Ах да, забув, я ж вже два дні їзджу на планетарці. І це не схоже на їзду на планетарці на дорожнику. Там перемикався рідко бо їздив на ньому кволо та без поспіху. Зараз же перемикаюсь тупо постійно - бо перемикання миттєве на відміну від класичної трансмісії.
Плюс перемикання класичне. Тобто великим важелем зкидуєш швидкість( на легшу), малим важелем набираєш. На усіх нижчих планетарках навпаки.
Манетка сама по собі так м'яко працює.
А також з моїм хватом виходить супер.
Отак виглядає місце пілота.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
За гріпси я тримаюсь лише при валеві, активному рулюванні тощо. При спокійній їзді руки частково лежать на ріжках. Під 45 градусів +-.
Маленький важель манетки працює в обидва напрямки.
Тобто при розгоні я чудово перехоплююсь на хват під 45 та середнім пальцем набираю швидкості натискаючи важель назад. Для їзди по НЕ єбеням цей хват зручніший, плюс деяких нахил вперед додатковий виходить.
Ну і так загалом все те, чим мене шугали "експерти", виявилось ***нею повною.
1 - зміщення ваги назад ДУЖЕ відчувається. Але лише коли вел по сходах тягнеш.
2 - ніякого зменшення кпд не помітно.
3 - ніякого погіршення роботи підвіски з-за збільшення непідресореної маси не помітно.
4 - овальна зірка не призводить ні до яких негативних відчуттів при педалюванні чи зменшенню каденсу.
При проколі заднього колеса звичайно пригоди будуть. Хоча більшістю з-за того, що я на перемикач поставив захист від бруду. Він не дає від'єднати трос. Треба зрізати три зтяжки, трохи підзняти колесо, зняти захист, поставити колесо, від'єднати трос, потім вже зняти колесо. Ну і назад в зворотньому порядку. Думаю колись мене в лісі кинуть

Треба буде спробувати не знімаючи колесо клеїти
Продав 3 дев'ятишвидкісних ланцюги, що хотів катати цього року по колу. За ці гроші можу купити 10шт кмц з51 у азерів. Головне замочки палити

Ну або 20шт одношвидкісних на вагу. Але ну їх ***, занадто дибелі.