Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Все про УПА

• Автор теми Автор теми shniffer
  • Дата створення Дата створення
Украине, чтобы поменять историю, нужно побольше дискуссий всяких разных, тупых и умных. Чтобы потом ссылаться на эти дискуссии, а не на факты. Те кто был свидетелями зверств ОУН-УПА потихоньку вымирают, сейчас уже их воспоминания не берутся в расчёт , а через десять лет уже этих свидетелей никто и не вспомнит, сейчас то в Европе и США толком не знают кто на чей стороне воевал, через время будут говорить что россия напала на Эстонию во второй мировой и Украина ей активно помогала защищаться и рейхстаг находился в 45-м в Москве. Такие славные ребята как wanderlust (всё время матрас вспоминаю) будут творцами истории, честь им и хвала .

Примерно то же самое показано в художественном фильме "Idiocracy". Там тоже 2-я мировая война изображена в музее в виде двух динозавров, один со свастикой, другой - звёздно-полосатый.

А бендеровцы Ярослава Галана зарубали топором!!! ВОТ!!!!!

Харьков крупный культурный и промышленный центр. Поэтому его жители как ни кто другой должны немного видеть разницу между УПА, ОУН, Дивизией СС "Галичина", Бандеровцами и другими формированиями. Пока многие харьковчане, свалили всё в кучу и полили дерьмом. А так нельзя, необходимо отделить мух от котлет, врагов от патриотов. Это наша история....

Извините Вы наверное ошиблись - "УПА, ОУН, Дивизией СС "Галичина", Бандеровцами"...
а в целом связь есть и связь более чем осязаемая и серьёзная. И жители Харьков ,слава Богу ,действительно ,как ни кто другой видят и разделяют... Историю не изменить - как не пытайся правда вылезет наружу....

Посилання видалено

Вы считаете что лучше если бы западная украина и поныне входила в состав Польши?
Вы так же считаете что что населению западной украины было бы лучше находиться с 1939 года под окупацией германии?
И с Дауном вы как то резко! Прошу ответить!

Никто никогда не ответит как бы было бы лучше. Знаете - если бы у бабки был бы х она была бы дедкой. Знать не могу, но думаю если бы подобный вопрос задали жителям западной Украины (а если кого-то спрашивать - то наверное в первую очередь именно их) - ответ не был бы однозначным, т.к. уж очень много людей пострадало от советских войск и режима вцелом.

Про агрессию - считаю, что глупо отрицать факт агрессии, вероломного вторжения, или назовите как хотите - то что сделали с польшей гитлер и сталин. Украинская территория показала в сравнении с польской половиной невероятное сопротивление как одним (вначале советским войскам) так и другим (******ам).

p.s. Говорить "УПА - зло" глупо, уважаемые. ровно как и утверждать что советские войска - белые и пушистые. Война есть война, и война тех времён - это совсем не войны 21 века, где всё показывается чуть ли не в прямом эфире. Очень много зверств со всех сторон, все правы по своему - поставьте себя на их место.

... Нюрнбергський трибунал. До речі, згідно рішення цього трибуналу, СС Галичина є виправданою.
Не могли бы вы подробнее - об оправдании трибуналом 14-ой гренадерской Ваффен СС...

А что ещё? Каковы факты? Факты, а не домыслы.
Тобто виходить, що по центральній і східній Україні їздило 3 чоловік, які створювали організації (в яких нікого не було) і збиралися по 3-4 чоловік.... А шо???? Логічно....
Нет. Учитесь читать и, главное - понимать написанное.
Так напишіть нормально, і без викрутасів.
Можете быть уверены, без Рузвельта и Черчиля такие решения никто бы никогда не принял. Кроме того, не нужно так примитивно мыслить. Рузвельта и Черчиля я упомянул не как отдельно взятых личностей, а как конгломерат факторов. Можете смело заменить на "английское и американское руководство".
Ну що ж, як скажете..
СПРАВКА
Донесение Шитова от 29.5.43 г. #3718​
Укр. националисты имеют влияние на укр. насеоение западных областей Украины.
Вооруженные силы бендеровцев исчисляются дивизиями, часть из них на лагерном *******ьном положении в лесах. Вооружены артилерией - даже танками. ****** добыто при отходе частей К. А., частично у немцев и, по слухам, получают ****** из Англии через Турцию самолетами.
...
18.6.43 г. Верно: подпись

