4000 грн на місяць

УПА

• Автор теми Автор теми Bezludivka
  • Дата створення Дата створення
ниччего подобного :) вы бы, denny"s, что ли, документы какие ОУН-УНА почитали бы :) на Украину они не претендовали; весной 1941 (а именно эти планы реализовывала УПА) ОУН планировала провозгласить соборную Украинскую Державу исключительно на Западноукраинских землях (ЗУЗ) со столицей во Львове, между прочим :); а на ОСУЗ, Осередньо-схiднiх землях, предлагается ограничиться агитацией и пропагандой, потому что "ОУН не перебирає тотальної влади на ОСУЗ тому, що не є там розгалужена."

УПА воевала за свою Украину, не за нашу Украину.
Якщо хтось думає по-іншому, то це хіба що вiн нiчого не знає про УПА, окрiм назви.

З тезисом, що агентура УПА працювала лише на ЗУ ви сіли в калюжу:). Зараз починаєте Соборну Україну в межах ЗУ? З логікою у вас проблеми, і то конкретні. Переважна бульшість (за винятком невеличких територій) була одним цілим.

Отак, тільки вирішив перевірити як ви тут, а тут вже УПА по третьому (?) колу оговорюють.
Скажу просто - або усі визнають свої помилки, або продовжуємо товкти воду у ступі.
Можна багато сперечатися про "українськість", "зраду" і т.д., але те що і там і там живе один народ аргументів проти не бачив. А тепер проста логіка.
Одні українці жили в одній державі де більшість - росіяни. Інші - де більшість поляки, а потім австрійці ну і на короткій час знову із поляками. Це були не українські держави. Так от, навіть не вдаючись до значних історичних диспутів як повинні були мешканці західної України сприймати факт "воз'єднання"?
З одного боку погано-не погано жилося але війни не було. Ні Польща (у армії якої воювали українські юнаки) першою напала, а СРСР узгоджено разом з фашисткою Німеччиною. Тобто, з точки зору українців заходу росіяни-комуністи (чому саме росіяни зараз поясню) разом із німцями-фашистами почали стріляти та вбивати українських юнаків.
Тепер розглянемо що таке СРСР з точки зору українців заходу. Як і багато інших націй вони мріяли про свою, українську, державу. Нормальна, цивілізована мрія. От вже Перша Світова, імперії зникають, з'являються окремі національні держави. Поляки починають об'єднуватися і звичайно це непокоїть, бо у них територіальні претензії на Галичину. От виникає і УНР - омріяна українська держава. Звичайно проблеми є, можна сперечатися про легітимність, спроможність і т.д. але думаю мої опоненти можуть уявити собі що це таке коли живеш у "чисто своїй" у ідеологічно-ціннісному плані державі. Нічого що поляки таке роблять - разом українці це сила. І тут Ленін, більшовицька "допомога" з Росії (пам'ятаємо що західні українці разом з росіянами в одній державі ніколи не жили. Для них росіяни такі ж близькі як для нас зараз - поляки. А от до поляків вони навпаки звикли) і вже немає УНР, на Віслі взагалі доводиться з поляками об'єднуватися щоб зупинити ідеологічно чужих комуністів. Думаю цим показано пріоритети - "краще вже окремо з поляками, ніж разом під комуністами" Тобто не дивно що настрої десь такі:"Якби не Ленін ми б мали свою державу, не були б окуповані, наші батьки/діди врятували світ від більшовицького террору". Повторюю - це побутова думка в народі. А що при цьому коєтся в СРСР (звісно польска пропаганда тут теж попрацювала, але не в цьому річ) - Ленін-людожер не просто герой, він ідол, церкви руйнуються, людей голодом мордують. Чи згодні б ви були жити знов в СРСР, але під владою німців? Я так не думаю. Бо ніхто в країні террору жити не хоче. Ось що було СРСР для українців заходу.
Так от, СРСР "атакувало і захопило" Галичину, церкви руйнують, насаджується неприйнятна в цьому суспільстві ідеологія, поважних людей саджають, лідерів вбивають за те що вони прихильники іншої ідеології, у людей забирають землі, примушують працювати у "колгоспах" - чи це викликає симпатію? Аж ніяк. І усі балачки про "єдність українців" після цього здаються пустими балачками, бо це не об'єднання/союз а окупація. І усю провину у т.ч, за ментальну різницю покладають на росіян, бо якби Росії не було і такого не було б.
І от людям набрид увесь цей огидний, людожерський режим і вони почали боротися із тим, що вони вважають не справедливим. Із зброєю в руках. Чи це героїзм? Багато хто скаже що так. Може не для українців сходу які "якось звикли" та мали свої вигоди від СРСР, але для західних українців це була саме боротьба із окупантами. А націоналістичним рух був лише тому що вважалося залежним добробут українців від існування української держави. Мовляв так хоч українці будуть вирішувати долю українців, а не росіяни чи поляки.
Тепер же УПА звинувачують у "зраді". Як можна зрадити не рідну державу? Вони лише зробили те ж саме що зробило СРСР свого часу - співпрацювали із німцями. Чому спільний порад/братання РККА із Вермахтом свого часу - це нормальна подія, хоча це святкувалося у т.ч. успішна війна проти Галичини? УПА яке спочатку понадіялося що із німцями можна буде домовитися - чому це зрада? Німці через перебування деякий час українців заходу у складі Австро-Угорщіні більш зрозумілі, до того ж свого часу німці для західних українців більше добра зробили ніж Російська Імперія чи СРСР.
Як на мене що Гітлер, що Сталін один чорт. І так, це було війна і ніхто "білим та святим" з неї не вийшов. Але треба вміти бачити і через призму того часу, і розуміти прости речі - хоча українці і різні, але щось тримає нас разом попри усі розбіжності як ідеологічні, так і історичні. І де ми будемо жити - у Київській Русі, Малоросії, УНР, СРСР чи Україні майбутнього - залежить лише від нас. Може зараз і замало спільних героїв, але це не означає що їх не буде потім. Все залежить від нас і чхати я хотів наскільки старі, впливові та могутні інші країни - час може все змінити.

