Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Закликаю розмовляти українською

• Автор теми Автор теми sashapro
  • Дата створення Дата створення
По-перше це мова наших пращурів, Харків до голодомору був україномовний.
Согласен. Но про пращуров ты загнул.
Если бы пращур с тобой заговорил - ты б ни хрена не понял. Ну не учат у нас старославянский, тем более - местные его диалекты.

Сьогодні відзначається день української мови.

Читаю стрічку головного, і мені сумно(

Для чего забивать себе голову тем, что может никогда не пригодится?
Любые знания пригодятся в жизни. И, само собой, чем больше языков знает человек, тем лучше. Есть люди, которые учат разные языки всю жизнь только для тренировки памяти и содержания своего мозга "в тонусе".
Проблема украинского языка заключется отнюдь не в нежелании его использовать или незнании из-за того, что его не преподавали и т.п.

Первая и самая главная причина - это естественно семейная языковая преемственность. И кто бы что ни говорил,в русскоязычных регионах невозможно махнуть рукой (или автоматом) и изменить ход истории. Нужны годы и годы.

Вторая проблема. Нужно вкладывать очень большие деньги для планомерного перехода на желаемый язык, в данном случае одного популизма не хватит. Нужно платить переводчикам для перевода западной/русской литературы, печатать учебники и т.п., а многих книг на украинском попросту не существует. Читать только ограниченное количество книг, ненавидя другой язык неминуемо приведет к скудоумию, что и можно наблюдать повсеместно. Хотя сомнительно, что читают даже хотя бы на каком-то одном языке.

Третья причина - образование в принципе. Тот, кто учил физику с математикой, учили и украинский язык и применяют его там, где это требуется, и без ошибок.
А простое желание поговорить "лишь бы как", не приводит ни к чему, кроме кривой улыбки от нелепого коверкания слов и использования половины перекрученных русских слов. Даже те "великие", которые призывают говорить только по-украински делают это, вам стоит лишь прислушаться. Ну или выучить язык и прислушаться.

Якщо є українофоби що навіть у одній темі не можуть писати державною і усіляко її принижують, про який прорив та європу можна говорити?

Пацаны, экономику страны поднимает производство. Вот если бы вы замутили тему про постройку небольшого цеха, не говорю завода. Или предложили альтернативный источник энергии в период энергетического кризиса, или прототип высокотехнологичной продукции конкурентной на западе и ориентированной на экспорт. Это было бы круто. И я вас уверяю тут даже нашлись бы люди, готовые вложится и готовые помочь.
А вся эта писулька про языки, переименование улиц, свал памятников - чистой воды анонизм и по сути популизм.
Перестаньте херней заниматься и давайте лучше займемся производством. В это русло направьте свою хлещущую сверх краев энергию.
Вот ради забавы, оглянитесь вокруг себя и задайте вопрос, что произведено нами?
Вот и ответ почему все так как есть.
А вопрос языка это очередная провокационная и популистическая тема ни о чем.

почему я против: *****стан вечно воет о спасении русскоговорящих. так вот я русскоговорящий - и меня не надо спасать. иначе если говоришь им на украинском - то они не слушают и кричат: бандеровец

давайте лучше займемся
производством.
Кому треба, той займається, а такі як цей форуми створені не для цього, а для обговорення мовних, історичних та культурних питаннь.

Через 20-30 років російська мова зникне з України, а через 50 взагалі, бо мова тундри, тайги та ізоляції неконкурентоздатна.
Треба більш стратегічно мислити.

Сьогодні купила всім сусідам по пучку укропу!! радуюсь))).захистилась від ******ів, тролів і нечистої сили...

Вкладення

• PnVpyjxKGgw.webp
    PnVpyjxKGgw.webp
    42.6 КБ · Перегляди: 61
Кажуть колоради від укропу мруть дуже ефективно. Біля картоплі завжди висаджують.

В децких садах и школах разговаривают и преподают по русски с этого надо начать.

Я б залюбки спілкувалася українською,якщо б володіла нею досконало, а так ееееее коли не можеш підібрати слово.....мене дуже напружує.
За попереднє речення дякую перекладачу онлайн,ну а далі вже сама мабуть и почну.Все ж таки мову я вивчала...
І почну.....
Во ще мені припало на думку шо(що) мабуть( вже було мабуть)напевно (отак краще) куплю собі англо-український словник,тому що ( почала я ще вивчати англійську)-отак и і повбиваю(ой ні то про москалів,а я ж про навчання) почну розмовляти українською та англійською.

Якщо тут половина суржика пробачте,усе життя мешкаю и Харкові і завжди розмовляла клятой мовой російською.:D:D:D

Останнє редагування:
Суржик - це чудово. Це ознака того, що мова жива і динамічно розвивається.
Почитайте Жадана, Карпу. Вони пишуть суржиком і це прекрасно читається.

Суржик - це чудово. Це ознака того, що мова жива і динамічно розвивається.
Почитайте Жадана, Карпу. Вони пишуть суржиком і це прекрасно читається.

Так ,так...Це чудово для тих ,хто не знає рідної мови і намагається її схоронити .Це на руку тим , хто друкованим словом і з каналу телебачення (яскравий приклад коверкання мови на СТБ )намагаеться спотворити мову .Це чудово для людей , з низькою культурою.
І це більше вбивае мову ,ніж твій псевдопатріотичний підпис .
Російське - вбиває! Штрих-код 46. Ти закликаеш відмовитись від товарів на сотню гривень і мовчиш коли уряд купує газ на мільйони .
Якщо людина думає на рідній мові , то спотворюючи мову ти спотворюєш і думку...
НЕ ЗАКЛИКАЙ розмовляти на СУРЖИКУ !
На якій мові розмовляти - вибирайте самі !
Але не коверкайте її .

Останнє редагування:
Мова має розвиватися, а не стояти на місці. Підпис в мене нормальний, бо пропаганда бойкоту - добре для України. А ти, схоже, *****-українофоб що має шаблони про "палтавскій діалєкт" та "хахлацкая мова - для сєлюков-.

Мова має розвиватися, а не стояти на місці. Підпис в мене нормальний, бо пропаганда бойкоту - добре для України. А ти, схоже, *****-українофоб що має шаблони про "палтавскій діалєкт" та "хахлацкая мова - для сєлюков-.

"хахлацкая мова - для сєлюков-.
Ти написав це коверкаючи мову навмисно ?
Я не знаю слова ***** в рідній мові ,і якщо ти застосував його як лайливе ,по відношенню до мене -то ти не правий .
А коверкаючи вимову ти сам провокуєш ,щоб наш народ вважали за бидлюків,які не можуть вимовити навіть слова правильно .

В українській мові немає слова "коверкаючи", сідай 2, борець за совкожлобський правопис.

Ковінька є ,а коверкати нема ?
Та ти що !!!
Я за чистоту мови!

Є "спотворювати", "перекручувати". Коверкати - русизм.

Ковінька є ,а коверкати нема ?
Та ти що !!!
Я за чистоту мови!

таки є таке слово:
коверкать, перекручувати
А поперш ніж оцінювати знання інших, не зайвим буде відкрити словника або Google (це до попереднього)

Назад
Зверху Знизу