Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Насильственная русификация - они понимают что делают?

• Автор теми Автор теми White Rabbit
  • Дата створення Дата створення
ну по теме - я немного недопонимаю как связана мова и полная ***ня в стране. Мне нравится когда те, кто умеют на ней говорить, говорят. Но сама я с рождения не говорю на украинском и переучиваться не вижу смысла. Едность - не в мове, реально, а в сердце. Я отлично лажу с людьми, что говорят на других мовах так же как и не лажу часто с теми, кто говорит со мной на одном языке.
Почитай, я писал вчера в районе 150-й страницы, пояснил.

хаха, ну пусть ваши заshitники еще помитингуют пообзываются школы позакрывают и фильмы попереводят глядишь и сразу в морду за мову давать простые люди начнут. Что еще простым людям остается им в отличие от записных мовнюков работать надо, ту же маршрутку водить, только вот им не пофиг на язык ой как не пофиг, вот и сопротивляются, как могут.

Взагалі не розумію таких неприйняття та ненависті до української мови і тих, хто нею спілкується. Це моє особисте право, якою мовою говорити. І я думаю, що, як нормальна та адекватна людина, ви маєте цей мій вибір поважати. Але це мої переконання, які, на жаль, з вашими не сходяться :)
Можете пояснити, як принижують російську мову чи ущемляють вас як її носія?

и кто здесь ненавидит мову(димаси не в счет)...вам кто-то запрещает? тоже нет, так чего шумим?:D:D:D

А ви не помітили, що тут багато таких? :)
Коли говорять, що скоро за мову морду битимуть, то це як називається?
Чи "б"є - значить любить"? :D

Взагалі не розумію таких неприйняття та ненависті до української мови і тих, хто нею спілкується. Це моє особисте право, якою мовою говорити. І я думаю, що, як нормальна та адекватна людина, ви маєте цей мій вибір поважати. Але це мої переконання, які, на жаль, з вашими не сходяться :)
Можете пояснити, як принижують російську мову чи ущемляють вас як її носія?

Тут інше. Це є показник неповноцінності. Адже расєйській язик - це штучне утворення, яке було створене іноземцями для Московії і завойованих московією народів.

Просто у русскадумающєгаварящєва бидла окрім оцього штучнава русскава язика більше нічого немає. От за нього вони і тримаються.

А через усвідомлення своєї неповноцінності ненавидять всіх і вся, хто себе не ідентифікує так, як вони. Для русскімдумающєгаварящєва бидла всі вороги. Кавказці для них звері, африканці - мавпи, американці - ******* і т.д.

Але все це він неповноцінності. Штучне - є штучне. Як і вони самі - "новая общность людєй - савєцкій народ".

Мені здавалось, що кожна людина, яка поважає себе, мусить володіти мової країни, у якій живе. Чомусь усі, хто переїжджає до іншої країни, насамперед намагається досконало вивчити її мову.

русскадумаєщєгаварящєє бидло не просто переїзджає до України, воно окупує Україну.

А вимагати від окупантів щоб вони зважали на аборигенів, марна справа.

Тим більше мордва... Це ж не німці.

Цитата: Допис від Yarosx
Современный русский язык создал Пушкин.

Таким чином, факт:

так званий "русскій язик" створив ефіоп на замовлення влади на початку 19 ст.

Цитата: Допис від vicselc
почему ты себе это доказываеш

Собі цього не довожу. А от отому русскімязикомгаварящім, які іноді сюди потрапляють, даю знати, що російська мова створена всього лише 200 років тому. Створена на замовлення влади з тим, щоб закони писались однією мовою та однозначно розумілись на всій території імперії.

А це потрібно знати русскімязикомгаварящім для того, щоб вони зрозуміли, чому українофоби так хотять другу державну мову. Якраз для того, щоб в державтворенні і законодавстві створити хаос.

Крім того, через "найкращу освіту у світі" більшість русскаязичнагаварящєва взагалі мають уявлення, що так званий "русскій язик" виник від створення світу.

