Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

Українською "клєщєвіна" зветься рициною
Ну, так, тому й в лапках

І олію видобували принаймні ще у Давньому Римі
Звісно, олія відома давно, але я не знаю наскільки давнє саме слово "касторка". Воно увійшло в масовий обіг, коли письменники, що подорослішали стали описувати "жахи" свого дитинства - а головними з них були риб'ячий жир та касторка.

Рицинову олію додавали безпосередньо у паливну суміш,
Саме так, олію додавали безпосередньо в пальне, в бак, як зараз для двотактних моторів простої конструкції.
Але, дійсно, якась суперечка фактів, що взяті з різних джерел. Ніколи не замислювався, але спробую якось їх узгодити.
Скоріше за все, це пов'язане з неповним згорянням пального (навіть в прогресивних жигулях співвідношення бензин/повітря було десь 0,95 від стехіометричного, а якщо не вигорів весь бензин, то олія ще гірше горить) і з ротативною схемою, коли циліндри обертаються разом з пропелером. То там не тільки центробіжне розбризкування, а й проблеми герметизації...
Ну, а вітер - на тих висотах і тих швидкостях і при польотах лише за ідеальної сухої теплої погоди... Ті куртки, скоріше, було піжонство - як у шоферів.

Млять...."пуля" быстрее , тем более в военное время...:***:

Дозор, я не ошиблась, это дизлайки.

Мне не сильно нравтся эта Украина Сейчас. Название не по погоде.

да, а я про грейпфрут
Грейпфрут дословно "виноградофрукт". Причем не из-за вкуса, а из-за вида - плоды собраны в грозди, современные гибриды все меньше к этому склонны, так лучше вызревает.
А некоторые считают, что букву "к" редуцировать неправильно, поэтому вот так. Хотя, разумеется, правильнее именно "грейпфрут". А еще некоторые выбрасывают букву "п", и фрукт становится серым.
Это как с чаем "Ахмад", который по всем правилам букву "х" при произношении должен терять. Или "Ахмед", или "Амад" (энглизированное прочтение). А вот "Ахмет" в энглизированном виде букву "х" не теряет, а меняет на глухую "к".
Филологический доклад закончен?

Хотя, разумеется, правильнее именно "грейпфрут".
Достаточно было ограничиться этим)
Вчера написала исключительно про лампочку, в ответ про грязные полы, собачье ****** и равнодушие соседей...
Сегодня на "грейпфруКт" лекция про "фрукт", но в сухом остатке, таки, " грейпфрут".
Хоть не пиши ничего...

"Викинули як собаку»: блогерка, яка хотіла розрахуватися карткою російського «Сбєрбанку», вигнали у Львові"

У нас карты Виза и МастерКард.
На раше Мир. Их нигде не берут даже вежливо.

Назад
Зверху Знизу