Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Юридические консультации on-line

• Автор теми Автор теми Алёша
  • Дата створення Дата створення
Пожалуйста, подскажите, что делать!!!
Мне принадлежат 82% домовладения, 18% никому не принадлежат, но на них есть завещание. Уже прошло15-20 лет никто не вступил в права собственности. Эти 18% 33 года постройки и одна стена рухнула, потянула за собой и мою часть. Можно ли как-то оформить ее на себя или просто уже списать, что бы можно было как-то облагораживаться? Куда обратиться и что предпринять? Или это бесполезно и придется и дальше жить в разрухе?

Кому принадлежали 18% и на кого завещание?

Принадлежали старенькой бабушке, ее еще лет 20 как забрали в Россию, там она и умерла, завещание написано на ее внука. Он в права не вступил и похоже, что и не собирается.

Ставка налога при оформлении договора дарения части квартиры муж-жене - 0%. Договор оформляется нотариально.

Принадлежали старенькой бабушке, ее еще лет 20 как забрали в Россию, там она и умерла, завещание написано на ее внука. Он в права не вступил и похоже, что и не собирается.

Внук на момент смерти бабушки был несовершеннолетним?

лоханули

если обманули с квартирой риэлторы.взяли 800 гривен.дали адрес квартиры,номер телефона якобы хозяйки.а на самом деле лоханули.что делать.денег не отдают и не заселяют.

Дарение квартиры (части) сейчас облагается налогом? (муж - жене)
Дарственную нотариус оформляет?
Спасибо

Подтверждаю ответ коллеги. Если интересно :

Стаття 719. Форма договору дарування (Гражданского Кодекса Украины)

Часть 2. Договір дарування нерухомої речі укладається у письмовій
формі і підлягає нотаріальному посвідченню.

Стаття 14. Оподаткування доходу, отриманого платником податку
як подарунок (або внаслідок укладення договору
дарування)

14.2. Не підлягають оподаткуванню доходи як кошти або майно
(майнові чи немайнові права), подаровані одним членом подружжя
іншому, у межах їх частини спільної часткової чи спільної сумісної
власності, а також батьками дітям, у тому числі зачатим за життя
та народженим після, і дітьми батькам, у межах їх частини спільної
часткової власності згідно із законом.

помогите в ситуации проблема состоит в следующем
живем в 4м в 3х комнатной квартире прописаны я мама и младшая сестра
отчим прописан но не здесь
начал дебоши угрозы по отношению ко мне 1 раз
перебил барабанную перепонку
пожалел не посадил вроде извинился прошло время опять начал угрожать и качать свои права я его выгоняю говорю катись типа к себе где прописан он в ответ где хочу там и живу квартира съемщик мама но она на его стороне
вопрос я могу его выгнать с помощью наряда милиции? или это прейдется писать на него заявление
(он раньше сидел)

Пожалуйста, подскажите, что делать!!!
Мне принадлежат 82% домовладения, 18% никому не принадлежат, но на них есть завещание. Уже прошло15-20 лет никто не вступил в права собственности. Эти 18% 33 года постройки и одна стена рухнула, потянула за собой и мою часть. Можно ли как-то оформить ее на себя или просто уже списать, что бы можно было как-то облагораживаться? Куда обратиться и что предпринять? Или это бесполезно и придется и дальше жить в разрухе?

Стаття 1277. Відумерлість спадщини

1. У разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом,
усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а
також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за
місцем відкриття спадщини зобов'язаний подати до суду заяву про
визнання спадщини відумерлою.

2. Заява про визнання спадщини відумерлою подається після
спливу одного року з часу відкриття спадщини.

3. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність
територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

Скорее всего эта часть дома уже принадлежит соответствующей териториальной громаде. Откуда вы почерпнули информацию о том, что она не пренадлежит никому ? Сомневаюсь, что органы месного самоуправления разбрасываются недвижимостью.

У вас есть возможность только решить вопрос переоформления ( покупки) этой части с соответствующим владельцем. Вам так просто ее не отдадут.

Плюс к тому, при признании собственности "відумерлою" вы сможете требовать с них компенсации расходов, затраченых на ремонт их части постройки для безопасности своей и в таком духе.

Статья 357 (Гражданского Кодекса Украины)

Часть 3. Співвласник має право на відповідне збільшення своєї
частки у праві спільної часткової власності, якщо поліпшення
спільного майна, які не можна відокремити, зроблені ним своїм
коштом за згодою всіх співвласників, з додержанням встановленого
порядку використання спільного майна.

(Есть небольшая вероятность того, что достроеная(отстроеная) вами часть станет принадлежать вам).