единого русского народа по языковому признаку

Ніколи угрофіни (********* - мордва, чухони, мері, мокші і т.д.) не були слов"янами. Але вони якраз через створення так званого "русскава язика" намагались і намагаються довести "єдність", якої нема.

Вище наводив приклади словників, які існували значно раніше, ніж ефіоп для бидла мову створював.

литературным языком на Украине был укринский диалект русского языка.

Смішно. Діалект існує раніше штучно створеного ефіопом для бидла так званого "русскава язика"?

Академік Срезневскій щодо української мови в 1834 році писав таке:

СРЕЗНЕВСЬКИЙ Ізмаїл Іванович [1(13).VI 1812, Ярославль — 9(21).II 1880, Петербург] рос. філолог, славіст, фольклорист, етнограф, палеограф, педагог, доктор філології з 1846, академік Петерб. АН з 1854, почес. чл. Харків, ун-ту. Закін. 1829 філос. ф-т Харків, ун-ту. Служив у різних установах Харкова, працював учителем. Захистивши 1837 магістер. дисертацію з юриспруденції, працював ад’юнкт-професором кафедри політичної економії і статистики Харків. ун-ту. Після наукової подорожі по слов’янських землях (1839-42) зайняв кафедру слов’ян. філології у цьому ж ун-ті. Від 1847-у Петерб. ун-ті: в 1847 — 80 завідував кафедрою слов’ян, філології, водночас (з 1859) — декан філол. ф-ту, а з 1861 і до кінця життя — ректор.

Совершенно верно! Важнее понимать ДЛЯ ЧЕГО создали современнеую украинскую мову. Создали сначала для русин, населяющих Закарпатье с целью планируемого раскола единого русского народа по языковому признаку, собрав в новую украинскую мову как можно больше таких слов, которые бы максимально отличались от русских. Потому и встечаем в казалось бы чистой литературной украинской мове слова то польские, то румынские, то болгарские. А до этого литературным языком на Украине был укринский диалект русского языка. На котором писали и Леся, и Шевченко, зная и чистый русский и украинский его диалект.

Ось переклад болгарською твого написаного:

"Точно така! Важно е да се разбере, за които той е създаден sovremenneuyu украински movu. Създаден на първо място за живеене на Ruthenians в Transcarpathia, за да се разделят планираните единични руския народ относно езиковите основания, събират в новия украински movu, тъй като много от тези думи, което би било най-различен от руския. Затова vstechatsya в привидно чисто литературни украински думи, които се движат porlskie, румънски, български. А преди това, на литературния език на Украйна е ukrinsky диалект на руски език. , Които са написали и Лес, и Шевченко, знаейки, че и чист руски и украински диалект."

Порахуй скільки з болгарської запозичень до російської мови і до української...
І більше таку дурню не пиши.

А це переклад твого ж написаного польською:

"Zgadza się! Ważne, aby zrozumieć, dla których stworzył sovremenneuyu ukraińskiego movu. Stworzył pierwszy dla Rusinów żyjących na Zakarpaciu, w celu dzielenia planowanych pojedyncze rosyjskich ludzi na lingwistycznych podstaw, gromadząc się w nowym movu ukraińskiej, ponieważ wiele z tych słów, które byłyby najbardziej różni się od rosyjskiego. Dlatego vstechatsya w pozornie czysto literackich słów ukraińskich, które poruszają porlskie, rumuński, bułgarski. A wcześniej, literackim językiem Ukrainie był dialekt ukrinsky rosyjskiego. Który napisał i Les i Shevchenko, znając i czysty rosyjski i ukraiński jego dialekt."

Останнє редагування:
Тут інше. Це є показник неповноцінності. Адже расєйській язик - це штучне утворення, яке було створене іноземцями для Московії і завойованих московією народів.
А вчера такую же х...ю ты из под бота писал?

А вчера такую же х...ю ты из под бота писал?

Переклади, що ти мав на увазі.

Русскімдумающєгаварящєє - це особлива порода людей.

При царській Росії їх називали "русскімі", або велікоросамі, про комуно-******ах, навіть назву "русскій" в паспортах писати стали. Ще б трішки і писали "савєтскій".