Копія. Машинопис.
ЦДАГОУ: Ф. 62. - Оп. 1. - Спр. 239. Арк.98.
Ну і ще один "брехун", командир чехословацького апртизанського загону капітан Рєпкін.
31.10.1943 г. Генерал-майору тов. САБУРОВУ
РАПОРТ
о переговорах с украинскими националистами
...
2. ВТОРОЙ ЭТАП​
...
5. Примечание:
1. Я вполне уверен, что заявление представителя центрального штаба УПА о том, что их поддерживает Англия, соответствует действительности, ибо еще во время моего пребывания в словацкой армии в феврале м-це 1943 прибыло от командующего немецкой армией на Украине (Wehrmachts be [... ] tels haber Ukraine) генерала авиации КИЦИНГЕРА строго секретное письмо, в котором предупреждает все воинские части на Украине о том, что в Западной Украине имеется очень много шпионов интелидженс-сервис. Кроме этого, точно знаю, что в Прешове (Словакия) был к концу 1942 г. центр интелидженс-сервис, который работал среди руссинов, живущих в Словакии.
...
Командир чехословацкого
партизанского отряда капитан (РЕПКИН)​
Верно: подпись
29 марта 1944 г.

Копія. Машинопис.
ЦДАГОУ: Ф. 62. - Оп. 1. - Спр. 253.- Арк. 20-22.

Т.е., евреев шантажировать - можно? :-) Интересно, а какие такие причины "исторЫчно не любЫлы"? А то такое ощущение, что там всех "исторЫчно" не любят, и "***ив", и "москалив", и т.д.
В том-то и дело, что "трэба йисты", но работать - не хочется. Непонятно, то ли это менталитет такой, то ли ещё что-то.
Про це в іншій темі.
Вы выделили одно, а я бы выделил другое:
Щодо *******ів. Ви знаєте, я собі уявив, як ОУНівці їдуть легально в Західну Україну створювати боївки про німців :-) І всі їх підтримують головне, з квітами зустрічають і всяке таке. Особливо німці, типу давайте, воюйте проти нас, ми вас підтримуємо.

Не могли бы вы подробнее - об оправдании трибуналом 14-ой гренадерской Ваффен СС...

Згідно рішення Нюрнбергського трибуналу, частини СС які не здійснювали злочинів проти євреїв і т.д. (повний перелік у вироку Трибуналу) є невинними. В 1986 році комісія канадського судді Дешера провела розслідування про злочини СС Галичина і визнала, що останні злочинів не здійснювали. Відповідно вони підпадають під пункт про невинність.

Ну і про товариша Берію :-)
Доповідна записка Народного Комісара внутрішніх справ Союзу РСР у ЦК ВКП(б) з пропозицією про фізичне знищення інтернованих польських офіцерів та ув'язнених із західних областей України і Білорусі [перед 5 березня 1940 р.]

ЦК ВКП(б)
товаришеві Сталіну

У таборах для військовополонених НКВД СССР [це формулювання не відповідає юридичному статусові згаданих осіб, позаяк польські солдати та офіцери не були військовополоненими, адже Польща не перебувала у стані війни з СССР; вони були інтерновані після переходу на територію сусідньої держави.– А.П.] та в тюрмах західних областей України й Білорусі зараз утримується значна кількість колишніх офіцерів польської армії, колишніх працівників польської поліції та розвідувальних органів, членів польських націоналістичних к-р [контрреволюційних] партій, учасників викритих к-р повстанських організацій, перебіжчиків та ін. Всі вони є запеклими ворогами совєтської влади, переповнені ненавистю до совєтського ладу.

Військовополонені офіцери та поліцейські, перебуваючи у таборах, намагаються продовжувати к-р діяльність, ведуть антисовєтську аґітацію. Кожен з них тільки й чекає виходу на волю, аби отримати змогу активно включитися у боротьбу проти совєтської влади.