Стаття 360. Утримання майна, що є у спільній частковій
власності

1. Співвласник відповідно до своєї частки у праві спільної
часткової власності зобов'язаний брати участь у витратах на
управління, утримання та збереження спільного майна
, у сплаті
податків, зборів (обов'язкових платежів), а також нести
відповідальність перед третіми особами за зобов'язаннями,
пов'язаними із спільним майном.

Еще покопаюсь в деталях, посмотрю какие есть варианты компенсаций или подобных приятных вам вещей.

Останнє редагування модератором:
Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, как юридически решить следующую ситуацию:
Сосед по тамбуру не даёт спокойно жить - ежедневно слушает музыку очень громко. На столько громко, что у меня стекло в межкомнатной двери трясётся и телевизор не слышно. К концу дня у меня болит голова от постоянного "бум-бум".
Часто это бывает ночью, после 12 часов. Но если ночью по моей просьбе он немного уменьшает громкость, то днём у него один ответ: "до 23:00 что хочу, то и делаю". Я говорила, что напишу на него жалобу, но он только улыбается (видимо, потому, что сам работает в нашем райотделе).
Какие методы борьбы с громкой музыкой днём?
Спасибо.

помогите в ситуации проблема состоит в следующем
живем в 4м в 3х комнатной квартире прописаны я мама и младшая сестра
отчим прописан но не здесь
начал дебоши угрозы по отношению ко мне 1 раз
перебил барабанную перепонку
пожалел не посадил вроде извинился прошло время опять начал угрожать и качать свои права я его выгоняю говорю катись типа к себе где прописан он в ответ где хочу там и живу квартира съемщик мама но она на его стороне
вопрос я могу его выгнать с помощью наряда милиции? или это прейдется писать на него заявление
(он раньше сидел)

Прописки уже нет. Сейчас есть регистрация места проживания. Она никоим образом не влияет на право собственности или владения. Вобщем мама если платит, значит решает кто там живет (это определяется договором). Выгнать его вы не можете, без согласия мамы. С помощью наряда милиции можете лишь притянуть к административной ответственности за:

Стаття 173. Дрібне хуліганство

Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, -

тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Стаття 1732. Вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або непроходження корекційної програми

Вчинення насильства в сім'ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого, а так само невиконання захисного припису особою, стосовно якої він винесений, непроходження корекційної програми особою, яка вчинила насильство в сім'ї, -

тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'яти діб.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -

тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Уголовной ответственности тоже в зависимости от характера действий.

. Кто живет в квартире решает ваша мама и собственник квартиры.

Сосед по тамбуру не даёт спокойно жить - ежедневно слушает музыку очень громко. На столько громко, что у меня стекло в межкомнатной двери трясётся и телевизор не слышно. К концу дня у меня болит голова от постоянного "бум-бум".
Часто это бывает ночью, после 12 часов. Но если ночью по моей просьбе он немного уменьшает громкость, то днём у него один ответ: "до 23:00 что хочу, то и делаю". Я говорила, что напишу на него жалобу, но он только улыбается (видимо, потому, что сам работает в нашем райотделе).
Спасибо.

Добрый вечер. Его заявления о том ,что можно шуметь до 23:00 являются необосноваными. За это предусмотрена административная ответственность, размеры и характер взысканий сейчас уточню.

Останнє редагування модератором:
у меня стекло в межкомнатной двери трясётся и телевизор не слышно.....Часто это бывает ночью, после 12 часов
Громко понятие субьективное. Существуют нормы по децибеллам. Если они не превышены, то это право человека слушать что он хочет. Вполне может быть, что он специально включает музыку чтобы не слушать ваш телевизор. Особенно после 12 часов.

Громко понятие субьективное. Существуют нормы по децибеллам. Если они не превышены, то это право человека слушать что он хочет. Вполне может быть, что он специально включает музыку чтобы не слушать ваш телевизор. Особенно после 12 часов.

я не из тех людей, которым мешает малейший шорох соседей. от соседского шума в шоке все мои знакомые, которые бывают у меня в гостях. все они советуют обращаться к участковому.
если не трудно, подскажите, как измерить уровень шума. кто этим занимается вообще?
жить не возможно.

Спасибо.

