я в Познані і проблем ні з чим з наведеного не маю. В неділю мало що працює - це нормально. Дороги в середньому кращі. Сервіс прекрасний. Медицина на рівні як Київ*2 (саме через це я тут і є

). Інфраструктура Київ*3.. А місто за розмірами десь як Дніпро.
Але я дуже багато чув від біженців як тут все погано. Дивився всі ті ролики про те який у нас чудовий монобанк, нова пошта, дія і можна підстригтись в неділю вночі одразу після безкоштовного прийома супер стоматолога.. Чув багато поганого про Польщу, про Німеччину, про Чехію, Австрію, Італію.. Польщу перевірив особисто: 90% того що кажуть - повна туфта. Бачу що люди агресивні в своїх переконаннях і пустих амбіціях - просто не хочуть розбиратись і розуміти як інші люди живуть і головне - чому. Простіше назвати всіх дурнями.
Порівнювати інфраструктуру Харкова з умовним селом за кількадесят кілометрів від великого міста - не дуже адекватно. А порівнювати сервіс оверпрайсд закладів Харкова (15 євро/особа) з нижньою ціновою категорією Німеччини (15-20 євро/особа) теж не надто адекватно. Звісно в нижньому сегменті сервіс буде незрівнянно гіршим ніж в кращіх закладах Харкова.
Але мені здається мова була взагалі не про це, а про "який сенс дауншифтитись в грошах?"