Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Про неспроможність марксизму

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення
Так я же вырос над собой благодаря не знакомству с этими прохиндеями. Это мое достоинство, что я их не слышал, не видел, не читал! Вот, как при советской власти были положительными отрицательные ответы на анкетные вопросы - был ли в оккупации, привлекался ли к суду, имеешь ли родственником за границей. У меня с ильенковыми ничего такого нет. Я избежал позора знать об этих марксистских карьеристах хоть что-то.

Мне достаточно узнать о Ваших враках, что смена места работы, раз в пять лет, положительно сказывающаяся на эффективности труда творческого работника, есть то самое отсутствие профессий при коммунизме или приближение к нему, о котором говорил Маркс и марксисты.

чушь и первое и второе:)

Разумеется, это так.

А без воздуха не будет человека, следовательно не будет способностей к труду, значит продаётся воздух. Всё верно?:)

таки да. Можете понять, когда захотите, что в условиях товарного производлства и воздух - товар, а фантастика Беляева - торговец воздухом, вовсе не фантастика, а обьективная реальность капитализма.

кстати.

может на досуге посмотреть Экономико фиоосфские рукописи Маркса 1944 года, где он , используя правда еще категории гегелевской Фенорменологии и Науки логики - отчужденный труд, расписывает эту коллизию - отчуждения человека от природы и превращения "природы" в товар - отчужденную сущность человека.

см. Економічно-філософські рукописи 1844 року

Читача, обізнаного з політичною економією, мені нема чого запевняти в тому, що до своїх висновків я прийшов шляхом цілком емпіричного аналізу, що грунтується на сумлінному критичному вивченні політичної економії.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

заодно і політекономію підтянете:D

Так значит способность к труду (рабочую силу) никто не покупает. Но Вы можете быть первым, который купит способность к труду (рабочую силу). Наверняка Вам нужна какая-то способность к труду (рабочая сила). Какая способность к труду (рабочая сила) Вам нужна?

Это та политэкономия (политическая экономия), которая не знает, что такое экономия?

Леонид Ильич Брежнев? - неужели это вы - "экономика должна быть экономной":D

Олександр Іванович Мещеряков та його педагогіка

Видатні досягнення радянської науки

кпссні йолопи проігнорували ці відкриття.

Правильно я розумію, що ви не належите до кпссних йолопів? :D

До речі, про йолопів:

Маркс, редакция Енгельса, "Капитал", т.1, с.54 "То самое изменение производительной силы, которое увеличивает плодотворность труда, а потому и массу доставляемых им потребительных стоимостей, уменьшает, следовательно, величину стоимости этой возросшей массы, раз оно сокращает количество рабочего времени, необходимого для её производства. И наоборот."

Філософи тільки по-різному пояснювали світ, але справа полягає в тому, щоб змінити його.

Ты если не знаешь не ****и. Фирташ имел доход в 1 $ с каждой 1000 кубов, ему хватало.

А за счет чего же Фирташ так разбогател? 1 доллар с 1000 кубов - это максимум 20 мильёнов в год с Украины, грязными. Конечно, деньги большие. Но если летать своими самолетами, платить своим помощникам... И на этот доллар он таки что-то для получения Украиной газа сделал. Так он благодетель! Но очень вряд ли дело обошлось 1 долларом.

До речі, про йолопів:

Філософи тільки по-різному пояснювали світ, але справа полягає в тому, щоб змінити його.

доречі, звідки такі знання Німецької ідеології та тез Фейербаха, тим більше українською мовою?

раз так, то тут анотація до Німецької ідеології Маркса

книгу в перекладі на українській мові вперше оприлюднена тут

«Відродження інтересу до Маркса, особливо серед молодих людей, викликано тим, що він дає інструмент для аналізу капіталізму, і особливо капіталізму в стані кризи, подібно до тієї, в якій ми опинилися сьогодні»,

так однозначно наполягає британець С. Джеффрис у своїй промовистій статті, - «Чому Маркс знову на підйомі». TheGuardian (6.06. 2012 р).

Що ж, тоді пропонуємо вашій увазі, в перекладі українською мовою, одну з фундаментальних наукових робіт Маркса, - «Німецьку ідеологію».

