Made in USSR

• Автор теми Автор теми astonmaksim
  • Дата створення Дата створення

Кто хочет жить в СССР

• Я хочу!!!

Голосів: 86 47.3%
  • Нет, слава Богу сдыхались от него.

Голосів: 88 48.4%
  • Не могу судить так как не жил при нём

Голосів: 8 4.4%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    182
Я хочу жить в России которая протянется от Винницы до Курисльских островов , а в одной семье с грузинами , азиками , узбеками я жить не хочу. Хотя конечно с ними надо взаимовыгодно сотрудничать.
Проголосовал за пункт 2
Хотеть не вредно если хотелка большая. А пока ты с азиками со-существуешь.

О каком уважении ты говоришь? Ты наверное букварей начитался? Тогда было уважение к партработникам, директорам и продавцам. А врачам что тогда деньги носили, что щас носят. Бесплатно хорошего не бывает.

Ты хочешь сказать что димедрол тогда не хавали, мак с травой не употребляли и дихлофос не нюхали? Ты где вырос? В закрытой школе для детей комсомольских работников? Тогда винт варили повсюду, трава тоже была, все было. Тяжелой наркоты не было, это да.

А с пивом в троллейбусы не заходили только потому что бутылочное пиво была трудно купить, обычно на разлив. Берется полиэтиленовый кулек (тогда были крепкие, не то что щас) и в него заливается 3л банка пива. Верх на узел, прокусывается уголок и оттуда пьется. Конечно с таким в троллейбус сложно.

Уважаемый, давайте не будем приводить примеры из жизни в СССР 1985-91 годов, это уже был не СССР. Т.К. его планомерно разваливали и создавали условия, для создания общественного мнения, что СССР это плохо- а капитализЬм хорошо! Обидно , что большинство повелось на такую пропаганду и верят в неё даже сейчас когда стране- нет это не страна, это территория пришла полная **** и крах!

уверенность в завтрашнем дне

В кого впевненість. В партноменклатури? В тих, кого називали спекулянтами? Чи може в звичайних людей?
Виросла в Харкові.
Дошкільний вік: ми з мамою і сестрою стоїмо в кілометровій черзі за маслом - по 200 г на руки - як зараз памятаю - мат, крики, дитячий плач. Хронічна вонь біля овочевих магазинів. Шоколадні конфети, які "викидали", коли вони були білі зверху і тверді як криця.
Шкільний вік: я навчаюся в другу зміну і біжу до відкриття магазину, щоб придбати молоко та кефір. Кілометрова черга бабусь, ажіотаж біля каси. Поїздки в Москву за одежою та взуттям. І знову ж таки кілометрові черги біля магазинів. Боротьба з самогоноварінням: зник цукор. Зникли цигарки. Зникло золото. Записи в паспорті в чергу на телевізор, магнітофон ще на щось (не памятаю - вийшла заміж і змінила паспорт). Так і накрилися всі наші заощадження. З радянських часів ненавиджу магазини, хоч в них тепер майже немає черг.
Хтось сьогодні не може купити молоко? Якщо скуповуватися не в супермаркетах - пенсіонер може собі дозволити. Молоко з харківської області в пакетах від 3.4 до 3.9/л - сама купую. В будь-який час у вільному продажі - біля того ж магазину, де колись чергу треба було до відкриття займати.

И было очень много способов заработать хорошие деньги законным путем, к примеру мои содеди за три сезона работы на садах, купили дом в Харькове, машину и еще осталось немало денег положить на "книжку", где они преспокойно "сгорели'', но это уже другая история...

Если б было так - то пол страны бы "на садах" работало, чтоб через 3 сезона машину купить. Либо они там воровали удачно, либо в те сады простой смертый попасть не мог. А скорее всего и то и другое.

