Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Индивидуальное отопление

• Автор теми Автор теми neocortex
  • Дата створення Дата створення
Имхо, лучше уже электрокотел, чем эти обогреватели. Думаю, что пожалеете...

Электрокотел - это кипятильник, а мне нужно ТЕПЛО в определенном помещении с определенной тем-рой. Зачем мне гарячая вода, не купаться же собрался. :D:D:D:D:D

Докажите математически. Впрочем, вряд ли что-то получится.
В-смЫсле?:confused: Как два+два? :D:D:D
Лучше физиологически: как два пальца об..ть! :yahoo:
Просто это доказывается на практике. Посчитал расходы за месяц, сравнил, вот и все дела.
А если внедряться в суть, то нужно понимать физику, термодинамику, немного химии, экономику и политику. Вы готовы? Или уже сразу предубеждены?
Тогда с вас :пиво: и ведем дружескую, подчеркиваю, взаимоблагожелательную беседу-диспут без аргументов: "Так было всю жизнь!", "А газом ж дешевше!", "Скажи мени щось тепле. БАТАРЭЯ!"

Мне тоже интересно, что будет с жителями такой квартиры. Вот бы кто нибудь решился отапливать квартиру ТОЛЬКО ИК обогревателями. Завёл бы журнальчик в инете, отписывался бы почаще...
Ну или вот Вы, dav_poltava, чем свою квартиру отапливаете?

Появились в наличии электрические настенные конвекторы мощностью 1,5 и 2 кВт с недельным программатором вещь суперская и дизайн отличный гарантия 3 года

Ну или вот Вы, dav_poltava, чем свою квартиру отапливаете?

К моему сожалению, центральным отоплением. Подогреваюсь настенными панелями на данный момент. Процесс отключения идет. Чистый ИК-обогреватель буду ставить на кухне и в прихожей. Там места меньше всего, поэтому потолок - самое то.

Ну, что, застопорились? нет идей? А установить теплосчетчик в квартире не задумывались? А это выход из положения и затрат меньше. Со счетчиком теплее не будет, зато будете платить только за то, что показывает счетчик. Из опыта знатоков получается экономия от20%до 60% оплаты за тепло. А на сэкономленные деньги, кто любит тепло, могут подогреваться дополнительными приборами отопления, которых в магазинах большой выбор. И установка теплового счетчика не требует согласований ни с какими службами . По постановлению КМУ №630 от 21 июля 2005г. это ваше право.

Останнє редагування:
дзыга, а распишите-ка стоимость установки трёх тепловых счётчиков )

Вот про счётчики почитайте... Резко перехочется, хотя если у вас новострой с горизонтальной разводкой отопления, то почему нет

Тут и цены есть, правда на 2007 год
Посилання видалено

а район пригорода Харьковский? (у меня Дергачевский-не знаю получится все сделать или нет)
Если Солоницевка, Подворки - шансы невелики. Если Дергачи или какой-то ПГТ - можно побороться.

Извините, не поняла.Установка трех счетчиков на три квартиры?:confused:

Тут и цены есть, правда на 2007 год
Посилання видалено[/QUOTE]

Ну, уважаемый, это уже ретро на счет невозможности установить теплосчетчик в квартире с вертикальной подачей теплоносителя. За кордоном эти программы действуют с 20- х годов прошлого века. Прочтите нижепредставленную информацию более свежую, Это высказывание человека , юриста и хозяина квартиры (3 шт.) На встановлення лічильників, на відміну від придбання вогнепальної зброї, дозволи не потрібні. Є лише одне обмеження - встановлювати лічильники мають право організації, яку мають відповідну ліцензію. Оскільки цей вид діяльності відноситься до будівництва, то й звертатися за ліцензією слід до органу влади, який видає ліцензії на будівельну діяльність.

Після встановлення теплолічильника та розподілювачів необхідно подати заяву до балансоутримувача про взяття їх на абонентський облік.
7 viki - Київ - Україна 2008-04-19 19:31:08 1 год назад
Ще раз про економію коштів на послуги з ЦО при наявності квартирного теплолічильника.

