Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Що робити якщо Вам відмовляють у обслуговуванні українською?

• Автор теми Автор теми Boobler
  • Дата створення Дата створення

Як ви ставитесь до мовного закону?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    142
4a9d23177904559a.webp

Я только за введения укрмовы!
Продавцу будет сразу понятно кто перед продавцом, адекватный покупатель кот. покупает товар и торгуется или падла пришедшая права качать.
Особенно это будет видно не в супермаркетах. а на базаре или мелких конторах где все друг-друга знают и пришли провести время с пользой и удовольствием. И вменяемому человеку все равно на каком языке с ним разговаривает парекмахерша ))))))))

Это да, теперь жаловаться разрешили в интернете. :D
Книгу жалоб отменили, но всегда можно в интернете пожаловаться же. :D

Подивимось як воно буде.
Наспарвді я не планую жалуватись. Я вірю в еволюцію, тому гадаю що з часом переважна більшість персоналу буде спілкуватись українською без штрафів.

Дуже багато російськомвних мені казали "я украінскій знаю палучше тваєво". Але коли їм запропонували поспілкуватись на касі - всраличь.

Це ж що виходить? рускіє брешуть?

Пердаки горят только у тех, кто даже не пытался разобраться в сути этого закона. Но сим горением остался доволен.

Якщо до мене звертаються українською, так і відповідаю. Дівчини на касі окрім Доброго дня нічого вже українською не розуміють. Але ж звернулися українською? Далі так і балакаємо.
Якщо не дуже розумієтся на українській - спілкуємося російською. Ще не повилазило.
Була справа, в метро деякий *** звернувся англійською. Не розумів, як йому дістатися на Пушкінську. Я не носій мови, але таки допоміг.

зараз нам з підняттям тарифів на ЖКГ тільки одна розвага- скарги на обслуговування не на рідній мові.:D

Сподіваюсь, що просто послати "*****, к едреней маме" наших вундекиндеров реформ- не буде приводом для розгляду мовного цензора. Бо тоді й він "пойдет ***** и головой ап стену"....:D

Закон про мову був прийнятий ще за нормальної влади.
Руськощелепним дали час вивчити пару сотень слів. А зараз він вступає в силу.
Що не так?

там де російська мова - там приходить рускій мір.
В Криму не було українськох мови - окупований.
На донбасі майже не було українсько мови - окупований.
Харків російськомовний - дивом не став ХНР.

російське - вбиває!

А китайцы и вьетнамцы просто перейдут на свой и я хочу посмотреть на этот цирк.
тоже интересно глянуть, как будут задрачивать вьтконговца перейти на украинский, в последние годы наблюдаю тенденцию, что многие и по русски не бельмеса, больше знаками общаются:D

тоже интересно глянуть, как будут задрачивать вьтконговца перейти на украинский, в последние годы наблюдаю тенденцию, что многие и по русски не бельмеса, больше знаками общаются:D

Був на вашому барабе восени.
За пару років ринок майже помер.
Тому в еру інтернету барабану ****а. І вїетконгівцям і тп. Тут рік два і всьо.
Майбутнє у ринків лише продуктових. Овочі, фрукти, молочко, сирок, яєчка - максимум.

Тому взагалі не важливо як нелегли будуть спілкуватись.

А китайцы и вьетнамцы просто перейдут на свой и я хочу посмотреть на этот цирк.
китайцы и вьетнамцы, кстати, чтобы иметь возможность торговать на барабане - выучили русский
никто не орал "учи китайский и говори нармальна, я так привык"
так что они как раз украинский выучат в нужных пределах

китайцы и вьетнамцы, кстати, чтобы иметь возможность торговать на барабане - выучили русский
никто не орал "учи китайский и говори нармальна, я так привык"
так что они как раз украинский выучат в нужных пределах

так ****и давно "лезо" кричали і тп. Вітались українською теж давно.

так ****и давно "лезо" кричали і тп. Вітались українською теж давно.

потому что у них, как ни странно, "типично торгашский подход"
Им нужно заработать максимум денег при минимуме гемороя
и если за русский будут штрафовать - они будут общаться на украинском,пусть даже ломаном или "азировке" - никто к ним придираться не будет
но они однозначно не будут отстаивать свою "принципиальную позицию говорить на русском языке" (С)

Назад
Зверху Знизу