Саме в «Німецькій ідеології», Марксом дана критика комуністичної ідеології в особі її різних пророків, - ідеологів «німецького соціалізму». Критикуючи цю ідеологію збочення, не тільки «німецький соціалізм», на горизонті у нас згодом появиться, - «шведський соціалізм», «арабський соціалізм», «соціалізм Чучхе», «мьянманський соціалізм», «польський соціалізм», «розвинутий соціалізм (в СРСР)» і інші ізми, як ідеологію небезпечну «виключно своєю гносеологічною порожнечею і політичною реакційністю», Маркс ще в 1847 році приходить до висновку:

- що, комунізм для нас не стан, який повинно бути встановлено, і не ідеал, з яким повинна узгоджуватися дійсність. Ми називаємо комунізмом дійсний рух, який знищує теперішній стан. Умови цього руху породжені що існує тепер у наявності передумовою, - товарним виробництвом в стані капіталізму …

- що поділ праці і приватна власність, це - тотожні вирази: в одному випадку йдеться по відношенню до діяльності те ж саме, що в іншому - по відношенню до продукту діяльності, - тому зняття суспільного розподілу праці, т.т. оволодіння кожним індивідом сутнісними силами (формами діяльності), опредмеченими в культурі, і є як передумовою (каталізатором), так і кінцевою метою комуністичних перетворень …

- що комунізм, як повернення людини до її родової, т. т. колективної сутності, де норма розвитку людської індивідуальності талант і не менше, можливий тільки як всесвітня творчість чинного пролетаріату.

Ты *****? Или ******иваешься? А за счет чего прошмондя стала миллиардеркой? Ты не помнишь за сколько она продала Кривую сталь? И чья она была? Так это был зять, а не сам данилович. Могу только одно написать - прав Лавров "*****ы *****". Я не могу здесь историю новой Украины писать. Не прикидывайся *****ом или признайся что полный *****.

А как Вы догадались? Какой критерий *****а у Вас в сознании? Сведения о цене и закупках газа?
Украина импортировала в 14 году около 20 миллиардов кубов газа. Потом - меньше. Фирташу с этого количества, по вашим данным, досталось
20,000,000,000 : 1,000/$1 = $20,000,000. До миллиарда он не дотянул 980 миллионов.

И даже, если он имел доллар с каждой тыщи кубов, экспортируемых РФ. То с 200, приблизительно, миллиардов кубов, получил бы $200 миллионов, а не миллиард.

Зачем нам та история. Просто воры действуют не информируя ни Вас, ни нас. Чем сыпать проклятьями на головы оппонентов, добавьте аргументов! ... Вообще рифма получилась! :браво:

доречі, звідки такі знання Німецької ідеології та тез Фейербаха, тим більше українською мовою?

- що комунізм, як повернення людини до її родової, т. т. колективної сутності, де норма розвитку людської індивідуальності талант і не менше, можливий тільки як всесвітня творчість чинного пролетаріату.

Ніяке повернення до комунізму не потрібне. Бо комунізм майже в кожній сучасній свм"ї. Всі складові комуністичного порядку, визначені Марксом і марксистами, дотримуються, наскільки це можливо, у сім"ях. І то, лише тому, що люди знають одне одного, як облуплених. І цінують часто, більше, ніж самих себе. І чим більші сім"ї, тим менше в них комунізму. І не те, що у всесвітньому розмірі, у кількох десятках чисельності існуючих комун, або навіть родів, встановлюються сталі відносини керівників та виконавців, та інша спеціалізація обов"язків. А при чисельності в кілька сотень комунарів, виникає потреба у силових органах захисту порядку.

А індивідуальність та талант підтримуються і в капіталістичних суспільствах. Та ще й як. Батьки талантів плачуть - суспільство забрало у нас талановитих дітей, бо вони потрібніші суспільству, ніж ми. І навчає наших дітей таким вмінням, що вони перестають розуміти нас. І розмова з ними, чим далі, тим більше стає розмовою з чужими людьми.

поділ праці і приватна власність, це - тотожні вирази.
Тобто, при радянській владі теж був капіталізм. Оскільки був розподіл праці.

