Я тут себе табличку сделал, чтоб наглядней было. Может кому поможет разобраться.
Спасибо
Скажите, а исключения, например для программистов, убраны?
Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Я тут себе табличку сделал, чтоб наглядней было. Может кому поможет разобраться.
Спасибо
Скажите, а исключения, например для программистов, убраны?
Не включаються до складу витрат:
139.1.12. витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв'язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи - платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації);
Спасибо, greenleaf!
То в изменённом Кодексе этого пункта не будет. Каких-либо привилегий для программистов нет.
короче изменения архи приятные. а то ожидался вообзе закат единого налога...
а тут еще работать очень даже можно.
Люди, кто знает, можно ли оказывать бухгалтерские услуги работая на едином налоге?
Спасибо.
ПрочелРебята, ну я нафига приколачиваю важные темы, а?
Правильно ли я понял, что если ты хочешь быть единщиком и работать с юрлицами, то попадаешь в группу №3, в которой:
- 3 відсотки від доходу – у разі сплати податку на додану вартість окремо від єдиного податку
- 5 відсотків від доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку
Получается хочешь работать с НДС - 3% от оборота, без НДС - 5% так?
Правильно ли я понял, что если ты хочешь быть единщиком и работать с юрлицами, то попадаешь в группу №3, в которой:
- 3 відсотки від доходу – у разі сплати податку на додану вартість окремо від єдиного податку
- 5 відсотків від доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку
Если в первых двух "виключно населенню." и ", виключно платникам єдиного податку та/або населенню", то получается, что так - 3/5% с оборота + ЕСВ (его ведь не отменяли?)
Вторая группа - единщикам и населению только услуги. Производить, торговать и "общепитить" можно со всеми, но с оборотом 1 000 000.Фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з:
- надання послуг, у тому числі побутових, виключно платникам єдиного податку та/або населенню;
- виробництво та/або продаж товарів;
- діяльність у сфері ресторанного господарства
Внимательнее читайте.
Вторая группа - единщикам и населению только услуги. Производить, торговать и "общепитить" можно со всеми, но с оборотом 1 000 000.
.........
Уважаемый(ая), где Вы увидели, чтобы я Вас цитировал? Я Вас первый раз вижуИзвините, это Вы внимательно смотрите, мой пост, который Вы цитируете,был в мае, когда обсуждался первый вариант этого законопроекта, а сейчас октябрь и он как бы поменялся
![]()
Если формально, то вот, например, из ЗУ "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"Да. Вы правы. А есть ли формальное определение услуги и производства. Ну например. У меня есть товар - скажем программное обеспечение, но если я его устанавливаю, то это услуга. Т.е. все зависит от того как составлен договор? Или на самом деле все не так?
виробництво (виготовлення) - діяльність, пов'язана з випуском продукції, яка включає всі стадії технологічного процесу, а також реалізацію продукції власного виробництва
торгівля - будь-які операції, що здійснюються за договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на товари
ЗУ "Про захист прав споживачів" даёт такое определениепослуга - результат економічної діяльності, яка не створює товар, але продається та купується під час торговельних операцій
послуга - діяльність виконавця з надання (передачі) споживачеві певного визначеного договором матеріального чи нематеріального блага, що здійснюється за індивідуальним замовленням споживача для задоволення його особистих потреб
Внимательнее читайте.
Вторая группа - единщикам и населению только услуги. Производить, торговать и "общепитить" можно со всеми, но с оборотом 1 000 000.
Хотя как-то тупо получается: общепит - суть услуга (), и как можно предоставлять такую услугу субъектам хозяйствования, а не населению⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.![]()
У меня нет клонов.Уважаемый(ая), где Вы увидели, чтобы я Вас цитировал? Я Вас первый раз вижу
Или Вы клон _Andres_ или gogal?
Если формально, то вот, например, из ЗУ "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"
..............................