Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Чувствуете ли вы "проблему русского языка" в Украине?

• Автор теми Автор теми Kertis
  • Дата створення Дата створення

Клас, я радий що у вас є Інтернет, оберіть фільм і йдіть насолоджуйтесь кінофільмами на зрічній вам мові. Але чи не думаєте, що навіть ті 29 людей мають право дивитися фільми на рідній мові?

Вы плохо знаете русский?..
Мы не плачемся - мы возмущены.
Украина пока - не ******ское государство. Она для всех своих граждан, а не только украиноязычных.

Запевняю, я російську знаю не гірше за вас.
А от які ваші знання української?
І до чого тут "не ******ское государство"....що ви верзете?

1) Зайві витрати-книжки, документація...тощо;
Почему это не пугало при переходе на мову?

2) Повернення історичної справедливості на українські землі;
Выучите историю. Какой язык был родным на территории нынешнего юга и востока Украины.

3) це посіє ще більший розкол між громадянами України;
Раскол усиливается, когда угнетаются права граждан.

4) Ми не Канада, Бельгія або ще якась країна з декількома; державними мовами - бо у них немає своїх мов і захищати їм немає чого;
Ну, конечно, зачем быть как Бельгия, или Канада, и думать о правах каких-то там граждан.

5) Україна і є Україною бо є українська мова - мова душа народу;
Вы не на митинге.

6) російську мову і так непогано підтримують пн. сусіди, подвійна підтримка - це дуже "жирно";
Учитывая уровни культур - нет.

7)І чому федеративна росія, де проживає купа неросійських народів, має одну державну, а ми, маючи рідну, ще маємо вводити мову колишньої імперії, яка нам її насаджувала примусово?
А Гондурас вас не беспокоит? При чём тут россия? Не всем, для кого русский язык - родной, важны проблемы России, как для граждан США не сильно важны проблемы Великобритании.

8) Один мудрець колись сказав - хочеш підкорити націю, знищи її мову!....думаю тут все зрозуміло -українці нікому не підкоряються, ясно??
Ну да. США - покорилось.

9)пропоную почитати цікау статтю....Посилання видалено
10) і на останок.....
""...як уже набридло чути знову і знову
порожні балачки, пафосні розмови
"мова калинова"..."пісня солов"їна"
ще трохи побалакаємо - зникне Україна!
згубили культуру, забули історію,
почуваємося зайдами на своїй території,
віримо чужим - своїм не довіряємо.

національна ідея як засіб спекуляції
здобули державу, втратили націю

коли ж у народу більше немає відваги
немає влавної гордості, немає самоповаги
коли кожен за себе у своїй хаті скраю,
у такого народу і героїв немає...""
С.Положинський, Тартак

Думаю для початку досить.;)
Прочитав этот поток возник вопрос: вы - клон Somdaris'а?

Шановний співрозмовнику, Україна набагато старша від вас, тому не перекручуйте факти. Про Київську Русь чули? Гетьманщину? Українську Народну Республіку? З ваших слів випливає, що взяли отак на порожньому місці на території Росії створили новий етнос та державу....ну це ж смішно просто, чорт забирай, скільки можна казати - читайте історію.
А слово дипломат має українське коріння? Не подобається летовище - називайте аеродром, хоче це вже точно слово не з укр корінням(Аеродро́м (грец. αηρ — повітря та δρομος — біг, місце для бігу))

Вам подобається українська? От не треба тільки!
Я от що думаю, ми з вами просто один одного не чуємо...от у цьому і біда.
Давайте спробуємо зрозуміти один одного, я навіть для вас те саме готовий написати на росіській мові - давайте научимся понимать друг-друга, только так мы отыщем компромис и истину.
Ваша черга ...спробуйте відповісти мені українською...давайте у вас все вийде.:)
Это все очень интересно. Спасибо за то, что Вы нас просветили. Мы, конечно же, и понятия не имели ни о гетьманщине, ни о Киевской Руси.
Но есть маленькая проблемка.
Основной закон нашей, нынешней Украины - Конституция Украины.
Так вот сложилось. Не Великий Князь Ющенко. И не Гетьман Тимошенко.
А именно Конституция.
И в этой Конституции есть 10-я статья. И там украинским по белому написано о правах русского языка.

Почему это не пугало при переходе на мову?

Выучите историю. Какой язык был родным на территории нынешнего юга и востока Украины.

Раскол усиливается, когда угнетаются права граждан.

Ну, конечно, зачем быть как Бельгия, или Канада, и думать о правах каких-то там граждан.

