Іронія
Куратор теми
Статус: Офлайн
Повідом.: 52842
Повідом.: 52842

Ну от незрозуміло чому домовитися треба саме так. Схожі вирази. Я б зробила усі варіанти правильнимиТак.
Але не в кожному виразі є логіка. Просто іноді треба якось домовитися і дотримуватись спільної лінії. Для того власне правила і є.

У мене сьогодні якийсь "мовний день". На роботі влізла з зауваженнями. Розпочали сьогодні мовний клуб для співробітників. Від однієї почула "дякую велике" - вираз, який мене неймовірно дратує. Сказала, що такого нема і хотіла трохи на цю тему пояснити для всіх, але тут на мене налетіли заступники. Таке наче я хотіла людину образити, а не мовну помилку обговорити. А потім інша згадала про музику, про підтримку деякими росіянами України, і ставить пісню БІ-2. Так, пісня на підтримку України, але російською. Дідько, у нас мовний клуб українською, а ми не можемо вигадати нічого краще, ніж слухати російську пісню. Ну, звісно, я знову не втрималася, і сказала про це, через що знову отримала з усіх боків заперечення.
Дайте мені когось побити, бо я дуже-дуже зла. Хоча великих надій я на цей захід і не покладала, зрозуміло, що це більше "для галочки", а не через прагнення людей.