Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Чувствуете ли вы "проблему русского языка" в Украине?

• Автор теми Автор теми Kertis
  • Дата створення Дата створення
Что значит "тут"? Я же не приехал в Украину из Петербурга, к примеру.
О том и речь, что более чем для половины населения украинский язык - не является родным. Вне зависимости, знают эти граждане его, или нет. Не родной.
Якщо тут не шашується демагогія - де факти, що БІЛЬШЕ ніж половина не вважає українську своє рідною мовою? Факти.
Я от кажу що це брєд...."Мовний склад населення:
Українську мову вважали рідною 67,5% населення України, що на 2,8 відсоткового пункта більше, ніж за даними перепису 1989 року. Російську мову визначили як рідну 29,6% населення, у порівнянні з минулим переписом населення цей показник зменшився на 3,2 відсоткового пункта. Частка інших мов, які були вказані як рідна, за міжпереписний період збільшилася на 0,4 відсоткового пункта і становила 2,9%."
Результати Всеукраїнського перепису населення...
Посилання видалено

О том и речь, что более чем для половины населения украинский язык - не является родным. Вне зависимости, знают эти граждане его, или нет. Не родной.
А вообще-то они правы...Вот так глядишь, и придется еще идиш вводить и польский. А оно Украине надо? Не смотря на то, что евреев св стране до сих пор если не половина, то близко?

Якщо тут не шашується демагогія - де факти, що БІЛЬШЕ ніж половина не вважає українську своє рідною мовою? Факти.
Я от кажу що це брєд...."Мовний склад населення:
Українську мову вважали рідною 67,5% населення України, що на 2,8 відсоткового пункта більше, ніж за даними перепису 1989 року. Російську мову визначили як рідну 29,6% населення, у порівнянні з минулим переписом населення цей показник зменшився на 3,2 відсоткового пункта. Частка інших мов, які були вказані як рідна, за міжпереписний період збільшилася на 0,4 відсоткового пункта і становила 2,9%."
Результати Всеукраїнського перепису населення...
Посилання видалено

Сто раз уже тыкали этими цифрами. Я по национальности укаинец, говорю по русски. Мне записывают родной язык - украинский.

Можно полезть и посмотерть количество людей, для которых родной - украинский в том же Харькове и области.

Посилання видалено

Українську мову вважали рідною 53,8% населення області, що на 3,3 відсоткового пункта більше, ніж за даними перепису 1989 року. Російську мову визначили як рідну 44,3% населення, у порівнянні з минулим переписом населення цей показник зменшився на 3,8 відсоткового пункта. Частка інших мов, які були вказані як рідна, за межпереписний період збільшилась на 0,5 відсоткового пункта і становила 1,9%

И сравнить их с числом людей, которые говорят на нем на улицах нашего города. Будет ясно видна цена ДАННОЙ статистике.

А аргументы какие у вас?
Аргументи - будь-ласка:
1) Зайві витрати-книжки, документація...тощо;
2) Повернення історичної справедливості на українські землі;
3) це посіє ще більший розкол між громадянами України;
4) Ми не Канада, Бельгія або ще якась країна з декількома; державними мовами - бо у них немає своїх мов і захищати їм немає чого;
5) Україна і є Україною бо є українська мова - мова душа народу;
6) російську мову і так непогано підтримують пн. сусіди, подвійна підтримка - це дуже "жирно";
7)І чому федеративна росія, де проживає купа неросійських народів, має одну державну, а ми, маючи рідну, ще маємо вводити мову колишньої імперії, яка нам її насаджувала примусово?
8) Один мудрець колись сказав - хочеш підкорити націю, знищи її мову!....думаю тут все зрозуміло -українці нікому не підкоряються, ясно??
9)пропоную почитати цікау статтю....Посилання видалено
10) і на останок.....
""...як уже набридло чути знову і знову
порожні балачки, пафосні розмови
"мова калинова"..."пісня солов"їна"
ще трохи побалакаємо - зникне Україна!
згубили культуру, забули історію,
почуваємося зайдами на своїй території,
віримо чужим - своїм не довіряємо.

національна ідея як засіб спекуляції
здобули державу, втратили націю

коли ж у народу більше немає відваги
немає влавної гордості, немає самоповаги
коли кожен за себе у своїй хаті скраю,
у такого народу і героїв немає...""
С.Положинський, Тартак

Думаю для початку досить.;)

Сто раз уже тыкали этими цифрами. Я по национальности укаинец, говорю по русски. Мне записывают родной язык - украинский.

Можно полезть и посмотерть количество людей, для которых родной - украинский в том же Харькове и области.