Квартира по вул. Боткіна у м. Києва, де я зареєстрований, має опалювальну площу 181,6 кв. м. Витрати теплоенергії за минулий опалювальний період становлять 9,15 Гкал. Питома витрата на 1 кв. м опалювальної площі трохи більша 0,05 Гкал/кв. м (точніше 9,15/181,6=0,050385) проти нормативної 0,147 Гкал/кв. м, тобто майже втричі менша. Відчуйте різницю!
8 viki - Київ - Україна 2008-04-19 19:43:05 1 год назад
Ще одне доповнення. В обох згаданих квартирах температура внутрішнього повітря підтримується на рівні комфортної, тобто у межах 23,5 - 25,0 градусів Цельсія. Будинок на вул. Боткіна має цегляні стіни, всередині квартири застосована термоізоляція на основі гіпсокартону з мінеральним утеплювачем. Ось що означає якісне будівництво!

А як при цьому нагрівається Київенерго - не те слово! Бо інші мешканці будинку не обладнали свої квартири теплолічильниками, і їм нараховують за ЦО втричі більше, а з застосуванням тарифів "імені Черновецького" - в шість разів більше. где уже установлены приборы учета с 2005г.:) Технічні умови, дозволи, погодження - це фольклорна творчість хабарників-чиновників. Керуватися слід виключно актами цивільного законодавства, зокрема постановою КМУ від 27.11.1995 р. № 947 (розділ ІІІ - Реалізація програми), а також постановами КМУ № 560 від 12.07.2005 р. (Порядок формування тарифів ...), та № 630 від 21.07.2005 р. (Порядок обліку та оплати послуг - п. 9).

Вартість розподілювача Exemper становить 5Є у Західній Європі, або 10$ - у нас. Лічильник Integral-V MaXX коштує 960 грн., МВТ-М близько 2000 грн. Останній придатний для використання у загальнобудинкових вузлах обліку, оскільки допускає подовження кабелів термоперетворювачів до 300 м при 4-проводному підключенні. Эта информация от того же юриста и собственника квартиры с установленными теплосчетчиками.:)

Жаль,тут неm возможности показать фото всего "джентельменского набора" для учета тепла в квартире. А при горизонтальной подаче теплоносителя нужен только счетчик ,ну и чтоб спецы установили его с выдачей акта,что и будет документом законности установки. И далее действовать как указано выше.

Останнє редагування:
Здравствуйте.Ваша информация очень интересна и актуальная. Я живу в Харькове. По поводу распределителей тепла ни наши теплосети ни институт метрологии ничего не знают, только "слышали". Если распределитель относится к средствам измерения он должен быть в реестре приборов разрешенных к использованию на територии Украины. Я там таких не нашел. По поводу вертикальной подачи: на один стояк должен бить установлен теплосчетчик (как калибровочный) на остальные -распределители. Правильная схема? У меня кооперативный дом, владельцы сами жыльцы, квартплату платим "конторе" Ассоциация "УД-52"(Управление домами) она далее распределяет обленерго за электричество(места общего пользования, горлифт, вывоз мусора, текущие ремонты и пр.).Она же обслужывает систему отопления, но кто балансодержатель? Кооператив или "УД-52"? Кто должен взять их на абонентский учет? Мне кажется Теплосети. Я провел себе 3 фазы (380В и поставил зонный счетчик). Техусловия брал в кооперативе, но все остальные документы, в том числе абонентский учет, Обленерго. И самое для меня интересное методика расчета суммы к оплате по показаниям распределителей. Они же дают относительные показания (Не меряют количество тепла). Если есть возможность ответьте или дайте тефоны или вебадреса фирм которые уже устанавливают распределители. Российские я находил, наших -ни одной. Заранее спасибо.

По поводу вертикальной подачи: на один стояк должен бить установлен теплосчетчик (как калибровочный) на остальные -распределители. Правильная схема?,

