Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Зарядная станция

• Автор теми Автор теми crisis
  • Дата створення Дата створення
4 кВт на кольосіках
Мені більше подобається варіант, коли інвертор, акумулятор та зарядний пристрій є окремими девайсами. Це значно спрощує ремонт та модернізацію всієї системи. А тут "все-в-одному", і якщо згорить, наприклад, щось в колах зарядки, то ви не зможете замінити окремо зарядку. Доведеться тягнути в ремонт весь пристрій. І не факт, що його зможуть полагодити взагалі. Або скажуть "треба замінити основну плату". А ця плата коштує як половина пристрою чи більше. В моїй саморобці, якщо щось вийде з ладу, я можу замінити окремо інвертор, БМС, батареї чи зарядку. І мені не треба шукати такий самий інвертор чи БМС, як там був. Можу купити ****ог іншої фірми. Навіть з ліпшими характеристиками. Або, наприклад, додати до системи сонячний контролер чи додатковий DC/DC конвертор 19 В для ноутбука, якщо буде потреба.
А тут в ЕкоФлоу навіть додаткову батарею можна причепити тільки "рідну, фірмову", зроблену конкретно для цієї моделі.
Це як різниця між стаціонарним комп'ютером та ноутбуком. В комп'ютері модульна структура, і можна власноруч замінити чи додати диски, пам'ять чи кулер. Або встановити всередині якесь додаткове обладнання, наприклад, супутниковий приймач чи плату відеозахвату. І якщо згорить, наприклад, модуль пам'яті, чи материнка, то можна піти в магазин і швидко купити іншу сумісну чи навіть кращу. А в ноутбуці ви обмежені тим "залізом", що встановив виробник. І можете додати чи замінити лише ті блоки, заміну яких виробник передбачив. А якщо згорить щось специфічне, наприклад, материнська плата в ноутбуці, то звіздєц.
А от сам форм-фактор ЕкоФлоу вигляді "кравчучки" мені здається вельми зручним.

Я що іщє хотів сказати.
Якщо збираєте літій-залізну батарею, не покладайтеся на те, що в разі позаштатної ситуації БМС вам її відключить. Якщо через польовий транзистор йде великий струм і цей транзистор закриється - це будуть проблеми транзистора, а не струму. Не купуйте БМС на номінальний струм, який ви збираєтеся ганяти через батарею, беріть хоча б двократний запас. Користуйтеся запобіжниками. Не тими піндюрками на змінний струм, а справжніми, призначеними для захисту батарей. Вони великі і некрасиві, випускаються окремими серіями і коштують окремих грошей, але в порівнянні з новим інвертором, батареєю чи хатою це копійки.

Навіть скромна батарейка на 12В 100 А*г видать при нагоді струм в 1 кА. Електрична дуга від такої батарейки випалює сітківку надовго, у деяких назавжди. 24, тим більше 48В на 300 А*г зберігають обсяг енергії, співставний з артснарядом. Вам не треба, щоб ця енергія вивільнилася одночасно, і за 5 хвилин теж не треба. Думайте 10 разів перед тим як щось робити.

А, і стосовно займистості. Літій-залізні батареї, на відміну від NMC літій-іонних, не є пірофорними. Тобто вони не стають джерелом займання. Але при відмові ячейки з неї потече займистий електроліт і кілька дуже отруйних і займистих газів, включаючи газоподібну плавікову кислоту. Якщо десь поряд буде іскра, дуга або хоча б сильний нагрів - воно загориться. А коли загориться, буде горіти не набагато гірше інших варіантів літієвої хімії.

Останнє редагування:
страшно...

Начал читать по диагонали и понял. что скоро всем *****ц, бо вумнях сильно дкуя. Нет Дэбила с бустерами и скучно. )))). Специально сейчас врубил на литий-ферум-по... 47А и пошел ********, минуть десять.. Свет вырубили. По кулометру 100% с 86-ти. Думаю ******.. Н днях нормальный инвертор придет, я погоняю акумчик по разряду-заряду и времени, а то балалайкой с нагрузкой ноута и роутера нифига не понятно.
Повторю, 47А было на экране, напруга по моему стоит 14.2 стабилизирована, загнал в сотку за курение сигареты.
Не пользуюсь пока всякими зарядками. т.к есть другие весчи. Но повторю,что писал три года назад. Есть в Киеве фирма BVP
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
, дорогие падлы, но я их БП предыдущей генерации юзал. Для ато норм, но диапазон регулировки по вольтажу 13.5-14.5 Вольт был, что мне очень не нравилось. По току по моему до 63А. Из плюсов -тихие, легкие и напрямую отдавали в руки для сервисов за 350 баксов. Но у мну были большие альтернативы, чуть меньше тока но с диапазоном регулировки напряжения.