Органами НКВД у західних областях України та Білорусі викрито ряд к-р повстанських організацій. В усіх цих к-р організаціях активну керівну роль відігравали колишні офіцери колишньої польської армії, колишні поліцейські та жандарми.

Серед затриманих перебіжчиків та порушників держкордону також виявлено значну кількість осіб, котрі є учасниками к-р шпигунських і повстанських організацій.

У таборах для військовополонених перебувають всього (не враховуючи солдатів та унтер-офіцерского складу) – 14.736 колишніх офіцерів, чиновників, поміщиків, жандармів, тюремників, осадників та розвідників – за національністю понад 97% поляків.

З них:
Генералів, полковників і підполковників – 297
Майорів і капітанів – 2.080
Поручників, підпоручників і хорунжих – 6.049
Офіцерів і молодших командирів поліції, прикордонної охорони та жандармерії – 1.030
Рядових поліцейських, жандармів, тюремників та розвідників – 5.138
Чиновників, поміщиків, ксьондзів та осадників – 144.

У в’язницях західних областей України та Білорусі всього перебувають 18.632 арештованих (з них 10.685 поляків), в тому числі:
колишніх офіцерів – 1.207
колишніх поліцейських, розвідників та жандармів – 5.141
шпигунів і диверсантів – 347
колишніх поміщиків, фабрикантів та чиновників – 465
членів різних к-р та повстанських організацій і різного к-р елементу – 5.345
перебіжчиків – 6.127

Виходячи з цього, що усі вони є запеклими, невиправними ворогами совєтської влади, НКВД СССР вважає за необхідне:

I. Запропонувати НКВД СССР:

1) Справи про 14.700 осіб колишніх польських офіцерів, чиновників, поміщиків, поліцейських, розвідників, жандармів, осадників та тюремників, що перебувають у таборах для військовополонених;

2) а також справи про 11.000 осіб членів різних шпигунських та диверсійних організацій, колишніх поміщиків, фабрикантів, колишніх польських офіцерів, чиновників і перебіжчиків, що арештовані і перебувають у в'язницях західних областей України та Білорусі– розглянути у особливому порядку, із застосуванням до них вищої міри покарання – розстрілу.

II. Розгляд справ провести без виклику арештованих і без пред’явлення звинувачення, постанови про закінчення слідства та обвинувального висновку – у наступному порядку:

а) на осіб, які перебувають у таборах військовополонених, – за довідками, представленими Управлінням у справах військовополонених НКВД СССР;

б) на заарештованих осіб – за довідками із справ, представлених НКВД УРСР та НКВД БРСР.

III. Розляд справ та винесення рішення покласти на трійку у складі тт. Меркулова, Кобулова, Баштакова (Начальник 1-го Спецпідрозділу НКВД СССР).

Народний комісар внутрішніх справ Союзу РСР Л. Берія.

[На доповідній записці свою згоду з пропозицією розстріляти інтернованих та ув'язнених власними підписами ствердили: Й. Сталін, К. Ворошилов, В. Молотов, А. Мікоян. Є приписка: “т. Калінін – за, т.Каганович – за”.– Прим. публікаторів]

[Переклад з російської. Опубліковано: Поклик сумління. – 1993. – №15]

Постанова ЦК ВКП(б) про ******** інтернованих польських офіцерів та ув'язнених із західних областей України і Білорусі [5 березня 1940 р.]

Підлягає поверненню упродовж 24 годин у другу частину Особливого Сектора ЦК

Суворо таємно

Всесоюзна Комуністична Партія (більшовиків)
Центральний Комітет

Виписка з протоколу №13 засідання Політбюро ЦК

Рішення від 5.III.40 р.

144 – Питання НКВД СССР

Тов. Берія

I. Запропонувати НКВД СССР:

1) Справи про 14.700 осіб колишніх польських офіцерів, чиновників, поміщиків, поліцейських, розвідників, жандармів, осадників та тюремників, що перебувають у таборах для військовополонених;

2) а також справи про 11.000 осіб членів різних шпигунських та диверсійних організацій, колишніх поміщиків, фабрикантів, колишніх польських офіцерів, чиновників і перебіжчиків, що арештовані і перебувають у в'язницях західних областей України та Білорусі– розглянути у особливому порядку, із застосуванням до них вищої міри покарання – розстрілу.

