Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Доброго дня! :кава: Я є :)

Коли Меркурій підклав свиню :D

OIG3.webp

Пиріжок - це не про правила правопису і не про чисту мову. В пиріжку має бути родзинка, він має бути написаний смачно, має чіпляти
Наприклад, оцей:

галина мріяла таємно
взять участь в конкурсі краси
та заважав нестаток зросту
й уси
©Іронія
:-)

Якщо давати зелене світло суржику, то матюкам тим більше, адже вони поширені і серед україномовних і серед *****омовних і серед суржикомовних
Матюків повно в пиріжках. Але з ними така само ситуація: якщо влучно і органічно - має право бути, а якщо аби брякнути, бо інших слів не знайшлося - то фу

Я ще не склала своє ставлення до суржика в пиріжках, але про що говорять ці люди (Axy, Ай ем і т.д.), я розумію. Пиріжок - це не про правила правопису і не про чисту мову. В пиріжку має бути родзинка, він має бути написаний смачно, має чіпляти. Для цього треба дуже вправно управлятись зі словами. Думаю, що і розділові знаки з них прибрали для того, щоб це стимулювало більш творчу гру словами. І от в деяких випадках суржик як раз може бути тим інструментом, який вносить цю "родзинку". Якщо він нічого не вносить, то він зайвий, звісно. Пиріг має "звучати", і всі засоби, які цьому сприяють, мають право бути. Тут, до речі, я бачу відмінність від порошків, бо в них трохи інший дух, вони більш формалізовані і якісь більш "благородні", чи шо. Тож треба окремо розгляжати суржик в пиріжках і порошках.

Щодо пояснення авторам. Авторам треба пояснювати не про суржик, а про те, що пиріжок - це не просто віршик, в ньому має бути мин. Якщо автор не розуміє, що очікується від пиріжка, то ніяка правильна мова йому не допоможе, будь він хоч професором філології. Я бракую і абсолютно грамотно написані пиріжки, якщо вони ні про що. Так само буду бракувати поганий суржик (якщо ми таки вирішимо його дозволити), і пропускати "хороший" суржик. Чи розуміють це автори - це вже їх справа, я завжди готова пояснити, аби було бажання розібратись.

Повторюся, власну думку я ще не склала. Всі ці всі букви вище - намагання осмислити ситуацію і почути тих, хто захищає суржик
А якщо це буде справжній пиріг, написаний суржиком через неосвідченість? Саме цього я побоююся.

Останнє редагування:
Тут все питання в тому, хто ким керує: ти словами чи слова тобою.

Думаю, що і розділові знаки з них прибрали для того, щоб це стимулювало більш творчу гру словами.
Я завжди думала, що нема розділових знаків, бо автор не дуже на них розумівся, тому вирішив ігнорувати. Плюс бажання виділися, писати не так як усі.

Що це за Pryt, який наставив мені дизлайків? Дивні люди.

Я завжди думала, що нема розділових знаків, бо автор не дуже на них розумівся, тому вирішив ігнорувати. Плюс бажання виділися, писати не так як вони усі.
Абсолютно ні. Ти ж напевно помічала, що для того, щоб написати без розділових знаків, іноді буває потрібно повністю перекроїти фразу, щоб вона читалася? Розділові знаки зазвичай роблять за нас половину роботи. А впоратись без них - це вже більш високий рівень.
Хороші пиріжки пишуть дуже грамотні люди з чудовим почуттям мови. Так само як "олбанський язик" придумали повноцінно використовували саме грамотні люди, хоча декому здається навпаки. Це ілюзія. Як клоун в цирку: щоб кумедно зображувати недолугого, треба спочатку добре навчитись робити те, що в тебе нібито не виходить.

Абсолютно ні. Ти ж напевно помічала, що для того, щоб написати без розділових знаків, іноді буває потрібно повністю перекроїти фразу, щоб вона читалася? Розділові знаки зазвичай роблять за нас половину роботи. А впоратись без них - це вже більш високий рівень.
Хороші пиріжки пишуть дуже грамотні люди з чудовим почуттям мови. Так само як "олбанський язик" придумали повноцінно використовували саме грамотні люди, хоча декому здається навпаки. Це ілюзія. Як клоун в цирку: щоб кумедно зображувати недолугого, треба спочатку добре навчитись робити те, що в тебе нібито не виходить.
Перші пиріжки були набагато простішими. Можливо там не треба було нічого перекроювати.

Нема чого суржик поширювати в публічному просторі України. Суржик - це ворог української мови, а отже українців і України.
Боротимусь з суржиком нещадно і з його поширювачами
Перш ніж боротися, варто з'ясувати про що мова, а не просто побачив суржик і поставив дизлайк. Власне, мені від того ні холодно, ні жарко, але сам принцип...
Хоча тролю все одно :-)

• Лав
Реакції: Pryt
Ну ось порошок про уси. Хай він не еталон, але таки порошок.
Бо тут суржик окремо, а порошок окремо. Ці "уси" нічого не вносять, не створюють атмосферу, не підкреслюють характер тої Галини, не покращують порошок. Вони просто наче говорять "вуса в мене не влізли в розмір, то я уси поставлю". Знов таки - питання в тому, хто ким керує, ти словами, чи слова тобою.

Бо тут суржик окремо, а порошок окремо. Ці "уси" нічого не вносять, не створюють атмосферу, не підкреслюють характер тої Галини, не покращують порошок. Вони просто наче говорять "вуса в мене не влізли в розмір, то я уси поставлю". Знов таки - питання в тому, хто ким керує, ти словами, чи слова тобою.
Я б це навіть суржиком не назвала, банальний русизм

Перші пиріжки були набагато простішими. Можливо там не треба було нічого перекроювати.
Те, що вони виглядають простими, не значить, що автор не упоровся, розставляючи слова ) Помітила, що як раз найбільш вимучені віршики виглядають максимально простими і легко читаються.

Я ж про це і казала. Що за змістом може бути порошок/пиріжок, але з суржиком, бо автор не досить добре знає українську, пишеться йому російською.
Я б це навіть суржиком не назвала, банальний русизм
А що таке суржик? Це ж суміш мов.

Назад
Зверху Знизу