Вкладення

• _viber_2024-06-29_18-17-39-399.webp
    _viber_2024-06-29_18-17-39-399.webp
    102.4 КБ · Перегляди: 25
Начал читать по диагонали и понял. что скоро всем *****ц, бо вумнях сильно дкуя. Нет Дэбила с бустерами и скучно. )))). Специально сейчас врубил на литий-ферум-по... 47А и пошел ********, минуть десять.. Свет вырубили. По кулометру 100% с 86-ти. Думаю ******.. Н днях нормальный инвертор придет, я погоняю акумчик по разряду-заряду и времени, а то балалайкой с нагрузкой ноута и роутера нифига не понятно.
Повторю, 47А было на экране, напруга по моему стоит 14.2 стабилизирована, загнал в сотку за курение сигареты.
Не пользуюсь пока всякими зарядками. т.к есть другие весчи. Но повторю,что писал три года назад. Есть в Киеве фирма BVP
, дорогие падлы, но я их БП предыдущей генерации юзал. Для ато норм, но диапазон регулировки по вольтажу 13.5-14.5 Вольт был, что мне очень не нравилось. По току по моему до 63А. Из плюсов -тихие, легкие и напрямую отдавали в руки для сервисов за 350 баксов. Но у мну были большие альтернативы, чуть меньше тока но с диапазоном регулировки напряжения.
Китайці переробляють з серверних блоків живлення, зарядки 60А коштують до 100$.
Я на останньому розпродажу купив 0-15V 0-60A за 40$

Останнє редагування:
з серверних блоків живлення, зарядки 60А коштують до 100$.
Есть блоки которые позволяют поднять напругу. Интересно когда большой диапазон регулирования по напряжению. Скинь ссыль. Интересно когда ты не только заряжаешь, но и питаешь им оборудование. У меня вся куйня заточена на 12 вольт, Пока хватает БП на 30А. Чеда четыре назад один мозг питал 14-тю вольтами, пострадал на нервы, время и пересылку, ну и баксов тридцать. Благо производитель жадный, мол жди ща с кетая закажем. Я ему ссыль скинул и денег, он у себя выпаял и мне впаял))))). А себе пусть ждет. Эта за день отбил.

Вот не хуже зарядки.

Есть блоки которые позволяют поднять напругу. Интересно когда большой диапазон регулирования по напряжению. Скинь ссыль. Интересно когда ты не только заряжаешь, но и питаешь им оборудование. У меня вся куйня заточена на 12 вольт, Пока хватает БП на 30А. Чеда четыре назад один мозг питал 14-тю вольтами, пострадал на нервы, время и пересылку, ну и баксов тридцать. Благо производитель жадный, мол жди ща с кетая закажем. Я ему ссыль скинул и денег, он у себя выпаял и мне впаял))))). А себе пусть ждет. Эта за день отбил.

Так цим блоком можна не тільки заряджати. Ніщо не заважає заживлювати ним обладнання.

Ніщо не заважає заживлювати ним обладнання.
Что я иноди и делал. Всю тему читать не могу, времени нет. на любом авто есть ГЕНА, она отдаст стабилизированно 100-200 Ампер. Совет, нету блока нормального, хочешь задуть аккум который потянет ток, а это разные типы которым надо ограничение. Когда АЖМ, ему на сто ампер пох, что дать сто ампер, он тупо схавает и я это проверял. А вот купил литий-железо... ну и рублю его по току до 50-ти, типа дую . Я не понимаю накуя обсуждать тему, если в каждом варианте все будет по разному.

на любом авто есть ГЕНА, она отдаст стабилизированно 100-200 Ампер
Чому тоді лише на лічених авто типу Ford f150 встановлений інвертор з розеткою 220в? Це ж фішка могла бути б за недорого і нашо той прикурювач з мізерними 80-100 Вт...

Чому тоді лише на лічених авто типу Ford f150 встановлений інвертор з розеткою 220в? Це ж фішка могла бути б за недорого і нашо той прикурювач з мізерними 80-100 Вт...
Ставлять розетки,особливо на нових авто.

К каким производителям зарядных станций присмотреться, какие станции надежнее, какие подводные камни и риски? Мелькало в новостях, что они взрываются иногда...

К каким производителям зарядных станций присмотреться, какие станции надежнее, какие подводные камни и риски? Мелькало в новостях, что они взрываются иногда...
Да вот *** знает, шо там взрывается на самом деле, никто ж не говорит обычно, самопал какой-то, небось, без ума собранный.

Да вот *** знает, шо там взрывается на самом деле, никто ж не говорит обычно, самопал какой-то, небось, без ума собранный.
Вот и я думаю, там же должна быть какая-то техника безопасности и если нормальный брэнд брать, рисков меньше. А вы какие бренды можете посоветовать?

Назад
Зверху Знизу