Доречі, цікава особистість - при вході до війскомату, навіть у двір просто, всіх просять телефон ставити у «режим польоту», або взагалі вимикати. Мені так само казали. Якщо бачать, що хтось користується телефоном - у кращому випадку, ще одне попередження, або навіть - забирають телефон, і віддають вже при виході, у черговій частині. Самі працівники війскомату при цьому - вільно користуються телефонами. Я перед відправкою, попросив у військових дозволу на дзвінок. Дуже важливо було. Він запитав кому я хочу зателефонувати, а потім сказав, тільки швидко!! Іди за вугол, і дві хвилини, щоб ніхто не бачив. Я подякував йому. А взагалі не можна. Чесно кажучи - не питав якось чому. Хто знає, з чим це може бути пов'язано? Така заборона.
Я хочу всім сказати, не треба боятися повісток. Це не покарання, як дехто це мабуть сприймає. Це - честь для вас. У мене наприклад - таке відношення до цього. Війскомат - не в'язниця, мобілізовані - не арештанти. Служба в армії, не позбавлення волі. За останні роки, багато чого змінилося. Сама Українська армія, та ставлення людей до неї. У нас війна, нам треба навпаки, бути об'єднаними, а не сваритися, у темах. Тим паче, повістка - це запрошення, від держави, ми повинні її захищати. Є різні випадки - когось беруть, когось - ні. Так, в мене такий досвід. Але я хоча б спробував. Можливо, з часом, в мене вийде. І мені точно нічого приховувати, чи соромитися. А ось тим, хто м'яко кажучи, негативно ставиться до цього - справді повинно бути соромно.