По поводу вертикальной подачи: на один стояк должен бить установлен теплосчетчик (как калибровочный) на остальные -распределители. Правильная схема?,
Здравствуйте, приятно Вас видеть на форуме. Я Вам эту заметку посылала. Возможно, не получили. @****** мне прислал на английском языке сообщение, как я поняла-мои сообщения очень больщие, хоть я каждое посылала отдельно. Этот ответ из той серии:
На фото представлені електронні розподілювачі обліку теплової енергії у квартирах. Ці компактні прилади призначені для монтажу на радіаторах центрального опалення, і не потребують додаткового обслуговування на протязі 10 років.
Прилади ведуть облік теплової енергії в умовних одиницях. Для перерахунку в Гігакалорії потрібен еталонний теплолічильник.
Ці прилади зручніші, ніж рідинно-випарні (типу Exemper чи Minotherm), але втричі дорожчі (17 Є). Однак, набагато дешевші, ніж теплолічильники (найдешевший - близько 200 $).
Монтуються на кожному радіаторі окремо. Демонтаж неможливий, оскільки корпус приладу руйнується при несанкціонованих маніпуляціях.
1 viki - Київ - Україна 2007-10-12 20:44:03 1 год назад
Додатково:
[link]
Посилання видалено [/link]
2 Nell & BAV - Єреванська 16-23 - Ukraine 2007-10-15 13:34:55 1 год назад
А де купити електронні розподілювачі обліку теплової енергії?
А що таке еталонний теплолічильник? З повагою, Nell & BAV
3 GRO-ZA - Київ - Україна 2007-10-16 22:48:27 1 год назад
Купити можна лише на "дикому" Заході. З моєї відповіді на запит іншого учасника Ви вже, мабуть, дізналися, що я особисто вирішив цю проблему за допомогою внучки Машеньки, яка мешкає у столиці Болгарії - Софії. Приїхала літом погостювати і привезла.
А ще можна їх купити у Москві, інших великих містах Росії. Я вже не кажу про Польщу, Словакію, Чехію, Німеччину, Данію.
Можна також замовити через фірму, яка виконує дрібні замовлення по імпорту-експорту. Я колись користувався послугами однієї німецької фірми, замовляв різні електронні компоненти для власних наукових досліджень. Звісно, не завжди це економічно виправдано. Слід би нашим підприємцям заповнити цю нішу.
4 viki - Київ - Україна 2007-10-17 00:40:25 1 год назад
Про еталонний теплолічильник:
Розподілювач обліку не реєструє кількість спожитої теплової енергії в абсолютних одиницях (Гігакалоріях чи Мегаджоулях або в Мегаватах). Тому його відносні покази слід перерахувати у абсолютні, пропорційно показам теплолічильника, встановленого на тому ж радіаторі опалення. Радіаторів у квартирі може бути декілька, теплолічильник встановлюється на одному з них, і служить еталоном для розподілювача, дозволяє встановити питому вагу однієї відносної одиниці (поділки) останнього.
Розподілювачі встановлються на кожному радіаторі. Таким чином, можна встановити кількість теплоенергії, спожитої кожним радіатором, в абсолютних одиницях.
Розподілювачі почали застосовуватися в європейських країнах за умови встановлення будинкового теплолічильника з метою справедливого розподілу оплати долі теплоенергії, яка споживається кожною квартирою пропорційно показам розподілювачів.
В умовах відсутності будинкового теплолічильника квартирний теплолічильник буде виконувати роль еталона для визначення вартості одиниці показів розподілювачів.
Звісно, радіатори опалення повинні бути однакової конструкції і знаходитися в однакових умовах тепловіддачі. Інакше потрібні додаткові формули для встановлення правильних пропорцій.
Усе це актуально лише для вертикальних систем опалення.
У сучасних, тобто горизонтальних системах, розподілювачі ні до чого. Один квартирний теплолічильник забезпечить облік спожитої енергії без додаткового обладнання.
У випадку вертикальних систем при відсутності розподілювачів довелося б встановлювати теплолічильник на кожному радіаторі, що при нинішніх відносно невисоких тарифах економічно невиправдано.
У меня кооперативный дом,
Вам нужно выяснить не является ли ваш кооператив поставщиком услуг тепла.Я такой знаю.
Если не является,тогда балансоутримувач "Харьківськи теплові мережі" района.
Точнее скажет председатель или бухгалтер вашего кооператива.