Уважаемый, давайте не будем приводить примеры из жизни в СССР 1985-91 годов, это уже был не СССР. Т.К. его планомерно разваливали и создавали условия, для создания общественного мнения, что СССР это плохо- а капитализЬм хорошо! Обидно , что большинство повелось на такую пропаганду и верят в неё даже сейчас когда стране- нет это не страна, это территория пришла полная **** и крах!

Его не надо было разваливать. Пустые полки в магазинах и тотальный дефицит сделали свое дело. Сам ****. Туда ему и дорога.

А що там було розвалювати?
Чи й не ідеологія.
Хронічне не співпадання того, що розповідали на уроках історії в школі і того, що я чула від людей. Політичні анекдоти. Зараз таких вже немає. Можливо тому, що можна розповідати вголос - нецікаво.
До перебудови існувала одна офіційно визнана брехня. Пристойним вважалося робити вигляд, що в неї віриш. Суспільна думка однаково б засудила і того, хто б почав задавати зайві питання на уроках історії, і того, хто наївно вірив в ту брехню.
Постійні зміни генсеків і їхні портрети на смітнику біля збірника макулатури - одразу ж після траура - особисто мене це спонукало на філософські роздуми. Це що америкоси наказували так робити?

Если б было так - то пол страны бы "на садах" работало, чтоб через 3 сезона машину купить. Либо они там воровали удачно, либо в те сады простой смертый попасть не мог. А скорее всего и то и другое.

На садах платили за работу, плюс давали яблоки, плюс еще можно было купить этих яблок по колхозным ценам и потом их с охуенным наваром продать на рынке, особенно если было где хранить до зимы. Так что даже не воруя можно было неплохо иметь, но для этого надо было шевелиться...

Хтось сьогодні не може купити молоко? Якщо скуповуватися не в супермаркетах - пенсіонер може собі дозволити. Молоко з харківської області в пакетах від 3.4 до 3.9/л - сама купую. В будь-який час у вільному продажі - біля того ж магазину, де колись чергу треба було до відкриття займати.

А что сегодня можно где-то купить настоящее молоко? Я живу недалеко от молзавода и последнее время не вижу, чтобы на территорию заезжали цистерны с молоком, хотя при СССР там был "крестный ход" из этих машин, целое АТП обслуживало только молзавод...

А что сегодня можно где-то купить настоящее молоко? Я живу недалеко от молзавода и последнее время не вижу, чтобы на территорию заезжали цистерны с молоком, хотя при СССР там был "крестный ход" из этих машин, целое АТП обслуживало только молзавод...
А мене цікавить: куди дівалося оте саме справжнє молоко, коли плани постійно перевиконувалися? Хто його зжирав, пробачте на слові?
Слідкую за матеріалами в газетах. Перевіряють молоко час від часу. Маю зв*язок з селом - здають люди молоко - кожен день машина їздить. І також якість перевіряють (жирність, густина). Але...
Анекдот радянських часів: "Главное правило счастья - никогда не заглядывай в пирожок, который ешь". На жаль, актуально й на сьогоднішній день - тут я з Вами згодна.

А мене цікавить: куди дівалося оте саме справжнє молоко, коли плани постійно перевиконувалися? Хто його зжирав, пробачте на слові?
Слідкую за матеріалами в газетах. Перевіряють молоко час від часу. Маю зв*язок з селом - здають люди молоко - кожен день машина їздить. І також якість перевіряють (жирність, густина). Але...
Анекдот радянських часів: "Главное правило счастья - никогда не заглядывай в пирожок, который ешь". На жаль, актуально й на сьогоднішній день - тут я з Вами згодна.

Да никуда оно не девалось, просто в угаре независимости похерили почти все животноводство, как впрочем и все остальное. И вот если бы независимая Украина сохранила и преумножила то, что ей досталось в наследство от СССР, тогда бы мы имели моральное право говорить, что в той стране жилось плохо, а так это все просто бездумные обвинения, которые особенно дико слышать от людей которые и не жили никогда при СССР, но с умнейшим видом рассуждающим об этом...

