Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Яку винду краще ставити? Windows 7, Windows 10 чи Windows 11?

• Автор теми Автор теми ourense
  • Дата створення Дата створення
Хоть тема не про телефоны, откуда вы это взяли. С какого меньше 4-х не ставят? Начиная с 1-го гига ставят.
Наверное, мне стоило добавить слова "А-бренды" и "в подавляющем большинстве", чтобы это не выглядело как описание всех смартфонов и производителей. Естественно, еще выпускаются смарты и с 2-3 гигами озу, но... очень много вопросов возникает к ним и их производителям, и самый главный - ЗАЧЕМ? Ну 3 гига еще понять могу, но 2 - это уже не очень, полгода-год и тормоза привет. А если это Самсунг - то месяц-два, а то и сразу, например. Поэтому так и сказал про 4 гига стандартно - все понимающие производители ставят по минимуму именно столько.

Люди, а куда исчез параметр "Очистика диска С" в 11 винде?

• Це лайк!
Реакції: Ah
вже дуууже багато років нічого не чищу - 250Гб чисто системного диску вистачає на все.

Ну 3 гига еще понять могу, но 2 - это уже не очень, полгода-год и тормоза привет. А если это Самсунг - то месяц-два, а то и сразу, например.
Ну самсунг сейчас действительно 2 уже не ставит, начиная с 3-х, я выше написал. Ксяоми еще с двух.

Охуеть, вспоминается ковыряние XP, когда нужно ченить хитрое сделать с твиками. Где-то с семерки забыл вообще об этом, а тут в 11 вспоминать придется, хаха.
просто залізо стало збитковим - те твікання нічого не дасть.
Да й залізо подешевшало/грошей більше стало - тупо купив оперативи та ссд більше, ніж треба.

просто залізо стало збитковим - те твікання нічого не дасть.
Да й залізо подешевшало/грошей більше стало - тупо купив оперативи та ссд більше, ніж треба.
Да там выше про запрет на установку системного софта - и чтобы это запретить, снова нужно твикать)

Да там выше про запрет на установку системного софта - и чтобы это запретить, снова нужно твикать)
це теж, але все ж багато сервісів можна вимкнути - але цього ніхто не робить бо впадлу, бо й так ок.
В мене на робочій тачці 16Гб оперативи, з якої я й 8 повної не бачив - навіщо мені щось вигадувати, щоб зекономити її? Вінда за кілька секунд запускається - навіщо щось тут вигадувати, щоб ще швидче стало? Ну й тд.

це теж, але все ж багато сервісів можна вимкнути - але цього ніхто не робить бо впадлу, бо й так ок.
В мене на робочій тачці 16Гб оперативи, з якої я й 8 повної не бачив - навіщо мені щось вигадувати, щоб зекономити її? Вінда за кілька секунд запускається - навіщо щось тут вигадувати, щоб ще швидче стало? Ну й тд.
Наверное, у вас нет задач, связанных с графикой / видео, потому что банальное создание панорамы на 80 мегапикселей в Фотошопе съедает больше 10 гиг памяти. Ну и современные игры тоже.

Наверное, у вас нет задач, связанных с графикой / видео, потому что банальное создание панорамы на 80 мегапикселей в Фотошопе съедает больше 10 гиг памяти. Ну и современные игры тоже.
Я казав про робочу тачку. Колись вона почала тупити та я виявив, що наявні 8Гб зіжрало майже. Але такі "навантаження" бувають дуууже нечесто - саме з 3д моделюванням та рендором, чим я нормально не займаюсь, так, раз на рік. Тоді я довісив ще 8( чи 16 - не пам'ятаю:)) й все ок, але 8 воно реально раз на рік може жре одиничним таском. Не важливо - було мало й я легко довісив. Було б треба 64 - так само легко довісив би, й це був би топ на сьогодні. На початку 2000х, коли я на хр сидів, довісити пам'яті до стану топу було дуууже дорого - й взагалі, й для мене конкретно. Тому я страдав хнею з твіканням вінди. А зараз пох - простіше заапгрейдитись та нічого не робити. Про це я й казав.

А так в мене компілятори, дизайн печатних плат, інколи симуляція електричних схем, ну й дуууже іноді 3д моделювання - десятирічного проца, 16Гб та вбудованої відухи вистачає.

пс - а скільки пам'яті на ігровому пк я навіть хз - бо пох, він не мій, просто стоїть поряд вдома та я деколи граю на ньому, коли є в що й саме клава/миша потрібні, все літає на ультрах ;). А так пс5 рулить.
От скоро зпижжу *****ський атомік харт пограю. До цього вже 100500 років лише купував ігри ))

Останнє редагування:
Я казав про робочу тачку. Колись вона почала тупити та я виявив, що наявні 8Гб зіжрало майже. Але такі "навантаження" бувають дуууже нечесто - саме з 3д моделюванням та рендором, чим я нормально не займаюсь, так, раз на рік. Тоді я довісив ще 8( чи 16 - не пам'ятаю:)) й все ок, але 8 воно реально раз на рік може жре одиничним таском. Не важливо - було мало й я легко довісив. Було б треба 64 - так само легко довісив би, й це був би топ на сьогодні. На початку 2000х, коли я на хр сидів, довісити пам'яті до стану топу було дуууже дорого - й взагалі, й для мене конкретно. Тому я страдав хнею з твіканням вінди. А зараз пох - простіше заапгрейдитись та нічого не робити. Про це я й казав.

А так в мене компілятори, дизайн печатних плат, інколи симуляція електричних схем, ну й дуууже іноді 3д моделювання - десятирічного проца, 16Гб та вбудованої відухи вистачає.

пс - а скільки пам'яті на ігровому пк я навіть хз - бо пох, він не мій, просто стоїть поряд вдома та я деколи граю на ньому, коли є в що й саме клава/миша потрібні, все літає на ультрах ;). А так пс5 рулить.
От скоро зпижжу *****ський атомік харт пограю. До цього вже 100500 років лише купував ігри ))
Гарно, коли є можливість додати озу, ось у мене вже немає - ноут підтримує максимум 2 планки по 8 гіг, 16 - максимум, а в дружини - 10 максимум, бо 2 гіга розпаяно на матері, і 8 у слоті, так шо легко 64 - це або у десктопі, або в ігровому ноуті, де можна 4 планки по 16 втикнути. Поки що 16 вистачає на все, але я не іграю та 3д не роблю (автокад трішки іноді, але там просте). І все ж, коли помічаю, що Firefox зіжрав 2 гіга озу з двома відкритими вкладками, то вже не так весело.

в мене от зараз хром з десятком вкладок, серед яких жирнючі фрилансер, апвьорк, ютуб бере 1.5

Зачем вы это пишете? А земля круглая - тоже нереально? Погуглите про утечки памяти в браузерах, просветитесь. Естественно, это не всегда так происходит, все зависит от сайтов, которые открытые, если сделаны похабно, то начинается расходование памяти неконтролируемое. Зачем мне рассказывать, что то, я видел своими глазами, нереально, не понимаю.

Назад
Зверху Знизу