Посилання видалено

И сравнить их с числом людей, которые говорят на нем на улицах нашего города. Будет ясно видна цена ДАННОЙ статистике.

Факти???

Пафосный мальчик.

Вы тут новенький, поэтому позвольте Вам дать совет (совет бесплатный, и его ценность сопоставима со стоимостью, но все же.... :)) поменьше патетики, побольше фактов. В нынешнем форумном обществе на патетике далеко не уедешь.

Молодой человек, Вы читали Посилання видалено? Ну, что там про запрещение на веки вечные мов и все такое. И запрещал ли он печать на украинском вообще всей литературы и ту часть книг, которые запрещались, запрещалось ли печатать навсегда... Или так, в школе "вчителька" сказала, что ******* запретили украинский язык навсегда Валуевским циркуляром, ну, Вы и поверили :іржач:
Хлопчику, давай не будемо називати українську
мларасєйскаю, навіть у цитатах....я поки нікого не ображав...гаразд?

Для меня все просто - здесь родился и вырос, всю жизнь слушал русскую речь-на ней и изъясняюсь и мыслю....
Украинский понимаю прекрасно, прошел юношеский синдром глумления над сельскими жителями...., но если я слушаю украинскую речь и чтобы понять все равно перевожу в уме на русский - мне конечно дискомфортно осознавать что загоняют в торбу украинским админресурсом!!!!!!

"прошел юношеский синдром глумления над сельскими жителями."....???
Прошу роз'яснити мені темному....що за синдром такий?

"прошел юношеский синдром глумления над сельскими жителями."....???
Прошу роз'яснити мені темному....що за синдром такий?

Хоть вопрос не ко мне, поясню. И в годы моей юности в г.Харькове считалось, что те кто говорит на украинском -- деревня, колхозники и тд. И было это, как бы неприличным. Типа мы городские , на русском говорим, нормальные пацаны и тд. С чего так было --- незнаю, не я придумывал. Было... может не везде.
Я вот в ПТУ учился :D , у нас так было.

Это всё от каммунистов :іржач::іржач::іржач:

Хоть вопрос не ко мне, поясню. И в годы моей юности в г.Харькове считалось, что те кто говорит на украинском -- деревня, колхозники и тд. И было это, как бы неприличным. Типа мы городские , на русском говорим, нормальные пацаны и тд. С чего так было --- незнаю, не я придумывал. Было... может не везде.

Это - не от кАмунистофф :D Просто образование люди получали на русском языке. Особенно послешкольное :D Отсюда примета: русскоговорящий - образован :yahoo:

А вообще-то они правы...Вот так глядишь, и придется еще идиш вводить и польский. А оно Украине надо? Не смотря на то, что евреев св стране до сих пор если не половина, то близко?
83% евреев считают родным русский язык. Идиш имеет статус регионального...

83% евреев считают родным русский язык. Идиш имеет статус регионального...
Совсем пипец..... :іржач::іржач::іржач:
Он серьезно имеет статус регионального? А русский? О чем тогда базар? :) Какой такой второй русский? :D Идиш! :yahoo: И польский! :yahoo:

И ни-ка-ких проблем ;)

Хлопчику, давай не будемо називати українську
мларасєйскаю, навіть у цитатах....я поки нікого не ображав...гаразд?
Кроме вас здесь еще пока никто не называл малороссийский язык - мларасєйскаю мовою... Вы с собой договариваетесь?..

Совсем пипец..... :іржач::іржач::іржач:
Он серьезно имеет статус регионального? А русский?
Зуб на холодец!..
И русский тоже...
Положення Хартії застосовуються до мов таких
національних меншин України: білоруської, болгарської, гагаузької,
грецької, єврейської, кримськотатарської, молдавської, німецької,
польської, російської, румунської, словацької та угорської.
Посилання видалено

Зуб на холодец!..
И русский тоже...
Посилання видалено

А кого считаем украинцами: по гражданству? Или по происхождению? А то, ведь, как бы украинскому языку не стать языком нац.меньшинств с таким подходом :D

Ти ба....тобто виходить на Україні не могло бути інелігентиних україніців...ну це повний маразм.
Хоча вашу думку я зрозумів.

Кроме вас здесь еще пока никто не называл малороссийский язык - мларасєйскаю мовою... Вы с собой договариваетесь?..

Шановний, почитайте пост юзерая якому я це адресував....і уважніше.
І не робіть передчасних висновків.

Это - не от кАмунистофф :D Просто образование люди получали на русском языке. Особенно послешкольное :D Отсюда примета: русскоговорящий - образован :yahoo:

Ваша правда пані Ірино, так і було. Але часи змінилися - я отримав університетську освіту вже українською.

Назад
Зверху Знизу