Але треба вміти бачити і через призму того часу, і розуміти прости речі - хоча українці і різні, але щось тримає нас разом попри усі розбіжності як ідеологічні, так і історичні.

Только то что накой-то ляд в 39 году присоеденили то несуразное что нам в принципе нафиг ненужно.

После этих слов, я думаю, что вопросы задавать уже некому))

Ты на вопрос то ответь лучше... он ведь простой и я в этот раз не требую от тебя доказательств))На твой взгляд какая это была война? Великая Отечественная или 2-я мировая?

Только то что накой-то ляд в 39 году присоеденили то несуразное что нам в принципе нафиг ненужно
1. Кому це - нам?
2. Репарації за окупацію Галичини ти будеш платити?

какая это была война? Великая Отечественная или 2-я мировая
Зустрічне питання - коли закінчилася Друга Світова та коли закінчилася Велика Вітчізняна?

Тогда несколько вопросов. Начнем с первого - как называлась война в которой якобы по вашему мнению воевало УПА?
До речі я написав "боролися проти того що вважали несправедливим" а не "воювали на боці" бо вони єдині воювали (тепер вже пишу воювали у сенсі боролися на власному боці) не за імперську ідеологію а за народ.

Это какие образом сменили веру на панскую? Не-е, лучше про самозванный московский патриархат расскажи, который самовольно себя единым объявил и который раскол на Руси устроил))

Владимир крестил Киевскую русь в православную веру! Не в католическую, ни в римо ни в греко котолическую! Дальше сам думай.

Владимир крестил Киевскую русь в православную веру! Не в католическую, ни в римо ни в греко котолическую! Дальше сам думай.

Анархист про веру вспомнил? Какой же ты все таки балаболка....

Turman, мне вот интересно - какое дело тебе, бывшему комми, до всех этих УПА, галычан с их СС-галычанскими героями?! :)

Ты сам ответил - я бывший и вышедший из той партии по убеждениям, когда ещё за это наказывали. Я живу в Украине, которая имеет такого озабоченного своим имперством государства, государства агрессивного по отношению к Украине. Мне есть дело до моей Украины, которая всю свою историю сражалась за свою независимость, в отличии от России, которая всю свою историю сражалась за сохранение статуса империи и за свои колонии.

