3000 грн на місяць

Вот, кстати. опять о мове

Брехня. Мій кум народився на Полтавщині, закінчив українську школу, розмовляв українською, у 1983-му році поступав до ХІРЕ, йому завдання видали українською і здавав іспити він українською. Побачили в документах, що закінчив українську школу, відразу спитали "якою мовою бажаєте відповідати". Звісно, він вибрав українську.
ой ти бозі-бозі... і мабуть і далі його вчили українською, і на роботі далі все було на українській ... бгааа

А часом іспитів на знання російської мови не треба було проходити? До речі мій дідусь працював саме в промисловості, на одному заводі. І це не заважало йому розмовляти українською.
тю. та я ж про інше.... він все одно повинен був розуміти прикази російською :)

До речі - а хто такий "пахло"?
Азаров у дівоцтві мав хфаміліє - Пахло

От вони і вигадують байки про утискання мови за радянських часів, що кудись саме за мовною ознакою їх не приймали на роботу чи ще кудись. Ой, а на діточок їхніх я надивився в школі - "зачем мне єтот ненужний язик", а сьогодні вони ж репетують "ой, нам совєтская власть нє давала учить родной язик"... Тьху...
я повторюся - моя бапка після війни (десь 48-50 рік) забажала отримати вищу освіту (сама вона с Гадяча, російської не вчила і не знала) і нікуди її не взяли бо екзамени були на російській, по усім предметам ... тому вона ще кілька років перевчалася на московську ...

і взагалі існує купа документальних свідотцтв про планомірне вичавлювання мові із суспільного життя, тут вчить історію ... або форуми перечитайте, було багато матеріалів

а по мові, як я розумію є кілька рівнів "використовування" мови:
1. можливість вчити (тут да, дозволялося, як і зараз дозволяється вчити російську)
2. можливість використовування (тут вже досить нерівне ставлення, і навіть зараз - як приклад - форум севастополя :))
3. обов'язковість використовування (тут повний нуль був і зараз ненабагато краще - у нас досі є міністри котрі не розмовляють і котрим усі закони та службову інфу спеціально перекладають)

тобто я не бачу утисків російської, а бачу утиски мови навіть зараз ...

Посилання видалено
45% украинцев считают необходимым предоставить русскому языку особый статус

Посилання видалено
45% украинцев считают необходимым предоставить русскому языку особый статус

по твоей ссылке 46,3% против, тоесть большинство за единый украинский язык....

ЗЫ кто-нибудь объяснит, откуда же все-таки взялась цифра в 50% о которых так любят горлопанить некоторые индивиды форума?

та то ігри із цифрами. за 45.95 і проти 46.03, склали та поділили - от і 50 відсотків...
та і цифри досить непереконливі ....

Тю!
А по международным стандартам такое делается уже при 20%!
Уж на что Израиль не любит арабов и то для своих 19.6% сделал арабский государственным!:клас:

Государственными языками в Израиле являются иврит и арабский
Посилання видалено

Тю!
А по международным стандартам такое делается уже при 20%!
Уж на что Израиль не любит арабов и то для своих 19.6% сделал арабский государственным!:клас:

Государственными языками в Израиле являются иврит и арабский
Посилання видалено

Да, но нельзя забывать , что территория Израилем оккупирована, и есть соответствующее постановление совбеза ООН.

Что это меняет. Была территория. Там говорили на определенном языке. Случилось НЕЧТО, и это НЕЧТО ввело другой язык. Но люди то остались. Они не стали не лучше, не хуже. Они продолжают жить на той же земле и считают её своей. Родной. Своим домом.
В Харькове есть люди, кот продолжают говорить на русском. Им так легче. Их так учили. И они не будут говорить на украинском. На самом деле они не совсем хорошо его знают . Это где то от 35 лет и старше. И если с молодым, подрастающим поколением всё понятно. Мультики, там, школа, институт, худ. фильмы и так далее, то есть украиноязычная среда спсобствует что бы украинский стал родным. То что делать со стариками?

Да, но нельзя забывать , что территория Израилем оккупирована, и есть соответствующее постановление совбеза ООН.

Нельзя также забывать, что с 1654 года более половины территории Украины тоже не взялась сама по себе, а усилиями Российской империи и СССР.

Мешает
то, что приходится пользоваться чужим языком на своей земле.

Это их земля. Они тут живут, давно. Они имеют украинские корни или нет, неважно. Они тут живут. Они - ГРАЖДАНЕ этой страны.
Что с ними делать, если ну, не хотят они учить язык. НЕ хотят.

Через 15 – 20 лет они так или иначе к нему привыкнут или выучат.
Но что делать сейчас?