Согласно следующему документу :

УКРАЇНА
ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
16 сесія 24 скликання

РІШЕННЯ

- із змінами та доповненнями, внесеними
рішенням XL сесії Харківської міської ради IV скликання
від 28.09.2005р. № 161/05

Від 24.09.2003 № 177/03
м. Харків

Про затвердження Правил з питань
додержання тиші у громадських місцях у місті Харкові (із змінами та доповненнями)

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1 Керівники підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, а також громадяни зобов'язані не припускати на захищених об'єктах рівень шуму, що перевищує 40 ДВА у денний час (з 8 до 22 години) та 30 ДВА у нічний час (з 22 до 8 години) установлений санітарними нормами.
1.2 У нічний час (з 22 до 8 години) забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.
1.3 Рівень шуму в інших місцях громадського користування не повинен перевищувати рівень, установлений санітарними нормами:
- 40 ДВА у денний час ( з 8 до 22 години);
- 30 ДВА у нічний час ( з 22 до 8 години).

Также Кодекс про Административные Правонарушения гласит :

Стаття 182. Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях

Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях -

тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ТОЕСТЬ ЭТА САНКЦИЯ ПРИМЕНЯЕТСЯ К НАРУШИТЕЛЮ ПРАВИЛ, ПРИНЯТЫХ ХАРЬКОВСКИМ ГОРОДСКИМ СОВЕТОМ.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші або без такої і на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.

Распечатайте следующие документы и покажите вашему соседу с дружеским предупреждением о том, что нельзя шуметь. Также его можно притянуть к дисциплинарной ответственности, написав скаргу непосредственному начальству. Подобную деятельность можно расчесть как порочащую доброе имя нашей славной милиции.

В случае отсутствия реакции приежжяет наряд и составляет протокол.

я не из тех людей, которым мешает малейший шорох соседей. от соседского шума в шоке все мои знакомые, которые бывают у меня в гостях. все они советуют обращаться к участковому.
если не трудно, подскажите, как измерить уровень шума. кто этим занимается вообще?
жить не возможно.

Мне не трудно: пишете жалобу в СЭС, они назначают замеры шума, вы оплачиваете выезд лаборатории, выезжает лаборатория при Ленинской СЭС, и потом уже понятно что там за уровень шумов и далее предписание СЭС, наложение админ.штрафа, это если шумы выше нормы а нормы есть до 22-00 и после, там несколько точек замера, вобщем очень интересное мероприятие.
Главное, чтоб не выключили музыку на момент приезда лаборатории, а то как-то неудобно получится....

Распечатайте следующие документы и покажите вашему соседу с дружеским предупреждением о том, что нельзя шуметь. Также его можно притянуть к дисциплинарной ответственности, написав скаргу непосредственному начальству. Подобную деятельность можно расчесть как порочащую доброе имя нашей славной милиции.

В случае отсутствия реакции приежжяет наряд и составляет протокол.
Ну и как наряд замерит децибеллы?

Мне не трудно: пишете жалобу в СЭС, они назначают замеры шума, вы оплачиваете выезд лаборатории, выезжает лаборатория при Ленинской СЭС, и потом уже понятно что там за уровень шумов.
Главное, чтоб не выключили музыку на момент приезда лаборатории, а то как-то неудобно получится....

Ну и как наряд замерит децибеллы?

Наряд сделает усное предупреждение, предусмотренное санкцией. Если не подействует, нужно решать другим путем, который сам по себе очень сложен. Ибо угадать время, когда замерять уровень шума, поистине сложно.

Наряд сделает усное предупреждение, предусмотренное санкцией. Если не подействует, нужно решать другим путем, который сам по себе очень сложен. Ибо угадать время, когда замерять уровень шума, поистине сложно.
Ну так наряду ж нужно сначала установить правонарушение, а потом уже и санкция не так ли?

Подтверждаю ответ коллеги. Если интересно :

.................................................................
Стаття 14. Оподаткування доходу, отриманого платником податку
як подарунок (або внаслідок укладення договору
дарування)

14.2. Не підлягають оподаткуванню доходи як кошти або майно
(майнові чи немайнові права), подаровані одним членом подружжя
іншому, у межах їх частини спільної часткової чи спільної сумісної
власності, а також батьками дітям, у тому числі зачатим за життя
та народженим після, і дітьми батькам, у межах їх частини спільної
часткової власності згідно із законом.
ТС, это где посмотреть?

если обманули с квартирой риэлторы.взяли 800 гривен.дали адрес квартиры,номер телефона якобы хозяйки.а на самом деле лоханули.что делать.денег не отдают и не заселяют.

"Развод" старый как мир.
Договор об информационном обслуживании подписывали? Читали?
Небось деньги без квитанции передавали?

:
ТС, это где посмотреть?

ТС видимо не в курсе, что, закон на который он ссылается "втратив чинність" :Dеще в 2011 году и все вопросы связанные с налогообложением подарков и прочего регулируются Налоговым кодексом.
Посмотрите ст. 173-174.

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу