Вот только эти случаи посему то не со стороны русскоязычных, а постоянно со стороны украиноязычных. Какое то совпадение прям.
Ти думаєш, шо все так гладко: прийшла до влади купка "свідомих" ортодоксів і почала активно і грубо просувати українізацію?..
Ця політика конфронтації і реакції вигідна усім політичним силам (тому і політика навмисне недолуга і груба; підтримується україномовними як факт українізації, але піддається осуду з боку рускаязичьних, як груба), а так вже склалося, що українська мова і традиції є надзвичайно вагомим чинником об*єднання нароу (українського), що НІКОМУ, окрім нього невигідно...
А "писюха" в справочной на вокзале обязана предоставлять правдивую информацию, а не правдивую или ложную в зависимости от языка обращения. Я посмотрю на вас, если в Белгороде вам будут врать в справочной только потому что вы украиноязычный.
Дивлячись на погляди учасника конфлікту з "пісюхою" неважко уявити методи його спілкування з нею...
А в Бєлгороді з місцевими я буду спілкуватися російською, бо це територія Росії і я володію російською мовою...
А якщо ти маєш укр. громадянство, живеш в Україні і не володієш мовою, чи навмисне нею не говориш показуючи свою "зверхність", то звиняй...
Но русскоязычные до такого не опускаются, в отличие от...
Ага, не опускаються, - кажеш... Гм... Свіжий приклад - севастопольський форум, де іншими мовами крім російської (англійською писати ніхто не буде, татарською - не вийде, тому ясно, яка мова заборонена

) писати ЗАБОРОНЕНО! Вони по-твоєму татаромовні?
Звісно, що ти скажеш, що там укр. мови ніхто не розуміє (тому її там ЗАБОРОНЯЮТЬ) - це цілком закономірна реакція тобі подібних...