Вы не на митинге.

Учитывая уровни культур - нет.

А Гондурас вас не беспокоит? При чём тут россия? Не всем, для кого русский язык - родной, важны проблемы России, как для граждан США не сильно важны проблемы Великобритании.

Ну да. США - покорилось.

Прочитав этот поток возник вопрос: вы - клон Somdaris'а?
Територія Гетьманщини - український. я вам от що скажу - поїдьте за місто навіть на Луганщині - побачите самі, я там був - всюди старожили україномовні. Тому не тре тут.
У вас і так прав хоч відбавляй...
Ситуація у цих країнах зовсім інакша, порівняння не є коректним.
Абсолютно вірно - я сиджу вдома.
Що "нєт"? На розвиток російської мови РФ багатьсько виділяє, хочете ставайте з рукою перед Кремлем. А тут поки на свою не сильно вистачає.
Порівняння США та України не є коректиним - бо, Великобританія та США це пердставники одного і того ж самого етносу(на початку зародження США) - а Україна і росія представники схожих культут, але різного етносу, тобто як Чехія та Сербія - слов'яни, але ж різні.
Ще раз - порівняння не є коректним, мова англійська була рідною з самого початку.

Это все очень интересно. Спасибо за то, что Вы нас просветили. Мы, конечно же, и понятия не имели ни о гетьманщине, ни о Киевской Руси.
А именно Конституция.
И в этой Конституции есть 10-я статья. И там украинским по белому написано о правах русского языка.
....
Стаття 10.
Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.
Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.
.....
Які питання? Фільми на російській є? Газети є? Журнали є? Книжки продаються? Російськомовні школи є?
Що і ще тре? Мож ще портрет Путіна повісити на ліжком?

Олексій я розумiю мову и в спилуванни не яких перешкод ни видчуваю. Тилкi думати мени бильш подобуеться росийскою, хоть и бувало :) . Украинской раскладки нет так что сори. А на счёт государства... Я увлекаюсь историей. И какие государства существовали на этой территории знаю не плохо. Только вот ни какой причинно следственной связи (за исключением горстки нацианалистов и старых руховцев типа Черновола) не с какими государствами кроме моей Родины нынешняя Украины не имеет. Если интересно могу развить эту тему. ИМХО государство Украина появилось на свет благодаря событиям 1985-1991 годов. И постоянно проживая на территориях которые оказались под протекцией (я из Крыма) этогог государства не считаю что у какого либо другого гражданина есть больше прав чем у меня. В том числе и право отстаивать мой родной язык (украинский мне тоже родной :) ) как представителя государство образующего этноса. Вот гдето так.

З.Ы. Про литовища милициянтов и амбосодоров не стоит. Ведь видно не вооруженным глазом видно что мову калечат в угоду польскому чешском английскому, только бы не как у северных соседей. Казлы ИМХО.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської

Ну какой же это вільний розвиток, використання і захист російської, если фильмы переведенные на русский снимают с показа?
Термин "вільний", мягко говоря, в моем представлении является синонимом слова "неограниченный". Мы видим явные законодательные ограничения.
Вот и все проблемы

А именно Конституция.

пропоную ще почитати 11 ст:
Стаття 11.
Держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних менши на України.

Територія Гетьманщини - український. я вам от що скажу - поїдьте за місто навіть на Луганщині - побачите самі, я там був - всюди старожили україномовні. Тому не тре тут.
Я был неоднократно, и утверждаю, что вы - лжёте. Разумеется, можно найти украиноязычных граждан, но подавляющее большинство жителей Луганской и Донецкой областей - говорят по-русски. В том числе и старожилы.

У вас і так прав хоч відбавляй...
У коренных жителей отсутствует право использования родного языка во всех сферах. Отбавлять права - ну что ж. Предсказываю ещё одно "косово". В Европе очень уважают право на самоопределение.

Ситуація у цих країнах зовсім інакша, порівняння не є коректним.
Кто бы сомневался

Що "нєт"? На розвиток російської мови РФ багатьсько виділяє, хочете ставайте з рукою перед Кремлем. А тут поки на свою не сильно вистачає.
Дело не в средствах, а в культурном наследии и достижениях. И по всем этим параметрам - сравнение не в пользу украинского языка.

