Прочитай Мамалуя - досить гарно написав ,чому та як. Реально раджу прочитати
читав. Його не було на фейсбуці давно, наче видаляв аккаунт.
В нього своє бачення, в мене своє. Я теж проти миру любою ціною, про що не раз казав.
Але оця товчія на місці, коли ми явно починаємо загрузати у трясині - я теж проти цього. Я вважаю, що це призведе до тих самих катастрофічних наслідків, котрих поки що довелося уникнути жертвами, особливо у 14-15 роках. Те, що я бачу зараз - це знову товчія декількох олігархів за для своїх інтересів будь якою ціною. І все що пропонує нинішня влада - це в суті залишити все як є. І це нам подають як рятувальний круг.
Владу влаштовує все як є зараз.
Але окрім влади є ще такі розпиздяї як я, котрих не влаштовує. Наче фігня. Але там, де всіх все влаштовує - немає стимулу та руху для змін. Та й сама влада без підлеглих - ніщо. Вона перестає існувати як така.
З нинішньою товчією на місці такі як я - зникнуть так чи інакше. Ну та і *** з такими як я. Але кількість прихильників
курсу цієї влади, котрі готові дійсно її захищати - явно меншає.
Вся ця політика призведе до того, що щоб зупинити знову насуваючийся ****ець - будуть потрібні знов активні дії простих пересічних активних людей, та їх жертви як у 14 році. А їх вже не буде кому приносити
у достатній кількості для досягнення хоча б такого ж самого результату.
А може і буде...хоча я думаю, що ні. Бо цей ресурс вельми кінцевий. Бо це знову біг по одним й тіма ж граблям. Має бути сенс. Вигравати час ради того щоб його вигравати - це безглуздо.
Я так і не дочекався за всю каденцію президента дієвих кроків до перемоги та системних змін у державі. Навіть той Томос - це все ж досягнення Філарета. Ба більше, ми крокували практично на місці 5 років, щоб прийти знову до реальної загрози того, що і ті невеличкі досягнення підуть прахом за результатами виборів. Реванш вже був після Юлі. Це ВЖЕ було. І це з дуже великою вірогідністю може статися знову саме з вини президента. Тільки вже з набагато важкими наслідками.
Я не кажу, що президент нічого не зробив - це буде ****ежом. Але маю думку, що він не зробив достатньо (я охуевший. да?

) для того, щоб цей успіх закріпити та розвинути. І явно не зробить за наступні 5 років. Деякі речі в нього навіть немає принципового бажання робити. Не зробить, і все, це його позиція, з которою я, як пересічний виборець - не можу погодитись.
Тому, навіть якщо Петро виграє - це лише відтермінування, та розтягування в часі неминучого, при такому його підході. Він сам обрав цей підхід, та нав'язав цей підхід всій державі. Таке собі в'янення. Такі мої думки. Має буть якась позитивна перспектива. Якщо він претендує на лідера нації, та веде за собою людей, він має генерувати якусь іншу позитивну перспективу, а не таку. Чим більше він зробить, тим більше зроблять ті, хто за ним пішов.