В кого впевненість. В партноменклатури? В тих, кого називали спекулянтами? Чи може в звичайних людей?
Виросла в Харкові.
...
Так і накрилися всі наші заощадження.

да, я тоже вырос в Харькове и все описанное подтверждаю. ну и что? вас это сильно напрягало?
вот прямо сейчас за окном мокрый снег, и ветер, и грязь и слякоть одновременно - это вас что, сильно напрягает?

конечно же не всегда и не все можно было купить в магазинах, иначе зачем бы понадобилась Продовольственнвя программа. но скажите, вы лично видели людей, которые бы голодали? которые бы открывали перед вами пустой холодильник? которым бы тупо было нечего есть?

пойдем дальше. вы жили далеко от базара? или на нем нельзя было чего-то купить? стОило там все, конечно же, несколько дороже чем в магазинах, но тем не менее было вполне доступно. сбережения же у вас были.

так чего же мог бояться простой харьковчанин? ИМХО что Металлист проиграет или что Рейган сбросит атомную бомбу. кто-то что-то знал о СПИДах? дефолтах? гиперинфляциях? кризисах? перспективах гражданской войны? безработице? вот лично меня сейчас очень напрягает вопрос работы, у меня в трудовой книжке 2 записи и мне не хотелось бы где-то опять начинать все сначала. лично меня это пугает больше, чем отсутствие 17 сортов уксуса в магазине.

не все ведь рождены для борьбы за существование, кто-то рожден просто для существования.

Да никуда оно не девалось, просто в угаре независимости похерили почти все животноводство, как впрочем и все остальное. И вот если бы независимая Украина сохранила и преумножила то, что ей досталось в наследство от СССР, тогда бы мы имели моральное право говорить, что в той стране жилось плохо, а так это все просто бездумные обвинения, которые особенно дико слышать от людей которые и не жили никогда при СССР, но с умнейшим видом рассуждающим об этом...

А до чого тут незалежність, пробачте? В россійських селах живуть не краще. Мається рідня в Россії. Знаю не з ТВ.
Я виросла на Салтовці. І пам*ятаю як стояли черги за маслом - наприкінці 70-х - кажу ж всією родиною ходили (давали ж по 200-300 г на руки). Тому й запитую, куди дівалося масло, якщо, як Ви свідчите, машини з молоком їздили одна за одною?
І за молоком вранішні черги перед закритим магазином також пам*ятаю. Що мені толку з того, що його більше вироблялося?
Можу ще згадати яка була "справжня" сметана на розлив. Баночна класна - але її треба було брати тільки вранці. А в нашій родині всі працювали. Добре ще, що в мене хоч 3-5-й класи були в другу зміну.
Я навіть "справжнє" пиво на розлив совкове пам*ятаю - те ж саме, що зараз безалкогольне. Ну це правда вже при Мішеньці, але думаю, що за Льонечки воно було не кращим. Бо ніхто з старших різниці не згадував.

Ну за джинсы спорить не буду, а вот по поводу работяг: каждый год профсоюзные путевки на куроты для всей семьи, да и пахали они не за гроши, вернее те кто хотел работать очень неплохо зарабатывали. И было очень много способов заработать хорошие деньги законным путем, к примеру мои содеди за три сезона работы на садах, купили дом в Харькове, машину и еще осталось немало денег положить на "книжку", где они преспокойно "сгорели'', но это уже другая история...

Не спорю! Кто крутится ( неважно! При совдепии или сейчас ) живет нормально! А если некоторые так называемые бывшие гегемоны ноют про нынешний уровень зарплат.... то это не проблемы СССР или современности, а проблема той личности из разряда кто на что учился!

да, я тоже вырос в Харькове и все описанное подтверждаю. ну и что? вас это сильно напрягало?
вот прямо сейчас за окном мокрый снег, и ветер, и грязь и слякоть одновременно - это вас что, сильно напрягает?

