Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Закликаю розмовляти українською

• Автор теми Автор теми sashapro
  • Дата створення Дата створення
щирый, почему подпись на русском? :ги:

Щоб ватопітеки краще розуміли. Я толерантний до одномовних гуманоїдів.

Судя по тому сколько ты тратишь время на раздел политика и пищишь тут про свой птриотизм - ****** тебе просто пользоваться некогда.
К тому же, кого тебе ****ать, не видел в харькове красивых украиноязычных девушек, один колхоз из гуляйполя.

Тим не менш він є, що вигідно відрізняє мене від працівників шкіряного мікрофону та так званої "богєми".

Так, про выражение - Киевская Русь, рассказываю азы истории: слово - Киевская, это позднейшая, кабинетная вставка ученых, современники называли то государство просто - Русь
До якої росія не має ніякого відношення.
Русь - це Україна та Білорусь. росія це нащадок дикої кочової Орди та племен лісових канібалів.

Останнє редагування:
Багато тролів і українофобів.

Не годуйте тролів, і не буде вам мороки, а вони, не виключенно, за кожну відповідь отримують гроші!

Нахіба таке культивувати?

Щоб ватопітеки краще розуміли. Я толерантний до одномовних гуманоїдів.

Тим не менш він є, що вигідно відрізняє мене від працівників шкіряного мікрофону та так званої "богєми".

До якої росія не має ніякого відношення.
Русь - це Україна та Білорусь. росія це нащадок дикої кочової Орди та племен лісових канібалів.

Так то, что он у тебя есть - только на словах, как и твой патриотизм. Может ты провокационный бот путина, который пытается насаждением суржика и вышиватничествa вызвать отвращение у нормальных украинцев

Кто покорил дикарей вятичей? Правильно, руський князь Святослав. Следовательно эти земли стали то же уделом руських князей из рода Рюриковичей. И вообще россия это не Русь, как и украинский этнос это не поляне, северяне и древляне, это все немного сложнее. Мой род ведет, по одной из линий, происхождение от соратников Кочубея, а первый то Кочубей не был ни славянином, ни Русичем.

Сейчас он тебе расскажет, что с 2001 года все харьковчане носили вышиванки, потому что на пересечении пер Короленко и Сумской был единственный магазин с вышиванками (Стоила она 300 грн, когда средняя ЗП по городу была 500 грн.)

Останнє редагування:
Кхм, а Ви виключно літературною російською в повсякденні, без тремпелів, стулок, шо і т.п.?
Так, без тремппелів (хоча це слово не суржик, а харківська родзинка) і без стулок.
Не так воно і легко перемкнутись,тому на початку обов'язково буде проскакувати.
Але з часом да і бажання є вдосконалювати.
Якщо іноді - не не так вже й страшно, але працювати над собою потрібно завжди. Якщо принципово "як вмію, так і розмовляю", то краще не паскудити мову.

Кузьма суржиком чи як розмовляв?)
Так, западенським суржиком. Я з великою повагою ставлюся до особистості Андрія Кузьменка (світла йому пам"ять). Його вимова була дуже органічною, вона чіпляла моє вухо, але не ображала.
До речі, сьогодні на роботі спілкувалася українською:)

Хм, попробую еще раз.
Я сейчас живу в Тернополе. Когда в общественном месте начинаешь говорить по-русски это вызывает любопытство у окружающих. Еслили непосредственно обращаешься к незнакомцу по-русски в 99% случаях услышишь в ответ: "ПрОшу?"
Как с этим было в Харькове в те мифические времена когда город был украиномовным?
Всім було *****.
Як і зараз.
І?

про які міфічні часи ти написав, а то я тобі ні про які міфічні часи не писав, у тебе якісь галюни

я утверждаю, что Харьков Как и большинство городов современной Украины никогда не был украиномовным
шо в твоєму розумінні україно- чи російськомовний?
мова, якою написані вивіски, мова, якою спілкується населення?
так вивіски давним-давно писались обома мовами, населення теж розмовляло обома, причому досить корінне населення.