II. Розгляд справ провести без виклику арештованих і без пред’явлення звинувачення, постанови про закінчення слідства та обвинувального висновку – у наступному порядку:

а) на осіб, які перебувають у таборах військовополонених, – за довідками, представленими Управлінням у справах військовополонених НКВД СССР;

б) на заарештованих осіб – за довідками із справ, представлених НКВД УРСР та НКВД БРСР.

III. Розляд справ та винесення рішення покласти на трійку у складі тт. Меркулова, Кобулова, Баштакова (Начальник 1-го Спецпідрозділу НКВД СССР).

Секретар ЦК

[Переклад з російської мови. Опубліковано: Поклик сумління. – 1993. – №15]

Случайно!!! С тобой перепутали. :D
А ты хоть знаешь кто это - Ярослав Галан! Хотя забыл, ты же только одну книжку читал - армейский устав, даже не читал, а картинки расматривал! Бывает!;)

А бендеровцы Ярослава Галана зарубали топором!!! ВОТ!!!!!

Хто вбив Ярослава Галана?

Близько 11 години ранку 24 жовтня 1949 року у квартиру відомого письменника по вул. Гвардійській, 18/10 у Львові ввійшли двоє молодиків. Під час розмови господаря з гостями один із них завдав Я. Галанові одинадцятьох ударів сокирою в голову, десять із яких були смертельними.

Споруджений у 1970-х і демон-тований у 1990-х роках пам’ятник Я. Галанові у Львові (Б. Міндель)Наступного дня Ярослав Галан став великомучеником комуністичного режиму в Галичині – першим і єдиним. Культ Галана як “жертви людиноненависницької ідеології українського буржуазного
націоналізму” комуністи підтримували перейменованими вулицями, пам’ятниками (чималий львівський монумент стояв на площі його імені; ще й тепер на площі Петрушевича можна побачити масивний бетонний фундамент), періодичним виданням “Пост ім. Ярослава Галана” (останній, двадцять четвертий випуск вийшов друком 1990 р.); діяв музей (у його квартирі на Гвардійській нині музей “Літературний Львів”), а біографію письменника та його памфлет “Плюю на папу” вивчали в школах. Натомість дотепні образи зарізяк із київського “Перцю” у вишитих сорочках і козацьких шапках із надщербленими сокирами, з яких капає кров, гадаю, пам’ятає багато хто. Ба навіть ще півроку тому мені пропонували купити сокиру, якою нібито вбили Я. Галана.

2002 р. в Ужгороді вийшла друком брошура професора кафедри кримінального права Національної академії СБУ Олександра Бантишева та декана юридичного факультету Ужгородського державного інституту інформатики, економіки та права Арвена Ухаля “******** на заказ: кто же организовал ******** Ярослава Галана?” Автори оприлюднили важливі документи матеріалів слідства й судів над виконавцями замаху на Я. Галана, які ставлять під сумнів загальноприйняту версію його загибелі.

Сталінське слідство встановило, що безпосередніми виконавцями замаху були оунівці Ілярій Лукашевич, вісімнадцятирічний студент Львівського сільськогосподарського інституту, та сімнадцятирічний Михайло Стахур. МДБ заарештувало І. Лукашевича лише через три дні. Вже під час першого допиту, який тривав від 12.00 28 жовтня до 12.30 29 жовтня, заарештований дав докладні свідчення про замах. Як зізнався І. Лукашевич, вказівку ***** Я. Галана він отримав від керівника Новояричівського районного проводу ОУН Романа Щепанського “Буй-Тура”. Сокирою орудував М. Стахур, але останніх п’ятьох ударів уже лежачому Я. Галанові завдав він, І. Лукашевич. (“Вопрос. Вами руководило чувство бандита-убийцы, которое присуще всем украинским националистам? Ответ. Я с этим полностью согласен”).

