Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

История уничтожения украинского языка

• Автор теми Автор теми General Dead
  • Дата створення Дата створення
Надо столкнуться с оформлением официальных бумаг и сразу возникнут проблемы.
Товарищ, ну есть же образцы на стендах, есть люди у которых можно спросить. В конце концов есть интернеты с кучей словарей. Нужно просто чуть-чуть использовать межушный двухъядерный процессор, и даже не на половину мощности самого маломощного. Язык очень-преочень похож, ерунда это все. Видимо, вам просто нравится набрасывать :) или можно привести другую аналогию

это все понимают кроме см.пост 390
Иногда складывается впечатление, что здесь все только первые, а вторыми прикидываются. Один я как *****а бесплатно тут распинаюсь. Дайте ктонить натырку, где платят побольше :D

Товарищ, ну есть же образцы на стендах, есть люди у которых можно спросить. В конце концов есть интернеты с кучей словарей. Нужно просто чуть-чуть использовать межушный двухъядерный процессор, и даже не на половину мощности самого маломощного. Язык очень-преочень похож, ерунда это все. Видимо, вам просто нравится набрасывать :) или можно привести другую аналогию

Я как-раз мову знаю достаточно хорошо, и затруднений не испытываю, но объясните - нафига этот цирк нужен? Это же форменный анекдот - в русскоязычном городе указатели в метро на мове и английском. Но никак не на русском. Это же дурдом какой-то.

Я как-раз мову знаю достаточно хорошо, и затруднений не испытываю, но объясните - нафига этот цирк нужен? Это же форменный анекдот - в русскоязычном городе указатели в метро на мове и английском. Но никак не на русском. Это же дурдом какой-то.
повторяю. для разжигания страстей. пока бодаются из-за ерунды, можно много чего по тихому сделать. Кстати, бучу с новым законом затеяли именно так называемые оппозиционеры, надеясь набрать чучуть очков перед выборами. Имхо, нихрена они не набрали, только показали свою фимозность. Просто если каждый прекратит этот бред, он и прекратится, наступит тишина, которая предшествует ясности :)

побольше? тут бы найти где вообще платят за посты... некоторые даже расценки пишут, но источники скрывают, сцуки
говорят, на всяких фрилансовых ресурсах, однако я лично не встречал, чтобы требовались флудеры на политические темы. В основном для раскрутки новых форумов

Проблема мови в том, что никто не занимался ее развитием (скажем, в техническом направлении) и планомерным внедрением. Всю дорогу ее используют для разжигания страстей. Признаюсь, поначалу я испытывал некоторый дискомфорт при просмотре фильмов на украинском, но сегодня этого нет и в помине, и многие украинские переводы гораздо лучше русских.
Де в чому я з вами не згоден. У 1997 році, коли приступав до викладання в одному із вузів одразу трьох технічних дисциплін українською мовою, я теж думав, як і ви. Усі три лекційних курси писав одразу українською. Мені здавалося, що немає технічної літератури українською мовою. Але, згодом, пішов до ХЦНБК і знайшов по двом курсам написані українською мовою підручники, видані ще у 70-х роках. Мене не у всьому влаштувала ця література, але поштовх вона мені дала. Доречі, коли перевіряв технічну термінологію, то виявилось, що найкращими спеціальними словниками, виданими за радянських часів, були російсько-український фізичний та хімічний словники розроблені та видані у Харківському державному університеті. Через певний час розробив вже й свої навчальні посібники.
Останню зовсім нову дисципліну, по якій тоді була тільки програма держстандарту, розробляв вже самотужки.
До чого я це пишу. У кого є бажання, той працює в цьому напрямку і не киває на нестачу підручників українською мовою. Вони розроблялися і за радянських часів. Просто про них нам не було відомо через те, що навчання у всіх вузах велося виключно російською мовою, бо навчалися у вузах випускникі середніх шкіл з усіх національних республік.
Натепер, багато викладачів розробляють власні навчальні посібники та підручники українською мовою. Але тут виявилася інша проблема, бо дехто не розробляє оригінальні авторські підручники, а просто перекладає на українську мову відомі (інших авторів) підручники, які були написані російською мовою. А це вже просто плагіат.

Нет никаких проблем в реальности. Проблемы в голове у тех, кто так считает и у тех, кто ведется на такую риторику
Згода!

...Цікаво, які ж такі проблеми існують зараз у російськомовного населення при використанні російської мови?

Взагалі то я вважаю що про проблеми треба слухати тих хто про них заявляє (я, наприклад, добре знаю чого варті заяви що в УССР не було проблем із вжитком української мови). По-моєму в цій темі я зустрічав твердження що в Харкові неможливо влаштувати дитину в російську школу (я правда не зрозумів тому що нема чи великий конкурс). Судячи з того що заперечень не було ця проблема таки має місце.

