Обновки

• Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
Але є нюанс. Якщо усе порахувати, то коли такий біженець почне працювати та сплачувати усе по-повній, то він зрозуміє що жити краще він не стане :D Тобто різниці у фінансовому плані майже немає, але тепер го на роботу.
Так, саме так, але теж є нюанс. Мій друг з дітьми та дружиною поїхали в гермашку, в маленьке містечко на кордоні з швейцарією. Сиділи на "допомозі", до середини літа, непогано було - квартира біля ратуші безкоштовно, на людину 700 євро + усілякі скидочні талони... але ось-ось наближається колєйний похід в агенцію праці, де йому, архітекторові, знайдуть низькокваліфіковану роботу. Тому почав чухатись сам, знайшов архітектурне бюро, показав свої проєкти.... вже пів року працює архітектором. Усі превілеї з родини зняли, платить за ту саму квартиру, заробляє стільки, що копійка в копійку виходить те саме, що мали на пільгах.
Але, працює на улюбленій роботі, а не тій, на якій зобовязали б вкалувати)) І від цього дуже задоволений

Так, саме так, але теж є нюанс. Мій друг з дітьми та дружиною поїхали в гермашку, в маленьке містечко на кордоні з швейцарією. Сиділи на "допомозі", до середини літа, непогано було - квартира біля ратуші безкоштовно, на людину 700 євро + усілякі скидочні талони... але ось-ось наближається колєйний похід в агенцію праці, де йому, архітекторові, знайдуть низькокваліфіковану роботу. Тому почав чухатись сам, знайшов архітектурне бюро, показав свої проєкти.... вже пів року працює архітектором. Усі превілеї з родини зняли, платить за ту саму квартиру, заробляє стільки, що копійка в копійку виходить те саме, що мали на пільгах.
Але, працює на улюбленій роботі, а не тій, на якій зобовязали б вкалувати)) І від цього дуже задоволений
В общем варианта два, либо человек работает на минималка или приближенной к ней, потому что архитекторы как минимум 20 евро в час должны получать, либо прибедняется.

Майже всі біженці з ким я спілкувався, впевнені на 100%, що ось тільки вони підуть на робото, то "як заживуууть". Особливо доставляє той факт, що деякі взагалі не знають ні як працює місцева податкова система, ні скільки коштує медична страховка :D

Щодо твого друга - то ти подаєш це як досягнення, а по факту це підтвердження того що я писав: хоч працюй, хоч не працюй - різниці немає.

Щодо твого друга - то ти подаєш це як досягнення, а по факту це підтвердження того що я писав: хоч працюй, хоч не працюй - різниці немає.
Не скажи. Когда нечего делать, а деньги платят, это еще хуже, чем когда есть что делать. Психологически тяжело - не можешь себе найти применение. Гулять - это надоедает через две три недели. Максимум пять. (с) Валяться на диване - те же цифры, только в днях. Во всем должен быть баланс. Я так щщетаю (с) :курю:

В общем варианта два, либо человек работает на минималка или приближенной к ней, потому что архитекторы как минимум 20 евро в час должны получать, либо прибедняется.
Звичайно мінімалка, щось біля 2700 Є, без належного знання німецької мови, норм - це логічно.
Майже всі біженці з ким я спілкувався, впевнені на 100%, що ось тільки вони підуть на робото, то "як заживуууть". Особливо доставляє той факт, що деякі взагалі не знають ні як працює місцева податкова система, ні скільки коштує медична страховка :D

поки ще не досягнення. Воно буде, як вийде з мінімалки, через рік праці, і піде працювати дружина(теж архітектор), яка сидить з 3-х літньою дитиною.
Вдома залишився чудовий 2-х поверховий будинок в Білогородці, власно-побудований... але повернення в планах немає

