Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Так.
Але не в кожному виразі є логіка. Просто іноді треба якось домовитися і дотримуватись спільної лінії. Для того власне правила і є.
Ну от незрозуміло чому домовитися треба саме так. Схожі вирази. Я б зробила усі варіанти правильними :)

У мене сьогодні якийсь "мовний день". На роботі влізла з зауваженнями. Розпочали сьогодні мовний клуб для співробітників. Від однієї почула "дякую велике" - вираз, який мене неймовірно дратує. Сказала, що такого нема і хотіла трохи на цю тему пояснити для всіх, але тут на мене налетіли заступники. Таке наче я хотіла людину образити, а не мовну помилку обговорити. А потім інша згадала про музику, про підтримку деякими росіянами України, і ставить пісню БІ-2. Так, пісня на підтримку України, але російською. Дідько, у нас мовний клуб українською, а ми не можемо вигадати нічого краще, ніж слухати російську пісню. Ну, звісно, я знову не втрималася, і сказала про це, через що знову отримала з усіх боків заперечення.
Дайте мені когось побити, бо я дуже-дуже зла. Хоча великих надій я на цей захід і не покладала, зрозуміло, що це більше "для галочки", а не через прагнення людей.

Ну от незрозуміло чому домовитися треба саме так. Схожі вирази. Я б зробила усі варіанти правильними :)
Бо є вирази "добридень", "добривечір", а "добранок" нема. Певно є якісь мовні традиції, хіба ми проти того шоб їх шанувати?

У мене сьогодні якийсь "мовний день". На роботі влізла з зауваженнями. Розпочали сьогодні мовний клуб для співробітників. Від однієї почула "дякую велике" - вираз, який мене неймовірно дратує. Сказала, що такого нема і хотіла трохи на цю тему пояснити для всіх, але тут на мене налетіли заступники. Таке наче я хотіла людину образити, а не мовну помилку обговорити. А потім інша згадала про музику, про підтримку деякими росіянами України, і ставить пісню БІ-2. Так, пісня на підтримку України, але російською. Дідько, у нас мовний клуб українською, а ми не можемо вигадати нічого краще, ніж слухати російську пісню. Ну, звісно, я знову не втрималася, і сказала про це, через що знову отримала з усіх боків заперечення.
Дайте мені когось побити, бо я дуже-дуже зла. Хоча великих надій я на цей захід і не покладала, зрозуміло, що це більше "для галочки", а не через прагнення людей.
То ти ще не намагалася пояснити чому Різдво 25 грудня. Причому не вірянам, а тім хто як масовка у церкву преться, бо треба ж! Безнадійно. Причому там аргумент один - а ти що перехристилася? Не вистачає розуму хоч щось прочитати на цю тему. Не хочуть знати що православ'я є, наприклад у Болгаріі, Греціі, з Різдвом 25 і на западної Україне також. Ні! Гірше - взагалі не розуміють що католики та православні - обидва Христіане. І зараз попруться на Пасху до мп, не знаючи, що попів мп на ****е збираються прирівняти до учасників їх сраної сво :( Люди бувають небезпечно дурні. Уви та амінь.

Останнє редагування:
Але українською навколо більшає. Особливо серед молоді. Сьогодні чомусь навколо мене прям концентрація якась була:) А може то мені так везе:)

Я сьогодні з ранку продовжую "тріщати" від фрази, яку побачила на сторінці "Давайте займемося текстом" у коментах. :-)

Мені там сподобався вираз "копен-дупен" від "копняк+****" на німецький манер, у сенсі "вигнати під сраку ногою" :D

Бо є вирази "добридень", "добривечір", а "добранок" нема. Певно є якісь мовні традиції, хіба ми проти того шоб їх шанувати?
Конкретно тут згодна, що є. Але чому можна бажати доброго ранку і неможна доброго дня, якщо це усе нормальні словосполучення? Добривечір утворився тому, що "й" губиться. З ранком такого нема, тому тут все логічно.
І насправді у мене є сумніви щодо того, що "так склалося". Признаюся, безпідставні. Лише на основі логіки. Слабо віриться, що люди не віталися "доброго ранку".

