Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Що робити якщо Вам відмовляють у обслуговуванні українською?

• Автор теми Автор теми Boobler
  • Дата створення Дата створення

Як ви ставитесь до мовного закону?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    142
Конституция Украины это самый главный закон. Читайте ее, там все написано.

Цитата:

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Абсолютно вірне зауваження. Гомосексуалісти та цигани мають права ідентичні до прав російськомовного населення.
Тим не менш державна мова в Україні одна - українська. І усі мають нею володіти та спілкуватися у разі потреби.

Абсолютно вірне зауваження. Гомосексуалісти та цигани мають права ідентичні до прав російськомовного населення.
Тим не менш державна мова в Україні одна - українська. І усі мають нею володіти та спілкуватися у разі потреби.

доречі теж мене дуже дивує, чим роми гірші за россіян. Шо за дискримінація.

доречі теж мене дуже дивує, чим роми гірші за россіян. Шо за дискримінація.
Отож. Треба терміново замінити у конституції "російської" на "мови ромів".
Хоча б з тієї причини що мова ромів справді потребує захисту і знаходиться на межі зникнення, на відміну від російського діалекту української мови.

За порушення закону можуть накладатися штрафи. Така постанова виноситься уповноваженим, якщо за наслідками розгляду справи встановили порушення норм закону про мову. Розміри штрафу – від 5 тис. до 6,8 тис. грн.
Я так понимаю, что 5тыс. грн штрафа будет платить обычная прислуга, а шесть восемьсот будет платить прислуга депутатов?

Конституция Украины это самый главный закон. Читайте ее, там все написано.

Цитата:

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
користуйся мовою нацменшин, тебе не заставляють говорити українською як споживача.
але не маєш права вимагати щоб до тебе звертались теж мовою нац меншин. тут лише за бажанням обох сторін.

користуйся мовою нацменшин, тебе не заставляють говорити українською як споживача.
але не маєш права вимагати щоб до тебе звертались теж мовою нац меншин. тут лише за бажанням обох сторін.
Ты невнимательно смотрел картинку. Там же понятно нарисовано, что ты теперь имеешь право просить, чтобы прислуга разговаривала с тобой на родном языке. :D

Ты невнимательно смотрел картинку. Там же понятно нарисовано, что ты теперь имеешь право просить, чтобы прислуга разговаривала с тобой на родном языке. :D

Зараз у сфері обслуговування мають розмовляти українською, але ти можеш попрохати обслуговувати тебе мовою нац меншин. Персонал може піти тобіна зустнічь, а може й ні. Наразі він зобов'язаний володіти лише українською, а мови нац меншин то вже опціонально та за бажанням.

3a7f907b429a97984b5520.webp

Примушують. Заставляють - закладають, від слова застава (залог).

дякую.:пиво:
В мене як колишньо руськоговорящєго ще багато русизмів. Але я постійно над цим працюю.
І якщо порівняти кількість русизмів рік тому та зараз - то різниця буде на порядок.

Тому я всім раджу, навіть тим хто "я украінскій знаю палучше поцреотав" - починати вже зараз хочаб в інтеренті та магазині спілкуватись українською.
Ви охрінієте від кількості русизмів в своїй мові :) Але якщо будете практикувати, то з часом помітите величезний прогерс :клас::україна:

Ты опять всё перекрутил. Ты правда не понимаешь, что это именно тебе разрешили просить прислугу разговаривать на твоём родном языке? :D

Де я перекрутив?
Я нічого просити не буду, мене влаштовує обслуговування українською.
А з 16 січня всі зобов'язані обслуговувати українською, нічого прохати не треба.

Меня умиляет, какими совками становятся якобы анти-совки, когда пытаются кого-то заставить принять их точку зрения.
Любые искусственные запреты - это и есть совок.
Считаешь, что должен розмовляяты украйинською - розмовляй, уважаю.
Добейся личным примером.
Проблема в том, что на бытовом уровне мова мало кому нужна.
Даже самые видчадушни после недолгого выпендрёжа переходят на родной язык.
Или там дома, пока никто чужой не слышит.
Но хочется во что бы то ни стало навязать своё мнение.
И тогда из стричок и вышиванок вылезает совок.
Отаке.

Меня умиляет, какими совками становятся якобы анти-совки, когда пытаются кого-то заставить принять их точку зрения.
Любые искусственные запреты - это и есть совок.
Считаешь, что должен розмовляяты украйинською - розмовляй, уважаю.
Добейся личным примером.
Проблема в том, что на бытовом уровне мова мало кому нужна.
Даже самые видчадушни после недолгого выпендрёжа переходят на родной язык.
Или там дома, пока никто чужой не слышит.
Но хочется во что бы то ни стало навязать своё мнение.
И тогда из стричок и вышиванок вылезает совок.
Отаке.

Прекрасно! :браво::україна:

Так зачем ты тогда тему создал
Я створив тему щоб поширити інструкцію як боротись з руськощелепними особами законним шляхом.
Щоб донести інформацію що з 16 січня обслуговування має бути українською.
Щоб потішитись як палають руськощелепні котрим "нє важно на каком ізике гаваріть" :)

Назад
Зверху Знизу