Не скажи. Когда нечего делать, а деньги платят, это еще хуже, чем когда есть что делать. Психологически тяжело - не можешь себе найти применение. Гулять - это надоедает через две три недели. Максимум пять. (с) Валяться на диване - те же цифры, только в днях. Во всем должен быть баланс. Я так щщетаю (с) :курю:
Я мав на увазі фінансовий аспект. А так згоден, сидіти вдома та нічого не робити - нафіг, нафіг

Звичайно мінімалка, щось біля 2700 Є, без належного знання німецької мови, норм - це логічно.
Слухай, а ти нічого не плутаєш? Мінімальна зп щось близько 1600. Та й незрозуміло чому твого друга відправили на роботу влітку. Зазвичай відправляють на мовні курси.

поки ще не досягнення. Воно буде, як вийде з мінімалки, через рік праці, і піде працювати дружина(теж архітектор), яка сидить з 3-х літньою дитиною.
Вдома залишився чудовий 2-х поверховий будинок в Білогородці, власно-побудований... але повернення в планах немає
От мені цікаво: судячи з усього у нього і в Україні було усе норм. А який сенс міняти рівень життя на нижчий?

От наприклад, до мене приходив хлопец косити газон та копати яму під басейн, отримував він $20 на день. Якби він мігрував, то скоріше за все його рівень життя став би ліпше. Тут питаннь взагалі немає. Але як я розумію - у твого друга інша ситуація.

Ну так і архітектори мову вивчать і будуть отримувати незрівнянно більше того, що в теорії могли б отримати в Україні. Причому замість відкатів за ще один спіжений "унікальний пішохідний міст" будуть дійсно цікаві проекти по всьому світу. Перспективи просто незрівнянні.
А рівень життя не тільки грошима вимірюється. Ту ж безпеку ти ні за які гроші в Україні не купиш. Я не тільки про військову, а про банально безпеку життя кожного дня на вулиці, на дорозі, в соціумі.

Слухай, а ти нічого не плутаєш? Мінімальна зп щось близько 1600. Та й незрозуміло чому твого друга відправили на роботу влітку. Зазвичай відправляють на мовні курси.
Мабуть йдеться про брутто) Його не відправили а він сам почав чухатись і знайшов архітектурне бюро, де дуже сподобався його рівень(мілка праця порівняно з Києвом, де він проектував ресторани, та альтанки для Меладзе)))
Ну так і архітектори мову вивчать і будуть отримувати незрівнянно більше того, що в теорії могли б отримати в Україні. Причому замість відкатів за ще один спіжений "унікальний пішохідний міст" будуть дійсно цікаві проекти по всьому світу. Перспективи просто незрівнянні.
А рівень життя не тільки грошима вимірюється. Ту ж безпеку ти ні за які гроші в Україні не купиш. Я не тільки про військову, а про банально безпеку життя кожного дня на вулиці, на дорозі, в соціумі.
тут усе правильно написано!

Ті, хто виїхав, не переконають тих, хто не хоче виїжджати. Ніколи.
Я намагався з моменту, як виїхав сам. Безрезультатно.

отримувати незрівнянно більше того, що в теорії могли б отримати в Україні.
Ну от не факт, треба рахувати. Наприклад якщо ти жив на $1k в Україні, то у німців тобі треба буде $3k щоб мати такий саме рівень життя. Я не знаю зп архітекторів, але середні німецькі зп у порівнянні з вартістю життя тут взагалі не цікаві.

будуть дійсно цікаві проекти по всьому світу
Ну воно як би так, але... Робота має приносити задоволення, але якщо вона не приносить доходу - то це не робота, а хобі. Нижче написали що дрібна контора у порівнянні з попередніми проєктами.

А що з безпекою в мирний час? Валері в морду дали? Ну нехай погуляє арабськими кварталами ввечері по Берліну. Так саме в Німеччині ти не купиш нормальний сервіс, нормальні заклади, чисті міста, комфортне оточення та свободу яка є у нас.