Ми називаємо комунізмом дійсний рух, який знищує теперішній стан. Умови цього руху породжені що існує тепер у наявності передумовою, - товарним виробництвом в стані капіталізму …

Мені було і смішно й гірко, коли я чув про перебудову. Перебудова - якийсь ремонт без уточнення. Що буде побудовано - невідомо. Так і ваш комунізм. Спочатку все зруйнкєм, а затєм, щось побудуєм і назвем його саме тим, що й бажалось. Межею бажань. Марксисти завжди так і роблять. Оте, що вийшло, називають досягнутою ціллю. Про те, що збирались воювати на чужій території, догнати й перегнати, виконати продовольчу програму... Отакий і комунізм влаштовують.

І філософія така сама. Не треба знати який той світ, треба його змінити. Не треба знати, де ми є, треба знати куди нам треба. А яким шляхом ми туди попадемо, те не важливо.

І от цю дитячу уяву про можливості світу і потреби людей мусолять, як єдино можливу істину . Виключаючу все інше. А чому було не сказати -

Філософи хочуть пояснити світ, а політики його змінити. Та одне без іншого недоцільне. Без потреб діяльності у світі, його пояснення - марне. А без пояснення світу, небезпечні його зміни.

Золото́й век[2] — представление, присутствующее в мифологии многих народов мира, блаженное («райское») состояние первобытного человечества, жившего в гармонии с природой.

Как установил Мирча Элиаде, подробно исследовавший эту тему, мифологема золотого века восходит ко временам неолитической революции и является реакцией на введение земледелия. Золотому веку неизменно сопутствуют мифологемы «потерянного рая» и «благородного дикаря». Это архетипический образ, лежащий в основе любой утопии.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Согласно легендам, во время золотого века люди и боги жили совместно; тогда не было ни войн, ни частной собственности, ни болезней, а земля сама, без обработки, приносила людям свои плоды. https://ru.wikipedia.org/wiki/Золотой_век

выводы кнечно ***енькие и глупенькие.

кстати, считаете, что Мирча превзошел в исследованиях мифологии своего учителя Джеймса Фрейзера или Якобби, а тем более Моргана, я не говорю уже о Кито Мегрелидзе?

Что то меня гложут смутные сомнения.

Н

Тобто, при радянській владі теж був капіталізм. Оскільки був розподіл праці.

.
безумовно, оскільки зберігався суспільний розподіл праці та товарний характер виробництва, при радянській владі, т. т. при соціалізмі, також був капіталізм :)

Мені було і смішно й гірко, коли я чув про перебудову. Перебудова - якийсь ремонт без уточнення. Що буде побудовано - невідомо. Так і ваш комунізм. Спочатку все зруйнкєм, а затєм, щось побудуєм і назвем його саме тим, що й бажалось. Межею бажань. Марксисти завжди так і роблять. Оте, що вийшло, називають досягнутою ціллю. Про те, що збирались воювати на чужій території, догнати й перегнати, виконати продовольчу програму... Отакий і комунізм влаштовують.

І філософія така сама. Не треба знати який той світ, треба його змінити. Не треба знати, де ми є, треба знати куди нам треба. А яким шляхом ми туди попадемо, те не важливо.

І от цю дитячу уяву про можливості світу і потреби людей мусолять, як єдино можливу істину . Виключаючу все інше. А чому було не сказати -

Філософи хочуть пояснити світ, а політики його змінити. Та одне без іншого недоцільне. Без потреб діяльності у світі, його пояснення - марне. А без пояснення світу, небезпечні його зміни.
о!!!, ви застали перебудову - початок контрреволюційного перевороту кпссників, з метою приватизації формалізованої приватної власності (державної власності) в свої інтересах (про що ми студентами відкрито про це писали , за що отримали по самі ... ще в 1985-му) та шизоїдного стану суспільної свідомості аля кашпіровський?