У них, русскадумающєгаварящіх, відібрали пам"ять предків. Будучи чухоном, мєрєм, мордвіном, воно себе називає "русскім". Але ж генетичну пам"ять не обдуриш. Воно все вилазить у протиріччях. Через це і ненависть до не таких, як самі.

Але як відноситись них? Адже комуно-******и перемішали народи, переселяли народи.

Я от питав у студентів, ким був ваш прадід. Тільки двоє сказало щось приблизно. Адже у цих русскімдумающєгаварящіх відібрали навіть предків по крові.

Все болезни от бескультурья!.

Какая бредятина, 80% населения гутарят на русском исконном

Поясни значення слова "исконно"?

Це так "ісконно", як і Севастополь?

А от оцей двірник, з "ісконним русскім" написом на спині?

Вкладення

• .webp
    .webp
    104 КБ · Перегляди: 67
Будучи чухоном, мєрєм, мордвіном, воно себе називає "русскім"
И что плохого в объединении? А украинцами сейчас кого называют? Такой же конгломерат народов, которые свалили из царской России и поселились на ее окраинах.

Точно такое же хаха, как и геликоптер, порохотяг, милициянт и прочие высосаные из пальцев слова в украинском языке, придуманные с одной лишь целью - лишь бы не были похожи ну аналогичные русские слова...

Аха, особенно геликоптер :)))))
Может это русские придумали вертольет шоб ну чтоб повыделываться ? ;)

Может это русские придумали вертольет шоб ну чтоб повыделываться ?

А чим ще можна?

Адже за всю історію так званої російської історії найбільші досягнення були у знищенні своїх же громадян. І ордени за це давали.

:рл:
Вертолет (по украински -
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
) придумал киевлянин Сикорский! Не знаешь историю и украинский язык - не пиши чухню! Вот еще по теме, что
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
писатель и историк, настоящий патриот Украины по этому поводу.

ЗЫ - очередное доказательство как, "защитники" мовы не знают мову и попадаются на такие элементарные уловки и легкие провокации, - сами себя выставляете в дурном свете :D

А по ящику я слышу геликоптер. И мне нравится
И вааще, не пытайся даже ловить меня на каких-то глюках языковых.
Мне позволительно
Я *****ища минимум на половину:)

Точно такое же хаха, как и геликоптер, порохотяг, милициянт и прочие высосаные из пальцев слова в украинском языке, придуманные с одной лишь целью - лишь бы не были похожи ну аналогичные русские слова...

вам більше гвинтокрил подобається? :) це вже кому як :)
українська мова вирізняється з-поміж усіх слов"янських, вона є самобутньою (як зрештою будь-яка мова) і те, що вона розвивається - це нормальний процес, що пов"язаний із запозиченнями та впливом близькоспоріднених і не тільки мов (особливо зараз позначається вплив англійської).
щодо процесу витіснення російських кальок та варіантів- це теж абсолютно нормально, оскільки століттями відбувалось насаджування усього російського.
тільки ось тут не треба на мене знову нападати. я не виступаю проти російської мови як такої. хочете, говоріть нею, це ваше право і право тих, хто важає її рідною.

Мне все равно кто ты, единственное, что я вижу - это отсутствие логики и элементарной грамотности и соблюдения орфографии в твоем письме.

То со зрением что-то ;)
В инете знаки пунктуации и прочая лабуда - вещь необязательная. Как и поправки, указания...
Логика у меня одна: украинский язык должен быть в Украине единственным государственным. Любые бурления говен на эту тему категорически вредны и опасны. Для спокойствия, безопасности, целостности государства, а значит для безопасности каждого.
Ну и экономика... Как же без нее. Мне нужна экономика и стабильность, а не покращення в виде бурлящего гауна языкового закона...
Ну про иуд местных я писал ранее... Пороть:).
Колл-во иуд здесь на душу населения выше , чем где-нибудь в мире.... Особенно показателен в этом плане харьков... Огромная масса людей без Родины....

Назад
Зверху Знизу