Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!
  • Пошук тимчасово не працює

Резерв+

• Автор теми Автор теми Ah
  • Дата створення Дата створення
На моём предприятии также объяснили, что если военнообязанный с данным статусом не пройдёт ВЛК, то новую бронь он не получит. Есть вероятность, что все военнообязанные с данным статусом передадут в розыск.
ну вот я прошёл, а статус не поменяли.
мне сказали, что надо получить справку (какой-то додаток 4). погуглил - не понял. это справка с ТЦК чи с ВЛК?
и могу ли я настаивать, чтобы результаты текущей ВЛК оператор таки ввёл в Обериг, а потом уже хай перепроверяют хоть на областной, хоть на вселенской?

Ну так радуйся! Тута *** дедов старых и немощных под 60 заставляют данные поновлювати, а 40-летний мощный перец гуляет с приписным и в *** не дует!:D
Да, не зря жы говорят - диды воевали. Стал дидом - иди воюй.

мне сказали, что надо получить справку (какой-то додаток 4). погуглил - не понял. это справка с ТЦК чи с ВЛК?
Результат проходження ВЛК є довідка ВЛК (
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
до Положения про ВЛК). На основании этой справки и вводят инфу в реестр.

Обмежено придатный, отсрочка, полтора месяца менял преписное на временный военник и за влк слова никто не сказал
Тут палка о двух концах:

1.
4 травня 2024 набув чинності закон № 3621, яким фактично статус "обмежено придатний" був скасований. Цим же законом був передбачений термін 9 місяців для того, щоб військовозобов'язані, які мають статус "обмежено придатний",
і отримали один з актуальних статусів.

Таким чином, військовозобовʼязані громадяни, які раніше мали статус "обмежено придатний", мають повторно пройти військово-лікарську комісію (ВЛК). Зробити це треба до 5 лютого 2025 року.
2.
Згідно Постанови №560 особу не мають права направити на проходження ВЛК до розгяду заяви щодо надання відстрочки.

Також, якщо особа має діючу оформлену відстрочку, у період дії цієї відстрочки особа не направляється на ВЛК.

Касательно этого всего есть разные мнения юристов, но большинство склоняется к тому что проходить ВЛК всё-таки надо

Отже, з Постанови витікає, що особу, яка має відстрочку, в принципі не можуть направити на ВЛК, оскільки вона і при розгляді заяви на відстрочку, і при діючій відстрочці не повинна направлятись на медичний огляд.

З іншого боку, Наказ МОУ №402 регулює строк дії довідки ВЛК, який у воєнний час становить 1 рік.

Так само, як і Закон України № 3621-IX говорить про те, що обмежено придатні підлягають переогляду ВЛК упродовж 9 місяців.

Щодо дій ТЦК, то це питання і, як буде діяти останній побачимо з практики.
Закон № 3621-IX має вищу юридичну силу, а тому у першу чергу застосовуватися має саме він. До лютого 2025 року всі обмежено придатні повинні пройти медичний огляд ВЛК на ступінь придатності до військової служби. По суті, ТЦК має право заявити, що Ви проходитиме процедуру ВЛК не в рамках постанови № 560, а для виконання вимог Закону і будуть абсолютно праві. Якщо Ви маєте право на відстрочку, Вам немає за що переживати та хвилюватися.

Я думаю, що все таки у таких ситуаціях ТЦК виходитимуть з необхідності виконання норм Закону № 3621-IX, іншого трактування тут бути не може.

Закони, мають вищу юридичну силу щодо інших законів, підзаконних нормативно-правових актів. 3. Закони посідають провідне місце в ієрархії нормативно-правових актів та мають вищу юридичну силу щодо підзаконних нормативно-правових актів.

Тому ви повинні робити як зазначено у законі а не у постанові.
ОТЖЕ, Ви маєте право не проходити ВЛК у разі оформлення відстрочки, до розгляду заяви на відстрочку та прийняття по ньому рішення. Але Вас можуть вводити в оману, користуючись незнанням громадянами законодавства та порядку оформлення відстрочки і проведення мобілізації.