Останнє редагування:
Не розумію, чому я не можу побажати доброго дня чи вечора тим, для кого, можливо, день не був добрим з ранку? НМСД, це все притягнуто за вуха :угу:
Можна, просто це вважається розмовним стилем :незнаю:

Можна, просто це вважається розмовним стилем :незнаю:
А я й не хочу до класиків, мене влаштовує спілкування з людьми на вулиці. Бо якщо бажаєш комусь добра від чистого серця - люди розуміють і відповідають тим самим (якщо й ні, то душа в них ще молода, не навчена. Їм треба поспівчувати теж від чистого серця).
1744300924300.webp

Останнє редагування:
А я й не хочу до класиків, мене влаштовує спілкування з людьми на вулиці. Бо якщо бажаєш комусь добра від чистого серця - люди розуміють і відповідають тим самим (якщо й ні, то душа в них ще молода, не навчена. Їм треба поспівчувати теж від чистого серця).
1744300924300.png
Ой, будь ласка, тільки мені таких картинок не треба :-) Я надаю перевагу тексту. Усі мої близькі знайомі знають як мене дратують такі картинки і припинили, на щастя, мені їх надсилати :-)

На фоні обстрілів люди відписуються від каналу в ТГ. Оце й не знаю що робити. Чи не звертати уваги, хай іде як іде, чи постити по одному віршу ближче до вечора, коли трохи після новин осад спаде, чи взагалі паузу зробити.
Гадаю, що відписуються ті, хто не в групі ФБ, тобто свіжі люди, яких втрачати якраз і шкода. 90% учасників це ж всі наші.

Ой, будь ласка, тільки мені таких картинок не треба :-) Я надаю перевагу тексту.
Ви дійсно дуже роздратовані, інакше зрозуміли б, що я зверталася не тільки до Вас.
Вам я бажаю тренувати толерантність (думала написати в ПП, але Ви бажали публічності, тож...). :контракт:

Вам я бажаю тренувати толерантність
Дякую, не треба мені нічого бажати. Це я теж не люблю.
Чому коли людину просто про щось попросиш (щоб вона не робила стосовно тебе дій, які для тебе неприємні), вона обов'язково починає тобі щось "бажати"?
інакше зрозуміли б, що я зверталася не тільки до Вас.
Ви процитували мене. Відповідали мені. Картинка під відповіддю, яку ви написали для мене.

Останнє редагування:
Адміна треба толкового. Поточний не розуміє, що він робить не так.
До тебе претензій взагалі ніяких. Ти не можеш нічого вдіяти. Бачиш же - я теж не знаю як цьому зарадити :незнаю: Просто тяжкі часи :(
А тобі я дуже вдячна 🌹

На фоні обстрілів люди відписуються від каналу в ТГ. Оце й не знаю що робити. Чи не звертати уваги, хай іде як іде, чи постити по одному віршу ближче до вечора, коли трохи після новин осад спаде, чи взагалі паузу зробити.
Гадаю, що відписуються ті, хто не в групі ФБ, тобто свіжі люди, яких втрачати якраз і шкода. 90% учасників це ж всі наші.
Чуєш, а пам'ятаєш якийсь час тому, коли теж була чергова **** на фронті і загальний депресняк, ми не знали шо робити з фейсбучною групою. І я тоді написала пост, що от, ми розуміємо весь масштаб п@здеця, але я все одно буду постити, бо можливо для когось ці віршики є останньою краплею позитиву, але кого це дратує, хай обов'язково дасть нам знати. І люди тоді якось дуже добре на це відреагували, причому саме на той факт, що в них спитали. І багато хто просив постити далі, а що дратує, ніхто не написав. І людям саме сподобалось те, що поцікавились їх думкою, виявивши при цьому своє розуміння ситуації. І я думаю, якщо б просто постила мовчки, то був би негатив. А так я робила все те саме, але після того поста люди зовсім під іншим кутом це сприймали і не дратувались і не відписувались.

Я до чого все це. Може в ТГ щось подібне зробити?

Чуєш, а пам'ятаєш якийсь час тому, коли теж була чергова **** на фронті і загальний депресняк, ми не знали шо робити з фейсбучною групою. І я тоді написала пост, що от, ми розуміємо весь масштаб п@здеця, але я все одно буду постити, бо можливо для когось ці віршики є останньою краплею позитиву, але кого це дратує, хай обов'язково дасть нам знати. І люди тоді якось дуже добре на це відреагували, причому саме на той факт, що в них спитали. І багато хто просив постити далі, а що дратує, ніхто не написав. І людям саме сподобалось те, що поцікавились їх думкою, виявивши при цьому своє розуміння ситуації. І я думаю, якщо б просто постила мовчки, то був би негатив. А так я робила все те саме, але після того поста люди зовсім під іншим кутом це сприймали і не дратувались і не відписувались.

Я до чого все це. Може в ТГ щось подібне зробити?
Ну та гірше точно не буде. Сір, бачу ти лайкнув, то зробиш? Чи хочеш, щоб я спитала? :-)

А ви знали, що в ТГ можна закріпити канали? Я не знала і мучилася. А Сір мене врятував :-)

От я знайшла той пост, може допоможе.
Там ще коменти варто почитати, є дуже приємні і показові, особливо ось таке: "А от те, що ви про це турбуєтесь і прямо кажете - неймовірно, в самісіньке серденько."

Назад
Зверху Знизу