Порівняння США та України не є коректиним - бо, Великобританія та США це пердставники одного і того ж самого етносу(на початку зародження США) - а Україна і росія представники схожих культут, але різного етносу, тобто як Чехія та Сербія - слов'яни, але ж різні.
Ще раз - порівняння не є коректним, мова англійська була рідною з самого початку.
Да, действительно. ****ы, китайцы, латиносы, европейцы всех мастей, ******ы Майа - это всё один и тот же этнос, они все одинаковые. Не то русские и украинцы - между ними же ничего общего нет.
Мне кажется, что после таких ваших заявлений вполне правомочно поставить вопрос о вашей вменяемости.

Итак, ставлю его ещё раз. Вы - somdaris?

Олексій я розумiю мову и в спилуванни не яких перешкод ни видчуваю. Тилкi думати мени бильш подобуеться росийскою, хоть и бувало :) . Украинской раскладки нет так что сори. А на счёт государства... Я увлекаюсь историей. И какие государства существовали на этой территории знаю не плохо. Только вот ни какой причинно следственной связи (за исключением горстки нацианалистов и старых руховцев типа Черновола) не с какими государствами кроме моей Родины нынешняя Украины не имеет. Если интересно могу развить эту тему. ИМХО государство Украина появилось на свет благодаря событиям 1985-1991 годов. И постоянно проживая на территориях которые оказались под протекцией (я из Крыма) этогог государства не считаю что у какого либо другого гражданина есть больше прав чем у меня. В том числе и право отстаивать мой родной язык (украинский мне тоже родной :) ) как представителя государство образующего этноса. Вот гдето так.

З.Ы. Про литовища милициянтов и амбосодоров не стоит. Ведь видно не вооруженным глазом видно что мову калечат в угоду польскому чешском английскому, только бы не как у северных соседей. Казлы ИМХО.

О чем явно говорится в Декларации о независимости.
К слову. Украина впервые была признана всей мировой общественностью когда стала полноправным ****** ООН. Как Украинская ССР. И именно правоприемником Украинской ССР является нынешняя Украина.
А про УНР я и слышать не хочу. Потому как и про Донецко-Криворожскую республику могу рассказать.

пропоную ще почитати 11 ст:
Стаття 11.
Держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних менши на України.

Но Конституция явным образом не обязывает граждан Украины использовать украинский язык.

Запевняю, я російську знаю не гірше за вас.
Рада за вас... хотя и сомневаюсь...
А от які ваші знання української?
А какое, простите, вам до этого дело?
І до чого тут "не ******ское государство"....
Ваш лозунг "Украина - государство для украинцев" напоминает другой известный лозунг... правда, там речь шла о Германии и немцах...
Спокойнее, спокойнее... не надо срываться на хамство...

Додати чи вилучити будь-яку мову — це два кліки мишею. Не треба бути великим психологом, що б розгадати ваш недолугий месідж, мовляв подивіться як я шаную "ИншИ" (варті поваги й шани) мови, і як я не поважаю вашу, навіть розкладку українську мені додати "западло". Мені здається це прояв відвертої неповаги до української мови, та учасників цього форуму, зокрема. У мене стоїть 4 мовні розкладки включно з українською, що абсолютно не перешкоджає мені працювати.

Читаймо істрію....УНР - українською
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

англійською - Посилання видалено
І спеціально для вас - росіською https://ru.wikipedia.org/wiki/Украинская_народная_республика

І не каже більше дурниць, з вашого меседжу випливає - Литва з'явилася як держава тільки у 1989, те само з Еснонією та Латвією...
Але це ж дурня, і всі це знають. Та сама ситуація і з Україною, почитайте ще про козацьку добу

«Учитесь, читайте, чужого навчайтесь, й свого не цурайтесь» Т.Шевченко

Олексій
"Порівняння США та України не є коректиним - бо, Великобританія та США це пердставники одного і того ж самого етносу(на початку зародження США) - а Україна і росія представники схожих культут, але різного етносу, тобто як Чехія та Сербія - слов'яни, але ж різні.
Ще раз - порівняння не є коректним, мова англійська була рідною з самого початку." Тоесть вы в серьёз считает что страна эмигрантов с яркой многонациональной культурой завезённой колонистами со всех концов света много ближе к одной из стран начавшей её северной америки захват, чем россия и Украина? Я в ужасе, что сегодня препадают в школах... Нда историки стыда не имут.
К слову можно провести прикольную параллель между США-Великобританией и Киевсрой русью-Россией. Похоже. Но извините причём здесь Украина?