Протягом трьох днів І. Лукашевич і М. Стахур переховувалися в дружини пароха села Гряда (тепер Жовківського району) Галини Левицької – сестри Ілярія. 27 жовтня його заарештувало МДБ після того, як він відвідав клініку медінституту, щоб йому зробили операцію на гланди. Це мала полагодити Марія Лукашевич – ще одна рідна сестра Ілярія. І. Лукашевич дав слідчим свідчення про причетність до замаху не лише обох своїх сестер, а й пароха села Сороки – свого батька, двох братів, ба навіть письменниці Ольги Дучимінської та коханої дівчини. Всіх їх засудили: братів Лукашевичів – до розстрілу (виконано 4 січня 1951 р., попри те, що смертну кару тоді було скасовано, а І. Лукашевич був неповнолітнім), інших – до термінів ув’язнення від 10 до 25 років. Принагідно слідчі змусили І. Лукашевича підписати ще й свідчення про його причетність до вбивства Гаврила Костельника (одного з ініціаторів Львівського собору 1946 р. про ліквідацію унії) – І. Лукашевич нібито вказав Буй-Турові адресу Г. Костельника, та про співпрацю з розвідкою США.

М. Стахура МДБ заарештувало 8 липня 1951 р. зі зброєю в руках. Він повністю визнав свою вину. Суд над ним відбувся 16 жовтня 1951 р. Про важливість справи свідчить те, що обвинувачем виступив генеральний прокурор УРСР Руденко. О 21.00 М. Стахурові оголосили вирок про страту на шибениці. Через дві (!) години його повісили.

Р. Щепанського “Буй-Тура” схопили 22 червня 1953 р. Його, а також десятьох інших учасників підпілля судив Військовий трибунал Прикарпатського військового округу 5-13 жовтня 1954 р. Р. Щепанського звинуватили в смерті 93 і пораненні 17 осіб, а також у низці диверсій. Стратили його 10 березня 1955 року в Києві.

Криміналісти високої кваліфікації О. Бантишев та
А. Ухаль акцентували увагу на правових суперечностях розслідування та судів і недбалості кримінально-судової експертизи.

Блискавичний арешт І. Лукашевича свідчить, що в його оточенні діяв провокатор. Імовірно, ним був двадцятип’ятирічний Тома Чміль. Він перебував у ОУН із 1941 року. І. Лукашевич розповідав, що вперше відвідав домівку Я. Галана 8 жовтня 1949 р. саме в його супроводі. Але невдовзі Т. Чміль чомусь ухилився від участі в замаху – річ у практиці ОУН нечувана – і його замінив М. Стахур. А далі найцікавіше: 21 січня 1950 р. Т. Чміль прийшов у органи МДБ з повинною. Його відпустили, проте, як зазначено в матеріалах суду, він “продовжував утримувати злочинний зв’язок з бандитським підпіллям”. Отже, ще майже рік (щонайменше!) “Буй-Тур” діяв під пильним оком агента МДБ. Коли ж Т. Чміль виконав свою місію, його засудили до смертної кари разом із Лукашевичами.

Під час суду І. Лукашевич відмовився від своїх зізнань, що добивав лежачого Я. Галана. “Під час попереднього слідства, – заявив підсудний, – я дав свідчення про те, що завдавав ударів сокирою по тілу мертвого Галана, але це неправда. Слідчий ставив мені таке запитання, і я сказав йому, що завдавав ударів, щоб просто не сперечатися й викликати до себе більшу довіру з боку слідства”. Чи лише в такий спосіб хлопець сподівався викликати в слідчих співчуття до своєї персони?

З участю М. Стахура в замаху на Я. Галана також зрозуміло не все. М. Стахур зізнався, що сокиру отримав від мешканця села Сороки Мізака. Але Мізака навіть не допитали! Експертиза виявила сліди пальців на телефонному апараті, шнуром від якого зв’язали домогосподарку Євстахію Довгун. Експерти ідентифікували їх як відбитки руки М. Стахура. Проте оригінал висновку експертизи у справі М. Стахура відсутній. Замість нього є лише нотатка, що оригінал передали... до Москви. Крім того, І. Лукашевич стверджував, ніби безпосередній виконавець убивства – брюнет (М. Стахур був блондином). Отже, існують сумніви, чи він узагалі був у квартирі Я. Галана. Зрештою, автори брошури не впевнені, чи брав участь у вбивстві й І. Лукашевич. Про особливу увагу, яку каральні органи приділяли саме М. Стахурові, свідчать також факти участі в його процесі генерального прокурора УРСР і виконання вироку відразу після оголошення. Чи тільки через те, що його вважали безпосереднім виконавцем замаху?

