. Розмір плями вроджене, але взагалі насиченість кольору хутра залежить від температури. Чим холодніше, тим світліше.
siamska-poroda-kishok.webp

Так! Те, що в есесесері називалося сіамською, насправді тайська. Мені тайська подобається.
А сіамська ось.
Але те, шо я назвала тибетською, а потім виправилась - бірманська - вона пухнаста і схожа на те фото, що я поставила.
Кіт у розвитку мало змінився, а кішечка дуже.

Назад
Зверху Знизу