повторяю. для разжигания страстей. пока бодаются из-за ерунды, можно много чего по тихому сделать. Кстати, бучу с новым законом затеяли именно так называемые оппозиционеры, надеясь набрать чучуть очков перед выборами. Имхо, нихрена они не набрали, только показали свою фимозность. Просто если каждый прекратит этот бред, он и прекратится, наступит тишина, которая предшествует ясности :)
Що, хіба Колесніков і Ківалов вже опозиціонери?

Просто про них нам не було відомо через те, що навчання у всіх вузах велося виключно російською мовою, бо навчалися у вузах випускникі середніх шкіл з усіх національних республік.
Вот вам и причина того, что преподавание велось на русском языке, на мой взгляд вполне логичная. Харьков все-таки серьезный образовательный центр, был при союзе, да и сейчас остался для Украины. Но ведь за 20 лет, имея еще советские наработки, можно было без шума и пыли внедрить украинский язык в том числе и для преподавания технических дисциплин. Так никто ведь этим не занимался. Когда я учился на первом курсе, прошел слух, что начертательную геометрию нам будут преподавать на украинском (это еще при союзе), но слух прошел и все утихло, видимо преподаватели воспротивились.

Що, хіба Колесніков і Ківалов вже опозиціонери?
а разве они блокировали трибуну? Эти парни просто подхватили и пропиарились. Все они одним мирром мазаны, играют на публику, а потом вместе ржут в кулуарах с лохотрата

Взагалі то я вважаю що про проблеми треба слухати тих хто про них заявляє (я, наприклад, добре знаю чого варті заяви що в УССР не було проблем із вжитком української мови). По-моєму в цій темі я зустрічав твердження що в Харкові неможливо влаштувати дитину в російську школу (я правда не зрозумів тому що нема чи великий конкурс). Судячи з того що заперечень не було ця проблема таки має місце.
Все з точністю до навпаки. Більша кількість шкіл, які проголошені як школи з українською мовою ведуть насправді навчальний процес російською мовою.
Нещодавно переконався в цьому, коли прийшлось брати довідку для приятеля, який колись працював у цій школі. Коли йшов по коридору було чути, що викладають усі дисципліни російською мовою. Теж саме, трішки раніше було і в іншій школі. Так що, такої проблеми не існує. Це - брехня.
Навпаки, проблема в тому, що школи, які мусять вести навчальний процес українською мовою, насправді ведуть його російською мовою.

Останнє редагування:
Вот вам и причина того, что преподавание велось на русском языке, на мой взгляд вполне логичная. Харьков все-таки серьезный образовательный центр, был при союзе, да и сейчас остался для Украины. Но ведь за 20 лет, имея еще советские наработки, можно было без шума и пыли внедрить украинский язык в том числе и для преподавания технических дисциплин. Так никто ведь этим не занимался. Когда я учился на первом курсе, прошел слух, что начертательную геометрию нам будут преподавать на украинском (это еще при союзе), но слух прошел и все утихло, видимо преподаватели воспротивились.
Дійсно, Харків був третім чи четвертим містом у СРСР за кількістю вищів. Було 24 вища, потім 21 (стоматінститут перевели до Полтави а декілька інститутів об"єднали театральний з консерваторією, а бібліотечний з культ. просвітним). Вчились студенти із різних куточків СРСР. Наприклад у потоці, у котрому навчався сам, половина була із Білгородщини та Курщини, були і грузини, вірмени та азербайджанці.
Але тепер, переважна більшість студентів, громадяни України.
Доречі, в київських вищах іноземців, які приїхали вчитися на підготовчих курсах одразу навчають українською. Дуже цікаво дивитися, як вихідці із африканських та арабських країн одразу починають говорити на українській мові.
Ну і на останок. Одна із трьох дисциплін яку я викладав одразу українською мовою була як раз "Нарисна геометрія, інженерна та комп"ютерна графіка".;)

а разве они блокировали трибуну? Эти парни просто подхватили и пропиарились. Все они одним мирром мазаны, играют на публику, а потом вместе ржут в кулуарах с лохотрата
А хто спровокував це блокування?
Доречі, якби опозиція мала бажання пропіаритися, то вони зробили би це блокування набагато потужнішим. Справа в словах Чечетова, що "розвели їх, як кошенят". Тобто, фактично це є зізнанням у провокативності цього мовного закону КК. Тим більше, що у цьому законі не було жодної потреби, бо, наприклад, у Харківській області - російська мова з 2006 р. є узаконеною регіональною мовою.