що до тези Маркса Філософи тільки по-різному пояснювали світ, але справа полягає в тому, щоб змінити його., то Сократ
з цим також згоден:)

ми вважаємо, що пізнати та змінити необхідно товарний характер виробництва (про що, доречі навіть коммуністи , не кажучи за інших лівих - правих, не здогадуються, в абсолтній своїй більшості)

тому і пропонуємо відкритий дискурс , щоб діяйсно, як ви відмітили, не нарватися, на чергову іронію історії

На Кубе прошел референдум по новой Конституции.
В числе ключевых изменений, которые предполагается внести в конституцию республики – частичное признание частной собственности и отказ от строительства коммунизма.
Усе пацаны приехали.
Следующие на очереди Никарагуа и Венесуэла.
Ибо социализм может существовать только при внешнем финансировании.

Да проще пареной репы. Ты задал дурацкий вопрос, я понял кто ты. Я что писал что Фирташ только на газе стал миллиардером. Он такой же вор как и все. И именно ранее наворованное позволило ему на газе иметь заработок 1 доллар с 1000 кубов. Лично мне он сам это говорил по ТВ.
Ты что думаешь это россия разорвала контракт по 50 $ за 1000 кубов. Не, это гарант Ющенко и прошмондовка не могли смотреть как газовые деньги свистят мимо их кармана. Вот и начался треп про рынкову цину. Она стала в 10 раз больше чем была. И прошмондя заключившая контракт (который никто не видел и не читал) согласилась бы и на 1000 $ за 1000 кубов, главное чтобы в её карман падали бабосы. Кстати бабосики сейчас падают в карманы тех кто "реверс" нарисовал.
..... путин мне лично по ТВ (и всем кто смотрел тоже) предлагал газ по 250 $, а прошмондя договорилась по 500. Потому что условия по 250 ЛИЧНО ЕЙ были не выгодны. На меня и на страну ей ******Ь. За что её и посадили. Совершенно правильно посадили. Думаю что рано или поздно посадят и реверсантов.
По вопросу, что меня не информируют. Не информируют, это факт. Но, если бы я был ***** полный, я бы выл про агрессию и агрессора, славил то что славять все и ожидал бы кусочка шкуры от медведя, которого припездки хотят ***** вот уже лет 800. Но у них это не получалось, и не получится.
Но наличие хоть и хуевого, но ума позволяет понимать как и кто меня ****. И на чем они "зарабатывают".
По простой причине меня не **** "ошибки" Маркса со стоимостью, а хуевая жизнь у меня не из за агрессора, а из за воров находящихся у власти. Слава ......

Все дикари занимаются таким, как и Вы брехливым кликушеством. Нас бьют, грабят, хотят извести с белого свету. А мы шелковые, со всей душой на всех сушах и в морях заморских.

В этом отношении интересна концепция классификации войн на справедливые и несправедливые. Которая все уши пожужжала во время советской власти. И естественно, учила подрастающее поколение тому, какие справедливые войны вел СССР и даже дореволюционная россия. И вот теперь появился политический историк Понасенков. Который рассказывает, как бы на основе документов, что войну 1812 года начал русский царь Александр 1. Он вынудил Наполеона, своим объявлением войны и выдвижением каких-то российских войск в соседние с Францией страны, собрать войско и выступить в поход против россиян. Которые тут же начали отступать. И отступали до самой Москвы практически не вступая в сражения. За исключением мелких стычек, переправы и Бородино.

Если бы не угроза нападения, что называется "на дому", и не *****ская тактика ведения войны неготовыми к войне российскими войсками, с их постоянными отступлениями, то французских войск, на территории России, не видели бы и по сей день. А о чем рассказывали в школе? Что россия защищалась, вела справедливую войну!

ми вважаємо, що пізнати та змінити необхідно товарний характер виробництва (про що, доречі навіть коммуністи , не кажучи за інших лівих - правих, не здогадуються, в абсолтній своїй більшості)

тому і пропонуємо відкритий дискурс , щоб діяйсно, як ви відмітили, не нарватися, на чергову іронію історії

Це та сама хвороба, що дозволяє розуміти ту цитату з Маркса, котру я Вам показував:

То самое изменение производительной силы, которое увеличивает плодотворность труда, а потому и массу доставляемых им потребительных стоимостей, уменьшает, следовательно, величину стоимости этой возросшей массы, раз оно сокращает количество рабочего времени, необходимого для её производства. И наоборот.

Дивлюсь в книгу, розумію фігу.

Назад
Зверху Знизу