То что мои оппоненты вбивают а головы есть фашизм!
Только если в СМИ станет соотношение 47\50\3(другие) можно говорить о демократии и этот вопрос уйдёт на 10 план!
А пока Вы фашисты! Лепите людей под свою мерку!:D Отвратительно!

А философски,- наличие русского необходимо для украинского! И наоборот! Это диалектика развития такова!... Однобокость деградирует нацию.
Вам предлагают вверх, а Вы тяните вниз!

ой ти бозі-бозі... і мабуть і далі його вчили українською, і на роботі далі все було на українській ... бгааа
Ні, далі його вчили на російській, а на роботі далі в нього було все більше англійською та німецькою :)
Але ж ви стверджуєте
щоб отримати вищу освіту треба було знати російську
Він був до вступу стовідсотково україномовним, російську вивчив вже під час навчання в ХІРЕ - і проблеми великої з цього не робить. А потім ще й довелося вивчити англійську та німецьку - і нічого. Та й зі мною навчалися хлопці с Полтавщини які до вступу були україномовними. І я щось не бачив жодних труднощів у їх навчанні - один навіть закінчив з червоним дипломом. Звичайно, вони в повсякденному житті згодом переходили на російську, але це ж Харків.

тю. та я ж про інше.... він все одно повинен був розуміти прикази російською :)
Якщо людина володіє українською мовою, то треба мати неабияку вавку в голові, щоб не розуміти російську. Це до речі стосується і тих, хто володіє російською. Видалити таку ж саму вавку і трохи напружити мізки (це до того ж кажуть, дуже корисно для них) - і можна читати і розуміти українську дуже легко.

Азаров у дівоцтві мав хфаміліє - Пахло
Цікаво, не чув такого... :)

і взагалі існує купа документальних свідотцтв про планомірне вичавлювання мові із суспільного життя, тут вчить історію ... або форуми перечитайте, було багато матеріалів
Вчити історію неможливо, це не математика. Можливо завчити чиїсь погляди на ті чи інши історичні події. Я в цих питаннях більше маю довіру до своїх спогадів, чи розповідей моїх родичів. Так ось я вже казав - було дуже багато людей, які самі намагалися вичавити українську мову зі свого життя, та з життя своїх дітей. Тепер вони є як влучно назвав цю когорту хтось тут на форумі "немовкающі укри". З великою "абідою" на "совєтскую власть", котра за їх словами "лішила іх родного язика". І з великою ненавистю до російської мови, якою вони користуються в повсякденному житті.

а по мові, як я розумію є кілька рівнів "використовування" мови:
1. можливість вчити (тут да, дозволялося, як і зараз дозволяється вчити російську)
Наприклад, підручники в українських школах друкувалися українською мовою. Нині підручники в школах з російською мовою навчання друкуються лише українською мовою.

2. можливість використовування (тут вже досить нерівне ставлення, і навіть зараз - як приклад - форум севастополя :))
Якщо я в своїй домівці забороню використовувати українську мову у вас з'явиться лише дві альтернативи: або не заходити до мене в гості, або спілкуватися зі мною російською. І ви будете не в змозі нічим мені завадити. Форум Севастополя - це приватна власність, яка існує на приватні кошти, тому модератори мають право вести ту політику, яка їм забажається.
До речі, сьогодні в Харкові в більшості державних закладів неможливо заповнити ту чи іншу форму на російській мові - це щодо можливості використання.

3. обов'язковість використовування (тут повний нуль був і зараз ненабагато краще - у нас досі є міністри котрі не розмовляють і котрим усі закони та службову інфу спеціально перекладають)
Та хто ж нам лікар, що в нас такі міністри :D
Та й що там міністри. Всі чиновники з якими я спілкувався останні роки використовують для документів один і той же маршрут
російська версія - РУТА - українська, та навпаки :D
Але, я нагадую що ми вже відзначаємо 16 річницю незалежності. І що українізатори 16 років робили? А я скажу: переводили на українську тупі російськи серіали та слали вказівки в навчальні заклади "за два тижні перевести учбовий процес на українську мову". Немає зараз ні концепції, ні стратегії, нічого. Такими темпами і 32 річницю незалежності будем зустрічати с міністрами, які розмовляють українською як Коля Дапашліви.

Вавка в голове у тех, кто снимает с учебного процесса русский язык!
А в западных областя калечат полным отказом от русского!
А зачем? Он же не государственный? А где 47% граждан Украины скоро станет 4.7%... Чувствуете деградацию?
Именно 2 государственных! Чтобы ОБЯЗАТЕЛЬНО оба учили! Без скидок! Без исключений!