Мабуть йдеться про брутто)
Мінімалка 1600 брутто. 2700 то вже ніяк не мінімалка) Але цікаве те, що в результаті він працює не на мінімалку, а ітог такий саме як на соціалі.

Ті, хто виїхав, не переконають тих, хто не хоче виїжджати. Ніколи.
Я намагався з моменту, як виїхав сам. Безрезультатно.
В даному випадку той хто виїхав, подивився на все навкруги та повернувся каже що ***ня оця ваша Європа.

Ну от не факт, треба рахувати. Наприклад якщо ти жив на $1k в Україні, то у німців тобі треба буде $3k щоб мати такий саме рівень життя.
А 3к це типу проблема заробляти? це навіть для Польщі не супер гроші. Кожен собі може порахувати.
Ось
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
і
знайшов трохи по темі архітекторів..

Нижче написали що дрібна контора у порівнянні з попередніми проєктами.
Завжди можна в іншу перейти. А куди переходити в Україні? Наприклад хто в Харкові хоч щось заробляє? Ароф може, і то, тому шо з чечельницьким все на себе замкнули і пиляють бюджетні кошти.

А що з безпекою в мирний час? Валері в морду дали? Ну нехай погуляє арабськими кварталами ввечері по Берліну. Так саме в Німеччині ти не купиш нормальний сервіс, нормальні заклади, чисті міста, комфортне оточення та свободу яка є у нас.
Ну наприклад право сили, агресія на дорогах. Відсутність інфраструктури. **** з медициною та освітою, правом та справедливістю.
Я хз шо там в Німеччині, але я не думаю, шо вони там дурні і не мають нормального сервіса, закладів, чистоти та погано живуть. Та й знову таки з чим ми порівнюємо? Що Харків що Київ брудні не знаю куди далі, нам би щось про бруд писати.
Середня тривалість життя чоловіків 79+ років проти наших 62 років трохи натякають... І ці 17 в середньому років ти в Україні не купиш.

Останнє редагування:
Ну наприклад право сили, агресія на дорогах. Відсутність інфраструктури. **** з медициною та освітою, правом та справедливістю.
Я хз шо там в Німеччині, але я не думаю, шо вони там дурні і не мають нормального сервіса, закладів, чистоти та погано живуть. Та й знову таки з чим ми порівнюємо? Що Харків що Київ брудні не знаю куди далі, нам би щось про бруд писати.
Середня тривалість життя чоловіків 79+ років проти наших 62 років трохи натякають... І ці 17 в середньому років ти в Україні не купиш.
Предлагаю приехать и лично убедится в хорошей медицине, супер сервисе и вообще замечательной жизни. Многое поменяется в твоём мировоззрении. Не надо идеализировать Европу. Есть хорошее, есть плохое. И плохие дороги есть и мусор есть(особенно грязно в крупных городах), бухие возле центра тусят и невозможность найти врача или запись к профильному врачу за 3-4 месяца. Во многих мелких городках надо ехать в обычный продуктовый 10-15 км. Работу или жилье могут искать в районе 15-20 км друг от друга, общественный транспорт ходит непойми как(не в городе, а в области), привязан к школе, если вдруг каникулы то ходит в два раза реже, если машины нет то ты как без рук. Воскресенье выходной день у всего. Сфера услуг на очень низком уровне. Бумажная волокита и бюрократия, неспешность жизни. И таких мелочей миллион.

Предлагаю приехать и лично убедится в хорошей медицине, супер сервисе и вообще замечательной жизни.
я в Познані і проблем ні з чим з наведеного не маю. В неділю мало що працює - це нормально. Дороги в середньому кращі. Сервіс прекрасний. Медицина на рівні як Київ*2 (саме через це я тут і є :( ). Інфраструктура Київ*3.. А місто за розмірами десь як Дніпро.