конечно же не всегда и не все можно было купить в магазинах, иначе зачем бы понадобилась Продовольственнвя программа. но скажите, вы лично видели людей, которые бы голодали? которые бы открывали перед вами пустой холодильник? которым бы тупо было нечего есть?

пойдем дальше. вы жили далеко от базара? или на нем нельзя было чего-то купить? стОило там все, конечно же, несколько дороже чем в магазинах, но тем не менее было вполне доступно. сбережения же у вас были.

так чего же мог бояться простой харьковчанин? ИМХО что Металлист проиграет или что Рейган сбросит атомную бомбу. кто-то что-то знал о СПИДах? дефолтах? гиперинфляциях? кризисах? перспективах гражданской войны? безработице? вот лично меня сейчас очень напрягает вопрос работы, у меня в трудовой книжке 2 записи и мне не хотелось бы где-то опять начинать все сначала. лично меня это пугает больше, чем отсутствие 17 сортов уксуса в магазине.

не все ведь рождены для борьбы за существование, кто-то рожден просто для существования.

Мене це НАПРЯГАЛО. Бо молоко треба брати кожен день. А вдень люди працюють, а ввечері його вже немає. Ні в магазині, ні на базарі.
А заощадження згоріли не тому, що молоко на базарі не купували. А тому, що нормальні дорогі речі неможливо було купити.
Мене НАПРЯГАЛО їздити з мамою в Москву за шмотками. Бо в нас не було зв*язків з спекулянтами, а на чорному ринку брати небезпечно.
А хто сьогодні голодає? Собаки по району бігають - жирніші за доброго кабана - видно голодаючі їх підгодовують.
**** в СРСР свої ж завезли, до речі. Не вірете - перевірте. До чого тут незалежність.
Коли Льонечка наказав довго жити, всі війни очікували. Думаю громадянська нам загрожує з тією ж долею вірогідності.
Безробіття - це дуже погано. Скрізь зараз безробіття - що зробиш. В усьому світі так. До чого тут незалежність?
Згадайте як більшовики з кризовими явищами боролися. Говорили: "Трудное время. Суровая необходимость. Кругом враги." и т.д. Були б нині при владі такі як Сталін - робили б ми взагалі "на шару", отримували б все по талонам, бо "американці кризу створили, щоб нас знищити". А партноменклатура б підподушкою свою курочку жерла, як скрізь жерла - навіть у блокадному Ленінграді.

На садах платили за работу, плюс давали яблоки, плюс еще можно было купить этих яблок по колхозным ценам и потом их с охуенным наваром продать на рынке, особенно если было где хранить до зимы. Так что даже не воруя можно было неплохо иметь, но для этого надо было шевелиться...

Я тебе ещё могу примеров привести много где можно было заработать,но... для этого надо было работать руками и головой,а те кто клеймит СССР работать не хотели,они в шахматы играли,анекдоты травили "крамольные" и в потолок плевали по курилкам, в бесчисленных НИИ.Там и вызревала вся эта нигилистская погань,которая развалила с рвением,а заменить ничем не смогла,потому как не в состоянии создать ничего априори.И теперь точно также клеймят современную власть,потому как власть оборотистые спекулянты и барыги взяли и нет им места среди нуворишества нового.А работать они так и не научились и не научатся,а виноватого они всегда найдут.

уверенность в завтрашнем дне.

:іржач:
Зигги, разговаривая с вами я все-таки исхожу из того, что вы в здравом уме и твердой памяти.
Вы еще сообщите, что у Номосовьетикуса была уверенность в построении коммунистического Завтра.
Уверенность в завтрашнем дне может быть или в тюрьме или на кладбище, ну еще в Армии.

Мене це НАПРЯГАЛО. Бо молоко треба брати кожен день. А вдень люди працюють, а ввечері його вже немає. Ні в магазині, ні на базарі.
А заощадження згоріли не тому, що молоко на базарі не купували. А тому, що нормальні дорогі речі неможливо було купити.
Мене НАПРЯГАЛО їздити з мамою в Москву за шмотками. Бо в нас не було зв*язків з спекулянтами, а на чорному ринку брати небезпечно.