І нарешті, особа домогосподарки Є. Довгун. Згідно з практикою підпілля ОУН, вона так само мала загинути як свідок вбивства. Проте її лише зв’язали. До речі, згідно з її свідченнями, не лише телефонним шнуром, а й шнуром від лампи. Проте О. Бантишев та А. Ухаль зауважили на фотографії місця злочину, що лампа ціла. Органи МДБ заарештували її 29 жовтня 1950 р. Свідчення Є. Довгун особливо суперечливі. Втім дівчина була перелякана. Намагаючись догодити слідству, вона підписувала все, що їй підсовували. Отже, якщо МДБ дійсно причетне до вбивства Я. Галана, то зрозуміло, чому вона залишилася живою. Автори брошури також не відкидають, що вона сама могла бути агенткою МДБ.

Чому радянська влада могла вирішити позбутися Я. Галана? Починаючи з 1940 р., він уперто домагався реабілітації своєї першої дружини Анни Ґеник, яку розстріляли 1937 року в Харкові. НКВС дав хід скарзі Я. Галана, проте відповіді той так і не отримав. А що, власне, могли йому відповісти? Що її, студентку Харківського медичного інституту, засудили до розстрілу за зв’язок з “иностранным подданым” Я. Галаном…

Натомість цивільним органам радянської влади на Львівщині від Я. Галана діставалося за бруд на вулицях, збої в постачаннях води, хліба й руху трамваїв (на засіданні наради господарського активу Львова 27 лютого 1947 р. письменник вигукнув “Ганьба вам!”), а особливо за політику російщення. Своєю чергою партійні функціонери оскаржували його “буржуазне” виховання. “Я знаю, – виправдовувався якось Я. Галан, – що справедливість вимагає звертатися до росіян по імені та по батькові. Але ось я живу в СРСР майже дев’ять років, пам’ять мене все ще не підводить”. А взагалі Я. Галан мав різку вдачу. Незадовго до загибелі його звільнили з посади кореспондента газети “Радянська Україна”. Крім того, близько двох років він вів уперту боротьбу за свою п’єсу “Під Золотим Орлом”, яку заборонила цензура (Я. Галан називав Головліт СРСР “тубільчим Комітетом розправи з мистецтвом”).

Що більшовицькі агітатори були великими майстрами влаштування всіляких агітаційних шоу – загальновідомо. Особливо дискредитувати УПА могло вбивство знаного письменника та журналіста. Відомо, що 1945 р. НКВС заслав у підпільну мережу ОУН-УПА агента, який запропонував ліквідувати Максима Рильського (див. інтерв’ю з
В. В’ятровичем від 28 липня цього року). Ймовірно, такий сценарій міг повторитися й 1949 р. На допитах “Буй-Тур” засвідчив, що наказ ліквідувати Я. Галана він отримав від осіб, яких особисто не знав. Хто ці люди – не встановлено. Водночас відомо, що вище керівництво УПА не було причетним до замаху на Я. Галана. А численні слідчо-судові суперечності дають підстави здогадуватися, що зовсім юні І. Лукашевич і М. Стахур стали жертвами провокації, за якою проглядається похмура тінь молоха МДБ.

Посилання видалено

Тобто виходить, що по центральній і східній Україні їздило 3 чоловік, які створювали організації (в яких нікого не було) і збиралися по 3-4 чоловік.... А шо???? Логічно....

Всякая организация имеет какую-либо цель своего существования, верно? Такое чувство, что создание структур УПА на востоке - самоцель (если это правда), где следы деятельности УПА на востоке Украины? Их нет. Товарищи поездили, потратили командировочные, реальной отдачи от вояжа нет.