А как же ты умудрился выйти из той системы и тебя за это не наказали?! :confused:

я бывший и вышедший из той партии по убеждениям, когда ещё за это наказывали. ...

Ой какие громкие слова... и главное очень модные в нынешнее время в определённых кругах... Интерестно и доказать можешь что вышел и именно в те времена когда за это наказывали?

Как это не наказали - уволили за год с небольшим до выхода на пенсию, без содержания!

Напоминаю для плохо читающих, модные, только не сейчас, а ещё в 88 году;)
Я тебе что то должен доказывать??? Ты не схуел, хлопчик???

Да красиво трепатся тут каждый чмошник горазд... Ты ведь не из них?

Лично мне похер на ту кучку упырей якобы боровшихся за какую-то независимость если они стреляли в спину моих дедов освобождавших Украину да и вообще от нацистов.

Как это не наказали - уволили за год с небольшим до выхода на пенсию, без содержания!

Turman, ну вот не верю я чтобы человек, которому оставался год до пенсии вдруг резко сменил масть на диаметрально противоположную, и не просто сменил, а круто сменил, сделав своими героями и кумирами всякое отребье - на тебя, что снизошло озарение вдруг, или ты просто почувствовал, что меняется политическая конъюнктура?! :)

Ну это твои проблемы, верить или нет.
Я никогда конкретно не участвовал в реальных БД на чужой территории, до Афгана, так - сомнения появлялись, не слепой все же был, но не более, а вот после Афгана многое понял и через году уволился.

Ну вот как можно было в Афгане понять, что Бандера герой?! :незнаю:

Я уже повидал таких сомневающихся, вот только потом они отчего то помалкивают, когда им документами ткнешь.))
.
Да какие у тебя документы? Ты нашел то что я тебя просил? где окументы о потерях вермахта, СС, СД и т.д. от рук УПА? Покажешь, тогда и будем с тобой разговаривать, а пока имея и предоставляя одни ссылки не непойми что к тебе никакого серьёзного отношения быть неможет... ;)

Про Бандеру я много читал и слышал от людей с ЗУ и не в Афгане для себя решил, кто он для Украины. После Афгана я порвал с этой системой и Бандера тут не при чем.

Слушай, а как же у тебя льготы афганские остались, если ты вот так взял и порвал, и награды выбросил, и наказали тебя?!
scratch_one-s_head.gif

Ты меня про что сейчас спрашивал?))
Про документы спроси в личке у того же Царя Саломона.;)
Ну чтож вы за люди... Как евреи ей богу... То вопросом на вопрос то стрелки переводить...

А почему я их не должен иметь, коль и там был, воевал, инвалидность имею, к тому же у меня не советское удостоверение УБД, а украинское. Мне Украина дала льготы, а не Союз. Да и про награды ты знаешь - не все выбросил.

Да, действительно, фото корочек "участника боевых действий" ты мне действительно предъявлял в личке, но только в комментариях ты писал, что советские корочки тебе заменили на украинские, а сейчас говоришь, что дескать Союз тебе льгот не давал, да и теоретически такое невозможно, чтобы тебе раз и выдали украинские просто так, а не на основании советских документов - какая-то непонятка получается, Turman! :confused:

Да, действительно, фото корочек "участника боевых действий" ты мне действительно предъявлял в личке, но только в комментариях ты писал, что советские корочки тебе заменили на украинские, а сейчас говоришь, что дескать Союз тебе льгот не давал, да и теоретически такое невозможно, чтобы тебе раз и выдали украинские просто так, а не на основании советских документов - какая-то непонятка получается, Turman! :confused:

Ну я тоже могу предоставить фотки документов первой мировой... Может это тотже случай?

Естественно вначале выдали советские, вот только для того, что бы ими пользоваться, нужно было вначале доказать, что ты не верблюд. Это я по поводу "отпуск в удобное для участника время", "санаторно-курортное лечение" и.т.д, и.т.п. Закон был, но его даже не публиковали для широких масс. Да и были они у меня ровно до 92 года(это с 88 года).;)

Хочешь сказать, что во времена, когда с санаторно-курортным лечением дела были не так плохи как сейчас, тебе наоборот было херовато, а сейчас ты весь окружен государственной заботой?! :eek:

Назад
Зверху Знизу