Как меня умиляют эти истории, полные трагизма. А меня вот не напрягало ездить с родителями в Москву и Ленинград( причем зачастую на самолете,а сейчас вы сильно полетаете? )за покупками - тут вам шопинг и заодно экскурсии. Да там в "Лейпциге" и "Будапеште" можно было ходить как в музее.

...
До чого тут незалежність.
...В усьому світі так. До чого тут незалежність?

не, про независимость я ничего не говорил. я говорил про те черты, которые неплохо было бы взять у СССР, кажется так звучал вопрос.

Я тебе ещё могу примеров привести много где можно было заработать,но... для этого надо было работать руками и головой,а те кто клеймит СССР работать не хотели,они в шахматы играли,анекдоты травили "крамольные" и в потолок плевали по курилкам, в бесчисленных НИИ.Там и вызревала вся эта нигилистская погань,которая развалила с рвением,а заменить ничем не смогла,потому как не в состоянии создать ничего априори.И теперь точно также клеймят современную власть,потому как власть оборотистые спекулянты и барыги взяли и нет им места среди нуворишества нового.А работать они так и не научились и не научатся,а виноватого они всегда найдут.

Угу, созідателі - це ті, що садки охороняли. Аякже ж.
А науковці в НДІ - недоумки.
Не всім бути бізнесменами. Треба комусь ще дітей навчати, лікувати людей, наукою займатися. Всі підуть в бізнес - що тоді?
Ви ще скажіть, що за Союзом виключно інтелігенція тужить.
А керівництво й треба критикувати, інакше воно зовсім зажреться. Тим більше, що воно цілком на те заслуговує.
Не все зараз чудово, кожен підтвердить - і бізнесмен, і не бізнесмен. Просто при СРСР ще гірше було. Зараз на невелику зарплату, можна жити краще ніж при Союзі (бо що толку з чесно зароблених навіть великих грошей, якщо на них купити нічого не можна було). Машина - в чергу. Квартира - навіть кооперативна - в чергу. Я вже не веду мову про іномарки, або купівлю зайвої квартири. І про нетрудові доходи мовчу. Можна було законно квартиру здавати?

не, про независимость я ничего не говорил. я говорил про те черты, которые неплохо было бы взять у СССР, кажется так звучал вопрос.
Пробачте, якщо не правильно зрозуміла. Мене дивує, чому не взяли і що завадило?
Не було мене в Харкові близько 15 років. Повернулася власну школу не впізнала. Таке немов би війна пройшла.
А ми регулярно в школі територію прибирали, а в старших класах ще й в місті прибирали. Хто винен? Ющ? ПР? КПУ?
"Муравейник" в 520 м/р - маразм взагалі - шию можна звернути, якщо хтось бував. Дітвора на розвалинах грається, не доведи Господи ще й покалічиться хто-небудь. І що цікаво деякі приміщення здаються - під євро все перероблено. Куди йдуть гроші за їх аренду?
Бажано б було б знайти золоту середину. В часи СРСР за кражу держ.майна розстрілювали - а нині скоро ордена давати почнуть.
Далі, що робиться у нас на Салтовці. Потрійне ********. Одни з злочинців перед цим убив людину - який ****** випустив його на свободу? Чому за ******** дають декілька років? Не рентабельно в тюрмі тримати? А тепер все життя цього ...... годувати - рентабельніше буде чи що? Після трьох трупів.
З собачками те ж саме - на утримання собаки в "приюті" витрачається більше ніж на утримання людини в лікарні. І не тільки ж у нас так - в Россії так само.
Кидаємося з крайності в крайність. І все так. Кожен зі мною погодиться: російсько-, україномовний, оранжовий, не оранжовий.

Назад
Зверху Знизу