Именно 2 государственных! Чтобы ОБЯЗАТЕЛЬНО оба учили! Без скидок! Без исключений!
Так а я о чем? Любой, кто отказывается от одного из этих языков наполовину становится беднее. Я еще в детстве обнаружил, что свободно владея двумя языками можно легко читать газеты и журналы на белорусском языке. А освоив чтение белорусской литературы (представленной в маминой библиотеке в виде подшивок журнала "Работница и Сялянка") и вооружившись русско-польским словарем читал мамины польские журналы (ух, что тогда эти пшеки писали, эт вам не "Пионерская правда" с "Мурзилкой" :D)

Останнє редагування:
Так если русский не будет государственным угроза отказа гарантированна! Самое интересное, что это будет считаться успехом!

І я щось не бачив жодних труднощів у їх навчанні - один навіть закінчив з червоним дипломом. Звичайно, вони в повсякденному житті згодом переходили на російську, але це ж Харків.
ги. Ви за деревами не бачите лісу, я теж наприклад знаю росіянина який у 92 році переїхав з батьками на Україну і зараз легко веде переговори із контрагентами в ЗУ на мові. но я не вважаю його приклад за загальну поведінку ...
чомусь більшість людей вважає за непотрібне вчити мову ... :)

Якщо людина володіє українською мовою, то треба мати неабияку вавку в голові, щоб не розуміти російську. Це до речі стосується і тих, хто володіє російською. Видалити таку ж саму вавку і трохи напружити мізки (це до того ж кажуть, дуже корисно для них) - і можна читати і розуміти українську дуже легко.
но.
1. частина людей чомусь не напружують мозок а воюють із мовою
2. у специфічних областях мозок треба дуже сильно напружувати, дуже багато перекладених спецтермінів

Вчити історію неможливо, це не математика. Можливо завчити чиїсь погляди на ті чи інши історичні події.
да ну ? :) а напружити мозок ? :)
русифікація то був економічно-політичний обов'язок для імперії, без русифікації імперія не мала би можливості розвитку (і взагалі відсилаю Вас до Макіавеллі, там є багато цікавого саме про радянську частину історії України)

Я в цих питаннях більше маю довіру до своїх спогадів, чи розповідей моїх родичів. Так ось я вже казав - було дуже багато людей, які самі намагалися вичавити українську мову зі свого життя, та з життя своїх дітей. Тепер вони є як влучно назвав цю когорту хтось тут на форумі "немовкающі укри". З великою "абідою" на "совєтскую власть", котра за їх словами "лішила іх родного язика". І з великою ненавистю до російської мови, якою вони користуються в повсякденному житті.
а тепер я Вас відсилаю до Оруела. досить легко у тоталітарній державі зробити так, щоб людина приймала нав'язані рішення, вважаючи їх за свої... на цьому уся політика побудована - на спробах нав'язати свої рішення людям ... але у тоталітаризмі це робиться у рази легше ...
тому і поява "немовкающіх укрів" це результат радянської політики, а не люди самі по собі робили це :)
людина взагалі вибирає легший путь, а уж дати людям "правильний" путь діло доволі легке (для радянської імперії)

Наприклад, підручники в українських школах друкувалися українською мовою. Нині підручники в школах з російською мовою навчання друкуються лише українською мовою.
да ну ? :)
в мене дитина навчається у школі з російською мовою навчання та поглибленим навчанням англійською (ну нема англійської школи з українською мовою навчання поблизу). я щось не бачив підручників на українській :) :) :)

Якщо я в своїй домівці забороню використовувати українську мову у вас з'явиться лише дві альтернативи: або не заходити до мене в гості, або спілкуватися зі мною російською. І ви будете не в змозі нічим мені завадити. Форум Севастополя - це приватна власність, яка існує на приватні кошти, тому модератори мають право вести ту політику, яка їм забажається.
:) :)
я Вас перецитую:
"якщо у моїй країні вирішено заповнювати форми лише українською у Вас з'явиться лише дві альтернативи: або використовувати мову, або виїхати із країни" :)

До речі, сьогодні в Харкові в більшості державних закладів неможливо заповнити ту чи іншу форму на російській мові - це щодо можливості використання.
наприклад щоб нашому мерові написати якусь бумажку, треба писати російською, бо інакше він її ніколи не побачить :)

Та хто ж нам лікар, що в нас такі міністри :D
Та й що там міністри. Всі чиновники з якими я спілкувався останні роки використовують для документів один і той же маршрут
російська версія - РУТА - українська, та навпаки :D
Але, я нагадую що ми вже відзначаємо 16 річницю незалежності. І що українізатори 16 років робили? А я скажу: переводили на українську тупі російськи серіали та слали вказівки в навчальні заклади "за два тижні перевести учбовий процес на українську мову". Немає зараз ні концепції, ні стратегії, нічого.
Такими темпами і 32 річницю незалежності будем зустрічати с міністрами, які розмовляють українською як Коля Дапашліви.
а як потрібно було проводити українізацію ?

Назад
Зверху Знизу