Статус: Офлайн
Повідом.: 20414
Повідом.: 20414
Даю іще:Вы не поняли. Я ведь просил парочку однозначных примеров. А Вы выложили простынку трактовок исторических событий. То, что в средние века всевозможных военных стычек на территории нынешней Украины было в изобилии я, как это не удивительно, знаю. Я даже знаю, что разные земли, принадлежащие нынешней Украине, в разное время переходили от одних государств другим. Это вообще очень "модно" в те времена было отбирать друг у друга территорию (см. например историю Германии). Обсуждать разную трактовку исторических событий можно конечно и от Адама с Евой... Вот только дело это гиблое. Хотя, я могу напомнить, что просил, правда не Вас, "привести парочку однозначных примеров чего тут "вытаптывали русские мамонты" без участия украинских". А с чего Вы взяли, что в конфликтах на стороне "клятых ********" не принимали участие и украинцы (т.е. подданные разных корон, но живших на территории нынешней Украины)?
P.S. А допустим церковные междуусобицы и нынче не утихают. Только ведь и тут "мамонты топчутся" не по паспорту.![]()
1704 р. -Придушення посланими Московією військами антипольского повстання Семена Палія на правобережній Руси-Україні, яка перебувала під окупацією Польщі.
1708 р. – Масове знищення українських сіл та міст московітами ще до переходу гетьмана І. Мазепи на бік шведського короля Карла ХІІ.
1708 р. – Зруйнування столиці Гетьманщини м. Батурина московськими військами, які вирізали усіх мешканців столиці та біженців (15 тис.), переважно жінок та дітей, церкви та місто пограбували, потім спалили. "Україна залита кров'ю, зруйнована грабунками й виявляє скрізь страшну картину варварства переможців", – доповідав французький посол у Париж (В. Сергійчик. Кого зрадив гетьман Мазепа, К., 1991, с. 59).
1709 р. – Петро Кривавий видав постійно діючий наказ страчувати кожного запорожця. початок руйнування Січі. Після захоплення Січі ******* "...товариству нашому голови обдирали. шиї на плахах рубали, вішали й інші тиранські смерті завдавали, яких і в поганстві за стародавніх мучителів не водилося – не тільки тих, хто з товариства, а й з домовин мертвих ченців викопували, голови їм відтинали, шкіру здирали й вішали", – писав самовидець, кошовий Стефаненко.
(Цитовано із книги мого приятеля харків"янина Куліша "Книга пам"яті українців" )
Вистачить, чи іще дати "пару-тройку".