шо в твоєму розумінні україно- чи російськомовний?
мова, якою написані вивіски, мова, якою спілкується населення?
так вивіски давним-давно писались обома мовами, населення теж розмовляло обома, причому досить корінне населення.

Коренное население Харькова говорило по-украински?)) *****:іржач::іржач::іржач::іржач:

нет, горожане говорили по-русски
:іржач: :іржач: :іржач:
Люди, рід яких засновувал хутір Немишля після того як їх виселили з вулиці Воєнної бо там будували казарми - досить корінні для Харкова? :іржач:
Де твої прадіди поховані?

Підмосковний мєтросексуальний колега Екозьянца знову щось розповідає? роскажи нам краще за московську область

А чего подмосковный? яж тебе перечислил: я жил в Монголии, России, Украине и Молдове. Человек, которого ты упоминаешь музыкант - каким боком я его коллега?

А чего подмосковный? яж тебе перечислил: я жил в Монголии, России, Украине и Молдове.
В якому році ти приїхав до України і звідкіля? :іржач:
Человек, которого ты упоминаешь музыкант - каким боком я его коллега?
А шо, ви не приймали участі в шоу Розовий мікрофон? :іржач:
Ти там не був ведучим, а він не був у журі?

В якому році ти приїхав до України і звідкіля? :іржач:

А шо, ви не приймали участі в шоу Розовий мікрофон? :іржач:
Ти там не був ведучим, а він не був у журі?

Был в 2009. Кто от тебя скрывает, что с того момента прошло 6 лет? Это те самые времена, когда ты мастурбировал на возможность жить в столице Москве и быть успешным, просто у тебя не вышло.

Какая разница откуда и куда я приехал, если я украинец по гражданству

Был в 2009. Кто от тебя скрывает, что с того момента прошло 6 лет?
І шо, все одно ж екс-колега :D
Это те самые времена, когда ты мастурбировал на возможность жить в столице Москве и быть успешным, просто у тебя не вышло
:іржач: у тебе туш потекла

Я сейчас живу в Тернополе. Когда в общественном месте начинаешь говорить по-русски это вызывает любопытство у окружающих. Еслили непосредственно обращаешься к незнакомцу по-русски в 99% случаях услышишь в ответ: "ПрОшу?"
Как с этим было в Харькове в те мифические времена когда город был украиномовным?
Будь ласка, нагадайте, коли це Харків був україномовним?

Вот я с вами во многом согласен, но все таки принципиальный вопрос в другом, почему, даже сейчас, многие украинцы, которые хорошо знают ридну мову, в том же Харькове говорят на русском языке?
Хм, з тих шо я знаю - зазвичай спілкуються тією мовою, якою до них звертаються.
Я от з касирами теж російською спілкуюсь, проміж собою - залежить від компанії, з жінкою - українською і на вулиці. За інших - я відповідальності не несу.

Скажи мені тоді й ти, як вважаєш, чого на бажання розмовляти українською, на пропозицію спілкуватись нею, деякі русофіли так агресивно реагують. Навіть якщо розмовляти англійською - їх так не косопиздить, а от на українську аж трусить. От чого так?
Дивись, навіть тема називається - "закликаю" а не "треба заставити, чи ви повинні", а принципово російськомовних все-одно трусить

Стесняются, комплексуют, боятся, идут на поводу подстраивания под русскоязычную массу?
Деяких, до-речі, свого часу сильно задрочували за суржик, може й комплекси
Почему? Лично я категорический сторонник того, что бы укроиномовни украинцы, везде и всегда говорили на ридний мове. Это, как минимум, создаст хорошую атмосферу украинства, и может все таки переломит ситуацию в пользу украинской мовы.
Я за, окрім того, не раз казав мовним патріотам - робіть нормальну літературу, нормальні переклади - і народ сам потягнеться вивчати і спілкуватись.

Назад
Зверху Знизу