Згідно рішення Нюрнбергського трибуналу, частини СС які не здійснювали злочинів проти євреїв і т.д. (повний перелік у вироку Трибуналу) є невинними. В 1986 році комісія канадського судді Дешера провела розслідування про злочини СС Галичина і визнала, що останні злочинів не здійснювали. Відповідно вони підпадають під пункт про невинність.

Не передергивайте. Вам тут неоднократно указывали что это не так, и осуждены были все структуры СС.

Ну і про товариша Берію :-)

Я ж вам советовал не думать цитатами ;)
Вы сами цитировали что рядовых пленных распустили по домам, чего такая избирательность к офицерам? (Только не говорите что они заклятые враги сов. власти). Если НКВД захотело расстрелять всех поляков, почему оно их и не расстреляло всех, потом наскреблось их на армию Андерса, а потом, частично, и на войско Польское? Где логика? Ну и наконец, почитайте то что сейчас опубликовано на эту тему - описание места преступления, орудия убийств, характерные признаки и т.д. Оцените мотивы, и кому это было выгодно.
И потом, вы сами то читали чт цитируете? Вот вы пишите:
"У таборах для військовополонених перебувають всього (не враховуючи солдатів та унтер-офіцерского складу) – 14.736 колишніх офіцерів...."
А потом:
"1) Справи про 14.700 осіб колишніх польських офіцерів..."
Так 14736 или 14700??? Вы Берию тупым считаете и он про 36 человек забыл? А как это Сталин подписывал, он не спросил у Берии про 36 счастливчиков? По какому принципу их отбирали?
Далее читаем эту писульку:
"Доповідна записка Народного Комісара внутрішніх справ Союзу РСР..."
Затем описывается положение дел, а потом выход из ситуации:
"I. Запропонувати НКВД СССР:"
Интересно. Нарком НКВД предлагает сам себе следующие мероприятия. Так не пишут и самому себе мероприятия не предлагают. Чушь.
Интересно перечисляют состав пленных:
З них:
Генералів, полковників і підполковників – 297
Майорів і капітанів – 2.080
Поручників, підпоручників і хорунжих – 6.049
Никто никогда не смешает генералов, полковников и подполковников, всегда генералы будут идти отдельным пунктом.
В общем фальшивка это :)

Останнє редагування:
Забыл сказать еще об этом.
Состав тройки (я не говорю о существовании троек в то время и о составе этих троек, это другой анекдот) выглядит не менее забавно:
Розляд справ та винесення рішення покласти на трійку у складі тт. Меркулова, Кобулова, Баштакова (Начальник 1-го Спецпідрозділу НКВД СССР).
Баштаков в то время был в звании майора ГБ, что соотвестсвовало подполковнику, Берия имел звание комиссара госбезопасности 1 го ранга, что соответствовало армейскому званию «генерал армии», Меркулов был комиссаром госбезопасности 3 го ранга, что соответствовало званию «генерал лейтенанта». Т.е. взяли и объединили в одном коллегиальном органе генерала армии и подполковника, начальника и его подчиненного.
И потом, тут совсем не сказано что есть росписи этих лиц, т.е. им что-то приказали сделать. а в известность не поставили. Ну и как верить в эту чушь? :D

Останнє редагування:
Всякая организация имеет какую-либо цель своего существования, верно? Такое чувство, что создание структур УПА на востоке - самоцель (если это правда), где следы деятельности УПА на востоке Украины? Их нет. Товарищи поездили, потратили командировочные, реальной отдачи от вояжа нет.
Ага. Звісно. Просвіти в Харкові теж не було. І агітматеріали з'являлися з неба.
Не передергивайте. Вам тут неоднократно указывали что это не так, и осуждены были все структуры СС.
Ну ви мені так і не навели докумети згідно яких було визнано СС винною. Більш того, ви сказали, що визавали діяльність СС загалом, і діяльність окремих дивізій не розглядалася. То ви мені поясните, як так сталося, що СС Галичина винна у злочинах, а люди, які носили нашивки СС Галичини - ні?
Я ж вам советовал не думать цитатами ;)
Я ними не думаю. Я з них роблю висновки. Що і вам бажаю.
Вы сами цитировали что рядовых пленных распустили по домам, чего такая избирательность к офицерам? (Только не говорите что они заклятые враги сов. власти). Если НКВД захотело расстрелять всех поляков, почему оно их и не расстреляло всех, потом наскреблось их на армию Андерса, а потом, частично, и на войско Польское? Где логика? Ну и наконец, почитайте то что сейчас опубликовано на эту тему - описание места преступления, орудия убийств, характерные признаки и т.д. Оцените мотивы, и кому это было выгодно.
Власне а де я писав, що когось відпустили? В статті все непогано описано. Окрім того можу дати посилання на статтю з директором інституту національної пам'яті Польщі. Треба?
И потом, вы сами то читали чт цитируете? Вот вы пишите:

А потом:

Так 14736 или 14000??? Вы Берию тупым считаете и он про 36 человек забыл? А как это Сталин подписывал, он не спросил у Берии про 36 счастливчиков? По какому принципу их отбирали?
Ну от дивіться, ви самі обдрукувалися, і загубили 700 чоловік. Можлтиво помилка при передруку?
Далее читаем эту писульку:

Затем описывается положение дел, а потом выход из ситуации:

Интересно. Нарком НКВД предлагает сам себе следующие мероприятия. Так не пишут и самому себе мероприятия не предлагают. Чушь.
Интересно перечисляют состав пленных:
Серйозно? Ви не повірите, але саме так і пишуться документи в державних установах. Тобто, керівник відділу пропонує вищому керівництву можливий план дій, а вище керівництво редагує (або залишає без змін, або віддає зовсім інший) наказ.
Никто никогда не смешает генералов, полковников и подполковников, всегда генералы будут идти отдельным пунктом.
В общем фальшивка это :)
Ну то знайдіть оригінал.

А ось і сам Посилання видалено

А ось і сам Посилання видалено
Вот... Здесь написанно... Это документ, между прочим! (с) :-)
wanderlust, Вы решили не качеством, так количеством текстового материала вынудить оппонентов прекратить дискуссию? :-)

Ага. Звісно. Просвіти в Харкові теж не було. І агітматеріали з'являлися з неба.

И куда они делись? Дезинтегрировались?

Ну ви мені так і не навели докумети згідно яких було визнано СС винною. Більш того, ви сказали, що визавали діяльність СС загалом, і діяльність окремих дивізій не розглядалася. То ви мені поясните, як так сталося, що СС Галичина винна у злочинах, а люди, які носили нашивки СС Галичини - ні?

Вам это stas777 писал неоднократно, мне повторить его посты?

Я ними не думаю. Я з них роблю висновки. Що і вам бажаю.

А вы не заметили моих выводов с ваших цитат?

Власне а де я писав, що когось відпустили?

Ну как же, а это кто написал на предыдущей странице?
В ходе боевых действий Красная Армия захватила в плен 230-240 тысяч польских солдат и офицеров. Рядовых и унтер-офицеров с территорий, отошедших к СССР, распустили по домам...

Или вы писатель а не читатель? ;)

Ну от дивіться, ви самі обдрукувалися, і загубили 700 чоловік. Можлтиво помилка при передруку?

Я исправился быстрее чем вы указали на мою опечатку. И тем не менее, куда дели 36 человек? :)

Серйозно? Ви не повірите, але саме так і пишуться документи в державних установах. Тобто, керівник відділу пропонує вищому керівництву можливий план дій, а вище керівництво редагує (або залишає без змін, або віддає зовсім інший) наказ.

Хе, тогда понятно почему у нас в стране бардак, если у нас в гос. учереждениях пишут по такому шаблону "...НКВД СССР считает необходимым: 1. Предложить НКВД СССР...".

Ну то знайдіть оригінал.

Так нет оригинала! Есть фальшивка, подделка, о чем я вам тут и толкую.

Да этот тэрнопылец своим невежеством помноженным на занудство сковал тут всех :-) И откуда только в Тернополе деньги на инет дают?

А по сути, то хочу сказать, что вся защита УПА на форуме - ПОНТЫ. Думаю, что не найдется ни одного человека хотя бы в полу-здравом уме и рассудке, который бы захотел, чтобы страной правило что-нить типа ОУН.

Назад
Зверху Знизу