Дональд Трамп написав лист УСІМ КРАЇНАМ НАТО
"ЛИСТ ПРЕЗИДЕНТА Д. ТРАМПА ДО ВСІХ НАРОДІВ КРАЇН НАТО І СВІТУ. Я готовий до великих санкцій проти Росії, якщо інші країни НАТО погодяться зробити те саме і коли всі країни НАТО ПРИПИНЯТЬ ЗАКУПІВЛЮ НАФТИ З РОСІЇ. Як ви знаєте, залученість НАТО у ПЕРЕМОГУ значно менша за 100%, і купівля нафти з Росії деякими членами шокує! Це сильно послаблює вашу переговорну позицію з Росією. У будь-якому разі, я готовий "почати", коли будете готові ви. Просто скажіть коли? Я вірю, що ці заходи, плюс те, що НАТО як група встановить 50% або 100% МИТА НА ТОРГІВЛЮ З КИТАЄМ, які будуть скасовані після припинення війни Росії та України, дуже сильно допоможуть ЗАКІНЧИТИ цю ДУРНУ і БЕЗСМИСЛЕННУ ВІЙНУ. Китай має сильний контроль і навіть вплив над Росією, і ці сильні мита зможуть послабити таку хватку. Це не ВІЙНА ТРАМПА (і вона ніколи б не почалася, якби я був президентом), це ВІЙНА Байдена і Зеленського. Я тут єдиний, хто допомагає зупинити її і врятувати тисячі життів росіян і українців (7 118 життів втрачено лише минулого тижня, БЕЗУМСТВО!). Якщо НАТО зробить, як я скажу, ця ВІЙНА закінчиться швидко і всі ці життя будуть врятовані! Якщо ні, ви просто марнуєте мій час, а також час, енергію і гроші Сполучених Штатів", - написав Трамп.
Раніше ЗМІ писали, що європейці відмовляються вводити мита, до яких їх закликає Трамп.
За однією з версій, Трамп спеціально висуває такі вимоги, щоб європейці від них відмовилися і це зняло б питання, чому США подібні мита не вводять.
За іншою версією, Трамп справді хоче витіснити з світового ринку російські енергоносії, для чого і чинить тиск на Європу, Індію та Китай.