Допустим, что подходит для всего. Тогда почему ее не развивали целых 20 лет?
Вы кроме брызганья слюной не приводите никаких доказательств, так что сами не говорите глупостей
В ваших постах вообще нет никакой информации, кроме информации о вашем butthurt'е :D:D:D

Це ви просто дуже неуважно читали цю тему. Я вже привів достатньо інформації, що підтверджує мою думку, та продовжую сбирати статистику за співвідношенням мов в кінематографі УРСР. Це зовсім нешвидкий процеспереглянути інформацію майже по тисячі фільмів.
Ти спеціально зайшов у цю тему, щоб намагится мене підколоти? :D Не варто було, я на такі сентименти не ведуся. ;)

Кстати, бучу с новым законом затеяли именно так называемые оппозиционеры, надеясь набрать чучуть очков перед выборами. Имхо, нихрена они не набрали, только показали свою фимозность. Просто если каждый прекратит этот бред, он и прекратится, наступит тишина, которая предшествует ясности

+100500%
У нас на работе есть настолко ярій поклонник Юли, чт ои портрет ее над столом висит и ленточки, флажочки. Так вот после этой нездоровой оппозиционной реакции на этот безобидный закон - выкинул на фиг. И портрет и все ленточки-флажочки.. :D:D
Так что эта оппозиция ( вчерашняя бестолковая власть) себе только хуже делает всей этой своей истерикой.
З.Ы. Кстати, как и Юля вчастности, со своей "тяжкой болезнью"..:) Не стоит перегибать палку..

Дійсно, Харків був третім чи четвертим містом у СРСР за кількістю вищів. Було 24 вища, потім 21 (стоматінститут перевели до Полтави а декілька інститутів об"єднали театральний з консерваторією, а бібліотечний з культ. просвітним).
Володимир, вижу грамотный украинский. А почему вищ? Решили переплюнуть СТБ?

Навпаки, проблема в тому, що школи, які мусять вести навчальний процес українською мовою, насправді ведуть його російською мовою.

Ну какая, ***, в этом проблема? Едрить-колотить, слов нет цензурных, все ученики русскоговорящие, а у него проблема, что их учат не на мове.
Может схаменетесь, нарешти?

ещё ганьба - два самых популярных слова у свидомых :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Еще - паплюжили, гнобили, зневажали.. :D
Свидомые - какой-то пантеон вечных страдальцев и обиженых..

+100 :клас: Тоже раздражает ,когда нормальну мову паплюжать вишами, автивками, свитлинами и подобной хренью..

Кто установил норму?

Кстати, ты употребил слово "паплюжать"... ;)

Норма - эт ото, на чем говорят носители языка. Не думаю. что слово виш - родное полтавское слово.
З.Ы. Полтава , Сумы - как раз можно брать за образец укринского языка.

Паплюжать - слово-то украинское, но свидомые придали ему уже гротескный оттенок. Так же как и самаму слову свидомый.. :D Теперь даже оскорбляются на это самоназвание.. :іржач:

:)Дякую! Але, насправді, моя українська ще далеко від досконалої літературної мови.
Що стосується "вищ", то це, може моя ще недосконаліть в українській мові, бо, лінь було писати повністю "виЩий навчальний заклад".
А як було би правильніше написати?
Дякую!

Норма - эт ото, на чем говорят носители языка. Не думаю. что слово виш - родное полтавское слово.
З.Ы. Полтава , Сумы - как раз можно брать за образец укринского языка.

Не надо ничего брать за образец и устанавливать якобы "нормы". Украинский язык - живой, и диалектизмы придают ему естественность.
Стремление установить нормы и заставить говорить всех одинаково присущи тем, кто претендует на "верность и правильность курса".
Виш - це нормально.

Не надо ничего брать за образец и устанавливать якобы "нормы". Украинский язык - живой, и диалектизмы придают ему естественность. /QUOTE]

Да уже придали западенские диалектизмы такую естественность, что мовные украинцы ни х. мову не понимают. :D
Долляры, геликоптер, свитлыны, филижанкы и т.д..

Не надо ничего брать за образец и устанавливать якобы "нормы". Украинский язык - живой, и диалектизмы придают ему естественность. /QUOTE]

Да уже придали западенские диалектизмы такую естественность, что мовные украинцы ни х. мову не понимают. :D
Долляры, геликоптер, свитлыны, филижанкы и т.д..

:)Дякую! Але, насправді, моя українська ще далеко від досконалої літературної мови.

Не парьтесь. Полтава сказал. что литературной мовы не иснуе, можно ляпать. кто во что гаразд.. ( см. его пост выше..

Що стосується "вищ", то це, може моя ще недосконаліть в українській мові, бо, лінь було писати повністю "виЩий навчальний заклад".
А як було би правильніше написати?
Дякую!

Обычно писали - внз. вищий навчальный заклад. А выш - это что-то не украинское..:)

Назад
Зверху Знизу