Але я дуже багато чув від біженців як тут все погано. Дивився всі ті ролики про те який у нас чудовий монобанк, нова пошта, дія і можна підстригтись в неділю вночі одразу після безкоштовного прийома супер стоматолога.. Чув багато поганого про Польщу, про Німеччину, про Чехію, Австрію, Італію.. Польщу перевірив особисто: 90% того що кажуть - повна туфта. Бачу що люди агресивні в своїх переконаннях і пустих амбіціях - просто не хочуть розбиратись і розуміти як інші люди живуть і головне - чому. Простіше назвати всіх дурнями.

Порівнювати інфраструктуру Харкова з умовним селом за кількадесят кілометрів від великого міста - не дуже адекватно. А порівнювати сервіс оверпрайсд закладів Харкова (15 євро/особа) з нижньою ціновою категорією Німеччини (15-20 євро/особа) теж не надто адекватно. Звісно в нижньому сегменті сервіс буде незрівнянно гіршим ніж в кращіх закладах Харкова.

Але мені здається мова була взагалі не про це, а про "який сенс дауншифтитись в грошах?"

Останнє редагування:
я в Познані і проблем ні з чим з наведеного не маю. В неділю мало що працює - це нормально. Дороги в середньому кращі. Сервіс прекрасний. Медицина на рівні як Київ*2 (саме через це я тут і є :( ). Інфраструктура Київ*3.. А місто за розмірами десь як Дніпро.

Але я дуже багато чув від біженців як тут все погано. Дивився всі ті ролики про те який у нас чудовий монобанк, нова пошта, дія і можна підстригтись в неділю вночі одразу після безкоштовного прийома супер стоматолога.. Чув багато поганого про Польщу, про Німеччину, про Чехію, Австрію, Італію.. Польщу перевірив особисто: 90% того що кажуть - повна туфта. Бачу що люди агресивні в своїх переконаннях і пустих амбіціях - просто не хочуть розбиратись і розуміти як інші люди живуть і головне - чому. Простіше назвати всіх дурнями.

Порівнювати інфраструктуру Харкова з умовним селом за кількадесят кілометрів від великого міста - не дуже адекватно. А порівнювати сервіс оверпрайсд закладів Харкова (15 євро/особа) з нижньою ціновою категорією Німеччини (15-20 євро/особа) теж не надто адекватно. Звісно в нижньому сегменті сервіс буде незрівнянно гіршим ніж в кращіх закладах Харкова.

Але мені здається мова була взагалі не про це, а про "який сенс дауншифтитись в грошах?"
А причем здесь Польша? Мы говорили о Германии. Ещё сравни с Италией, Францией...

Насчёт села, у нас в самом задрыпанном селе есть магазин с продуктами и автобус который каждый час везёт в райцентр. Наличие авто не обязательно.

Насчёт сервиса в Украине минимальные по цене услуги сервис лучше местного среднего или высокого.

Останнє редагування:
Бо в Польщі все _ще_ гірше, якщо послухати біженців ;)
А медицина в Польщі це взагалі окрема тема для насмішок українців.
А зачем кого то слушать если ты отвечаешь мне на мой реальный отзыв по Германии. Так и напиши что там в Германии не знаю и спорить не буду, а ты мне простынь отписал, нахуа?

А зачем кого то слушать если ты отвечаешь мне на мой реальный отзыв по Германии. Так и напиши что там в Германии не знаю и спорить не буду, а ты мне простынь отписал, нахуа?
я взагалі спілкувався з TorcK. Ти сам вліз, а тепер питаєш "нахуа" я тобі відповів? Може краще до чатгпт подойобуєшся?
Я відразу написав буквально "Я хз шо там в Німеччині, але я не думаю, шо вони там дурні і не мають нормального сервіса, закладів, чистоти та погано живуть."

А 3к це типу проблема заробляти? це навіть для Польщі не супер гроші. Кожен собі може порахувати.
Ось
і
знайшов трохи по темі архітекторів..
Архітектор: 34к на першому сайті, 37-64 на другому (50к середня).
Гуглимо tax calculator germany ->

Ставимо 50к на рік, це 4.167 на місяць брутто і відповідно 2.693 нето.