Здравствуйте, приятно Вас видеть на форуме. Я Вам эту заметку посылала. Возможно, не получили. @****** мне прислал на английском языке сообщение, как я поняла-мои сообщения очень больщие, хоть я каждое посылала отдельно. Этот ответ из той серии:
На фото представлені електронні розподілювачі обліку теплової енергії у квартирах. Ці компактні прилади призначені для монтажу на радіаторах центрального опалення, і не потребують додаткового обслуговування на протязі 10 років.
Прилади ведуть облік теплової енергії в умовних одиницях. Для перерахунку в Гігакалорії потрібен еталонний теплолічильник.
Ці прилади зручніші, ніж рідинно-випарні (типу Exemper чи Minotherm), але втричі дорожчі (17 Є). Однак, набагато дешевші, ніж теплолічильники (найдешевший - близько 200 $).
Монтуються на кожному радіаторі окремо. Демонтаж неможливий, оскільки корпус приладу руйнується при несанкціонованих маніпуляціях.
1 viki - Київ - Україна 2007-10-12 20:44:03 1 год назад
Додатково:
[link]Посилання видалено [/link]
2 Nell & BAV - Єреванська 16-23 - Ukraine 2007-10-15 13:34:55 1 год назад
А де купити електронні розподілювачі обліку теплової енергії?
А що таке еталонний теплолічильник? З повагою, Nell & BAV
3 GRO-ZA - Київ - Україна 2007-10-16 22:48:27 1 год назад
Купити можна лише на "дикому" Заході. З моєї відповіді на запит іншого учасника Ви вже, мабуть, дізналися, що я особисто вирішив цю проблему за допомогою внучки Машеньки, яка мешкає у столиці Болгарії - Софії. Приїхала літом погостювати і привезла.
А ще можна їх купити у Москві, інших великих містах Росії. Я вже не кажу про Польщу, Словакію, Чехію, Німеччину, Данію.
Можна також замовити через фірму, яка виконує дрібні замовлення по імпорту-експорту. Я колись користувався послугами однієї німецької фірми, замовляв різні електронні компоненти для власних наукових досліджень. Звісно, не завжди це економічно виправдано. Слід би нашим підприємцям заповнити цю нішу.
4 viki - Київ - Україна 2007-10-17 00:40:25 1 год назад
Про еталонний теплолічильник:
Розподілювач обліку не реєструє кількість спожитої теплової енергії в абсолютних одиницях (Гігакалоріях чи Мегаджоулях або в Мегаватах). Тому його відносні покази слід перерахувати у абсолютні, пропорційно показам теплолічильника, встановленого на тому ж радіаторі опалення. Радіаторів у квартирі може бути декілька, теплолічильник встановлюється на одному з них, і служить еталоном для розподілювача, дозволяє встановити питому вагу однієї відносної одиниці (поділки) останнього.
Розподілювачі встановлються на кожному радіаторі. Таким чином, можна встановити кількість теплоенергії, спожитої кожним радіатором, в абсолютних одиницях.
Розподілювачі почали застосовуватися в європейських країнах за умови встановлення будинкового теплолічильника з метою справедливого розподілу оплати долі теплоенергії, яка споживається кожною квартирою пропорційно показам розподілювачів.
В умовах відсутності будинкового теплолічильника квартирний теплолічильник буде виконувати роль еталона для визначення вартості одиниці показів розподілювачів.
Звісно, радіатори опалення повинні бути однакової конструкції і знаходитися в однакових умовах тепловіддачі. Інакше потрібні додаткові формули для встановлення правильних пропорцій.
Усе це актуально лише для вертикальних систем опалення.
У сучасних, тобто горизонтальних системах, розподілювачі ні до чого. Один квартирний теплолічильник забезпечить облік спожитої енергії без додаткового обладнання.
У випадку вертикальних систем при відсутності розподілювачів довелося б встановлювати теплолічильник на кожному радіаторі, що при нинішніх відносно невисоких тарифах економічно невиправдано.

У меня кооперативный дом,

Вам нужно выяснить не является ли ваш кооператив поставщиком услуг тепла.Я такой знаю.
Если не является,тогда балансоутримувач "Харьківськи теплові мережі" района.
Точнее скажет председатель или бухгалтер вашего кооператива.

Останнє редагування:
Хотелось бы установить систему автономного отопления в новостройке, помогите пожалуйста контактами, к кому обратиться!!!!!!!!!!!

экономичные и высокоэффективные автономные электродные отопительные установки, которые сэкономят потребителю немалые средства и помогут навсегда избавиться от проблем, связанных с отоплением.Доступный и несложный монтаж, возможность монтажа и эксплуатации с другими источниками тепла в качестве резервного или основного.Не требует согласований, проектов!

Есть ли альтернатива централизованному отоплению?

Вот и наступил отопительный сезон. ХТС - притча во языцах, их "услуги" не обсуждает разве что, ленивый. Но, я не их ледяное спокойствие хочу потревожить. Тут, на днях, мне всучили в магазине рекламный проспект известной фирмы по производству обогревателей. И опять стал вопрос. Господа, панове, товарищи форумчане! Кто знает эффективную (и не столь дорогую) альтернативу традиционному обогреву? Итак, как говорил незабвенный Райкин: "Ну, а ваше мнение?"

автономное отопление как вариант)

А тебе разрешение не дадут на отсоединение от ХТС. Так что об автономном отоплении забудь.

Да, просто не платить, и всё! Сами отключат.

Ага.. сходи в юридический раздел - там как раз про таких неплательщиков есть интересное.

Назад
Зверху Знизу