Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • 16 листопада форум не працюватиме з 18:00 до 23:59 з технічних причин. Просимо вибачення за незручності

изменение/добавление КВЭД

• Автор теми Автор теми Omaster
  • Дата створення Дата створення
Получил официальный ответ банка по поводу требований документов подтверждения новых Квэд, может кому булет полезно
Считают что их требование законно

Публічне акціонерне товариство «УкрСиббанк» (далі – Банк) висловлює Вам свою повагу та у відповідь на Ваше Звернення за від 20.11.2012 року (далі – Звернення), повідомляємо.
Банк неухильно дотримується вимог законодавства України та нормативно-правових актів Національного банку України.
Відповідно до п. 1 Наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.2010 р. № 457 «Про затвердження та скасування національних класифікаторів» 01.01.2012 р. набрав чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності".
З метою поступового переходу до ДК 009:2010 протягом 2012 року разом із цим класифікатором буде діяти національний класифікатор України ДК 009:2005 «Класифікація видів економічної діяльності», що відповідно до зазначеного вище Наказу з 31.12.2012 р. втратить чинність.
Отже, для приведення кодів видів діяльності відповідно до КВЕД-2010 фізичним особам - підприємцям та представникам юридичних осіб необхідно звертатися до державних реєстраторів із відповідними документами. Подавати документи державному реєстратору можна буде протягом усього 2012 року. Автоматично ніякі зміни проводитись не будуть.
З огляду на те, що КВЕД використовується для представлення та аналізу статистичної, фінансової, митної, податкової, банківської та іншої економічної інформації, а також у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, період до скасування чинності ДК 009:2005 »Класифікація видів економічної діяльності» (КВЕД-2005) (31.12.2012 р.) є періодом проведення заходів із переходу на КВЕД-2010.
Для забезпечення доступності та відкритості матеріалів із впровадження КВЕД-2010 створений Сервіс для визначення кодів видів економічної діяльності за КВЕД-2005 та КВЕД-2010, який розміщено на головній сторінці офіційного веб-сайта Держкомстату (
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
) на банері «Сервіс для визначення кодів видів економічної діяльності за КВЕД-2005 та КВЕД-2010», а усі матеріали, які стосуються розроблення та впровадження в статистичну діяльність КВЕД-2010, розміщено на банері «Запровадження нової КВЕД ДК 009:2010».
Лист Національного банку України про формування даних статистичної звітності за КВЕД-2010 від 24.10.2012 р. №62-212/717 не містить інформації про те, що банки не мають права вимагати від клієнтів документу про новий КВЕД.
В зазначеному Листі Національний Банк повідомляє: при складанні звітності, що подається до Національного банку України, для визначення виду економічної діяльності клієнтів, які за станом на 01.01.2013 р. не пройшли перереєстрацію в органах державної статистики та не отримали довідку з ЄДРПОУ з новими значеннями виду економічної діяльності, а також у разі відмови клієнтів надавати банку оновлену довідку з ЄДРПОУ з будь яких причин, банк може скористатися Сервісом для визначення кодів економічної діяльності за КВЕД-2010, розміщеному на офіційному веб-сайті Державної служби статистики України за адресою
.
Враховуючи зазначені зміни, Банк здійснив відповідні заходи. Так, при вході в систему «StarAccess» клієнти отримують повідомлення про необхідність надання оригіналу або нотаріально завіреної копії документу про новий КВЕД.
Зазначене інформаційне повідомлення вказує про вжиття всіх необхідних заходів щодо забезпечення своєчасного введення в дію КВЕД-2010 з боку Банку.
Сподіваємось, що надані роз’яснення з боку Банку сприятимуть розумінню ситуації, що склалася.

З повагою,
Управління якості клієнтського обслуговування
АТ «УкрСиббанк»

Или я как-то не так читаю, ответа на каком основании они требуют не увидела. Про смену КВЕД Вы и так знаете. Они могут обратиться к Вам с просьбой. А вообще на кой им это?

необхідність надання оригіналу або нотаріально завіреної копії документу про новий КВЕД.
Вы в налоговую не подаете нотариально заверенные вытяги. Услуги нотариуса Вам банк оплачивает? Или получение оригинала?