Закон №3621-IX взагалі стосується статусу військовослужбовців, тому дивним є те, що перехідними положеннями не спеціального закону намагаються щось там регулювати для обмежено придатних, які не перебувають на службі в ЗСУ. У багатьох ТЦК була взагалі позиція, що це не стосується простих громадян, а лише для військових. Проте, потім цім ТЦК прикрутили гайки і змусили змінити позицію.

Моя думка залишається тою самою. Це стосується військових. Людина з відстрочкою незважаючи на закони НЕ МАЄ ПРОХОДИТИ ВЛК навіть для облікових цілей - за наявності відстрочки.

Результат проходження ВЛК є довідка ВЛК (
до Положения про ВЛК). На основании этой справки и вводят инфу в реестр.
ага, спасибо.
это я вчера и нагуглил.
а теперь, если сами документы ВЛК уже в ТЦК (или в областной ВЛК в архиве), как председатель районной ВЛК оформит эту справку?

ага, спасибо.
это я вчера и нагуглил.
а теперь, если сами документы ВЛК уже в ТЦК (или в областной ВЛК в архиве), как председатель районной ВЛК оформит эту справку?
:Dвзагалі передають тільки висновки, документи повинні зберігатись в установі. Але при їх об'ємах пропуску, шанс на те, що всі ці справи не звалили в одну купу не дуже великий

@fatalex, постановление (справку) выдаёт ВЛК, которое ты приносишь в ТЦК и она остаётся у тебя на руках. Как в случае с районной ВЛК, то тут надо узнавать у них. В архив если что-то ушло, без ВЛК ибо оно у тебя не завершилось.

@fatalex, постановление (справку) выдаёт ВЛК, которое ты приносишь в ТЦК и она остаётся у тебя на руках. Как в случае с районной ВЛК, то тут надо узнавать у них. В архив если что-то ушло, без ВЛК ибо оно у тебя не завершилось.
по идее справку передают сами из влк в тцк, и в тцк они ее регистрируют в журнале, а потом в тцк выдают ее на руки, но могут и влк выдать и ты отнесешь ее в тцк, но это надо просить.
в моем случае справку ******** в тцк, сказали идти на влк выяснять, на влк сказали что отправили, в тцк опять стали искать и нашли.

Якщо після попереднього штрафу в нього бабло залишилось, простіше ще один штраф заплатити:D
Чомусь мені здається, що знайде і на штраф, і на стаж......Це він вчора писав в темі по крипті...:
Приветствую криптовалютчиков, нужен совет по обменику крипты, значит я нашел крупнейший сайт по обмен крипты на наличку, там нашел обменщика на его сайте указана одна сумма с битка на $. Ок оформил запрос произошел обмен
ЗІ. Як прєфєрансісти кажуть: "Плачь больше, карта слезу любит..."
:D

Чомусь мені здається, що знайде і на штраф, і на стаж......Це він вчора писав в темі по крипті...:

ЗІ. Як прєфєрансісти кажуть: "Плачь больше, карта слезу любит..."
:D
Він там скиглить через 5$, не схоже на підпольного мільйонера

21500 вроде за год, стоял тоже вопрос докупить 5 лет, посчитал, выгоды вообще не увидел в этом деле

Він там скиглить через 5$, не схоже на підпольного мільйонера
Все може бути...Його життя...Але якось надто сильно плаче весь час...
Ночью Сара жалуется:
— Абраша, мне плохо…
— Спи, Сарочка, кому теперь хорошо?
Она вздыхает опять:
— Абраша, мне плохо…
— Спи, Сарочка, спи.
Наутро Сара уже и остыла. Абрам плачет:
— Что же ты, Сарочка, не сказала, что тебе хуже всех!

Назад
Зверху Знизу