Додати чи вилучити будь-яку мову — це два кліки мишею. Не треба бути великим психологом, що б розгадати ваш недолугий месідж, мовляв подивіться як я шаную "ИншИ" (варті поваги й шани) мови, і як я не поважаю вашу, навіть розкладку українську мені додати "западло". Мені здається це прояв відвертої неповаги до української мови, та учасників цього форуму, зокрема. У мене стоїть 4 мовні розкладки включно з українською, що абсолютно не перешкоджає мені працювати.

Читаймо істрію....УНР - українською

англійською - Посилання видалено
І спеціально для вас - росіською https://ru.wikipedia.org/wiki/Украинская_народная_республика

І не каже більше дурниць, з вашого меседжу випливає - Литва з'явилася як держава тільки у 1989, те само з Еснонією та Латвією...
Але це ж дурня, і всі це знають. Та сама ситуація і з Україною, почитайте ще про козацьку добу

«Учитесь, читайте, чужого навчайтесь, й свого не цурайтесь» Т.Шевченко
Додати чи вилучити будь-яку мову - путанница в раскладке при быстром наборе.
Увы! Программный код нынче пишут латиницей (хоть эту догму государство не додумалось изменить), а программы с украинским интерфейсом никому не нужны. Объективная реальность.

Рада за вас... хотя и сомневаюсь...

А какое, простите, вам до этого дело?

Ваш лозунг "Украина - государство для украинцев" напоминает другой известный лозунг... правда, там речь шла о Германии и немцах...

Спокойнее, спокойнее... не надо срываться на хамство...
Даремно, я багатьсько російських класиків перечитав, та ін книжок - наприклад, я поки, нажаль, не можу знайти Томаса Ґарді на українські, дуже полюбляю його книжки, особливо сподобалося "Mayor of Castembridge", якщо знайдете українською - напишіть, я охоче придбаю цю книжку і перечитаю ще раз.
Вибачте панно/пані, якщо я вас образив, це було питання у відповідь.
Я така не казав "Украина - государство для украинцев", перечитайте ще раз мої пости...і уважніше. Не тре нічого вигадувати.
І...я абсолютно спокійний....і до хамства я зазвичай не доходжу, принаймні намагаюся цього уникнути якщо це можливо;)

Клас, я радий що у вас є Інтернет
От уже ехидна ...
Але чи не думаєте, що навіть ті 29 людей мають право дивитися фільми на рідній мові?
***, а остальные 125 для тебя ничего не значат?

Я от що думаю, ми з вами просто один одного не чуємо...от у цьому і біда.
Давайте спробуємо зрозуміти один одного, я навіть для вас те саме готовий написати на росіській мові - давайте научимся понимать друг-друга, только так мы отыщем компромис и истину.
А я для тебе напишу: ми ТУТ розуміємо один одного дуже чудово російською і, навіть, тебе українською; а компромисс - это не лезть со своим герпесом в чужой рот - у вас есть украинский - рааадуйтесь! Никто его у вас не заберёт, он никому *** не нужен, только не надо пихать невпихуемое нам.
Второй государственный - вот и весь компромисс.

• Це лайк!
Реакції: SYDH
Додати чи вилучити будь-яку мову - путанница в раскладке при быстром наборе.
Увы! Программный код нынче пишут латиницей (хоть эту догму государство не додумалось изменить), а программы с украинским интерфейсом никому не нужны. Объективная реальность.
Знову неправда - у мен вся компанія має україномовні програми+WinVista ukr, так...вийшола повністю українська Віста, і вже давно, не патч чи українізатор.:)
Крім того - багато інет-кафе у нас мають україномовний софт.
Далі - пошукайте українізатор на прогу в ua-net'і, знайти зараз проблем нема ніяких на всі популярні проги.
Тому не тре перекуручувати факти, чи пан просто не цікавився даним питанням:)

Олексій я не использую раскладку так как не вижу в ней необходимости. Уважать или не уважать кого либо за то что он имеет укр.раскладку это уже боюсь за гранью разумного. Если вам нравится писать на мове, это ваше личное дело. Я вас отлично понимаю. Про УНР это абсолютно лишнее. Таких УНР по всей территории бывшей Империи было болие чем достаточно. Это извините образование не произвело на свет каких либо культурно исторических событий и не просуществовало сколько нибудь долго чтобы стать государством так сказать "по факту". У нас тоже "государство" было в Крыму, и конституция и президент. Только что-то вы не торопитесь признавать нашу государственную состоятельность. Я не желаю общаться лозунгами и ярлыками. И уж тем болие не стремлюсь вам что либо указывать. Мы всего лиш обмениваемся мнениями. Если моё вас не устраивает извините, так вышло :) .

Назад
Зверху Знизу