Вытяг Вам зачем? Кстати скоро начнут давать новые выписки с более полной информацией, которые будут вмещать все необходимые ФЛП данные.

Вы уверены, что таки будут "давать" , а не драццо за них у госрегистратора как в прошлом году за вытягами?:іржач:

Мне вчера Полтава-Банк просил предоставить копию справки с ЕДРПОУ и копию св-ва ЕН... на мой вопрос за чем, они ответили что сие написано на выписке банка... я по смеялся громко и сказал пусть их юрист почитает ЗАКОН, а потом я буду предоставлять им документы, а особенно справку с ЕДРПОУ которую отменили и тем более ФЛП ее могут не получать так как не прописано что обязаны

Когда счета открывали, не помню чтоб ФОП вытяг предоставлял.

банк може скористатися Сервісом для визначення кодів економічної діяльності за КВЕД-2010, розміщеному на офіційному веб-сайті Державної служби статистики України за адресою
.
В том то и дело что может, но не хочет. Мне ответ с этого банка так и не пришел пока. Но на сколько я помню уже тональность УкрСиббанка изменилась и они уже не угрожают санкциями, а только просят. Просто хотят избавить себя от лишних хлопот. Все бы ничего, но ведь эта бумажка-Витяг в следующем году так и останется никому не нужной бумажкой. Брать ее сейчас только ради банка?Да еще и за деньги? Да еще и повторно за ней приезжать? Та пошли они.
Я вот вообще думаю забить на получение новых КВЕДОВ. Я на общей системе и пусть они мне их меняют автоматически.

ну так я думаю что если по работе не к спеху, то можно же в любое время когда возникнет такая необходимость - прийти и спокойно взять новые КВЕД у регистратора...а не как в том году - се ломанулись : инадо и не надо!:)))))

ну так я думаю что если по работе не к спеху, то можно же в любое время когда возникнет такая необходимость - прийти и спокойно взять новые КВЕД у регистратора...а не как в том году - се ломанулись : инадо и не надо!))))
Ну если только не к спеху.

Автоматическая смена не предусмотрена. И по многим видам деятельности КВЕД 2005 не равен КВЕД 2010
Так они мне не нужны на данный момент.Тут уже задавался вопрос о последствиях не смены кодов.

Вы уверены, что таки будут "давать" , а не драццо за них у госрегистратора как в прошлом году за вытягами?:іржач:
Думаю без крови не обойдется:)
Особенно, если эта выписка будет единственным документом, подтверждающим статус ФЛП или юр.лица.

Так они мне не нужны на данный момент.Тут уже задавался вопрос о последствиях не смены кодов.

ну а если уже нужны, то думаю лучше все же поехать получить сейчас а не в декабре , как это было, когда ломанулись все :) я понимаю что с боями - прикольнее, но не до такой же степени.

Господа профессионалы, подскажите:
74.10 "Спеціалізована діяльність із дизайну"
Подлежит ли лицензированию?
Вот в этом ЗУ "Про ліцензування певних видів господарської діяльності "
Ничего подобного не нашел.
Есть ли другой источник?

Спасибо.

По последствиям пока ни чего... но вы не забывайте где вы живете, в какой стране
Я помню.:)
Кстати, УкрСиббанк снял табличку с теперь уже просьбой о предоставлении кодов при заходе в StarAccess.

Господа профессионалы, подскажите:
74.10 "Спеціалізована діяльність із дизайну"
Подлежит ли лицензированию?
Вот в этом ЗУ "Про ліцензування певних видів господарської діяльності "
Ничего подобного не нашел.
Есть ли другой источник?

Спасибо.

деятельность с дизайна не подлежит лицензированию

Я помню.:)
Кстати, УкрСиббанк снял табличку с теперь уже просьбой о предоставлении кодов при заходе в StarAccess.

предоставьте им уже на крайний случай копию единого, а все остальное пусть заказывают сами.

ну если хотите, то можете присоединиццо к нашей компании в регпалату...:)

по пиражку ибо ехать нннадо бы с утра...не все успевают позавтракать дома:))))

Назад
Зверху Знизу