Я прочитав, що ти у Познані. Так от, тут тобі не Польща, ціни зовсім інші. І на 2600 ти з голоду не помреш, але й сильно не погуляєш.

Завжди можна в іншу перейти. А куди переходити в Україні? Наприклад хто в Харкові хоч щось заробляє? Ароф може, і то, тому шо з чечельницьким все на себе замкнули і пиляють бюджетні кошти.
Я не експерт в архітектурній галузі, але перше що приходить в голову - будівництво котеджних містечок. Знайомі будували таке під Харковом, там доволі цікаві проекти, десь 7-8 варіантів будинків було. Все це розробляла команда архітекторів. Ну а так той же Саржин Яр дуже цікавий в архітектурному плані.

Ой друже.. Ти не уявляєш як сильно ти помиляєшся щодо медецини в Німеччині. Якщо ти Гєпа та тебе приватним літаком везуть в Шаріте - то усе буде ок. Або якщо маєш дорогу приватну страховку. Але пересічний німець не може собі це дозволити, у більшості страховка державна. Там черги на 2-3 місяці (с) до лікаря, лікування усього парацетомолом та цементні пломби в передні зуби.

агресія на дорогах
road rage це психологія людини, вона є всюди. В Німеччині за це штрафують, але я бачив розборки у себе в селі між водіями (морди не били, але все як у нас). Також коли в таксі їхав таксист з водієм вантаживки обмінювались доволі однозначними жестами.

В Німеччині воно також є, але працює не у фізичному плані, а у законодавчому. Якщо буде якась сутичка з місцевими та вони дізнаються що ти не розбираєшся в місцевих законах - тобі *****. Вже стикався влітку, усе розрулили, але було дуже неприємно. У нас би в такий ситуації просто послали б друг друга нафіг та й розішлись.

не мають нормального сервіса
Не мають. Я детально писав як тачку чинив в 3-х місцевих сто і в решті решт пофіксив вже у Львові. І так всюди. Навіть придбати prepaid сімку це квест на 3 години, а відкрити рахунок в німецькому аналогу монобанка у мене не вийшло взагалі (я перепробував абсолютно всі що є)

Що Харків що Київ брудні не знаю куди далі, нам би щось про бруд писати.
Харків та навіть Київ стерильні у порівнянні з Гамбургом чи Ґановером. В наших містах в центрі не валяється така кількість сміття на вулицях, немає такої кількості бомжів та не пропонують ****** перехожим.

А порівнювати сервіс оверпрайсд закладів Харкова (15 євро/особа) з нижньою ціновою категорією Німеччини (15-20 євро/особа) теж не надто адекватно. Звісно в нижньому сегменті сервіс буде незрівнянно гіршим ніж в кращіх закладах Харкова.
З чого ти взяв, що я порівнюю німецькі заклади нижнього цінового диапазону з топовими українськими? Дешеві німецькі заклади відповідають нишім їдальням, але ніяк не кафе та ресторанам.

І ще один момент: у Польщі смачно. Навіть в їдальнях на заправках. Щодо польських закладів у мене немає зауважень. Але Польща не Німеччина. Якщо що, то найгірша їжа з країн ЄС в Чехії.

"який сенс дауншифтитись в грошах?"
Саме так. Немає ніякого.

та погано живуть.
Ну для мене показник те, що всі місцеві здають пляшки та роблять усе що тільки можна самостійно (зробити ремонт, вивізти великогабаритне сміття, щось побудувати на ділянці, пофіксити сантехніку і т.д.). Он один лисий ***** успішний айтишник - мігрант самостійно міняє пасок ГРМ на древньому пежо, тому що грошей не вистачає відігнати на сто йому це по приколу, як Анархісту таксувати.

Назад
Зверху Знизу