Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Про неспроможність марксизму

• Автор теми Автор теми Сева
  • Дата створення Дата створення
1. Магазинов не будет. Работникам ВСЕ будут готовое приносить для потребления.
Готове то за чиїм замовленням?
Допустим, пролетарій хоче кожен день нову спецовку.
Він не хоче прану, він хоче зовсім нову спецовку і тканина мусить бути обовязково з льону або з коноплі.
Дадуть йому кожен день нову спецовку з льону або з коноплі?
Допустим пролетарій тримає дома двох тигрів і одну пуму.
І він хоче їх годувати мясом оленів і антилоп, а також осетрами.
В день йому треба одного оленя або антилопу плюс 50 кг осетрів.
Принесуть йому все це?
Просто тому шо він так хоче?
А якшо пролетарію діаманти подобаються?
От пролетарій прочитав десь в книжці шо діамант то вуглець, і він хоче попробувати чи буде вуглець горіти. Є у нього потреба в 10 кг великих діамантів для різних експериментів. Він і на горіння хоче експерименти провести і на удар, і ше там шось придумає.
Дадуть йому діаманти?

Чи може пролетарію скажуть шо спецовка х/б положена раз в рік.
Мяса нема, є капуста квашена і каша перлова. Тобі положено кілограм каші і кілограм капусти. Риба є. Називається килька в томаті. Максимум одну банку в день можеш собі взяти.
Всі діаманти лежать в музеї, можеш піти подивитись, але краше дивися на них по телевізорі.

2. Алкоголь - яд. Его потребление будет расцениваться как преступление против общины.
І шо йому зроблять? В тюрму посадять?
А в тюрмі шо?
Також кілограм капусти і кілограм каші в день? І також роба х/б раз на рік?
То може в тюрмі краще?
Чи гірше? Шо, не дають в тюрмі кильку в томаті? І в музей не пускають?
І заради тієї кильки і музею треба на роботі працювати?

Нужды в транспорте тоже не будет.
Та я не про нужду. Я про бажання.
Знаю людей, яким машина практично не потрібна, але вони її купили.
Не з нужди купили, а з бажання.
Чи може бажання пролетарія то ***ня?
І взагалі, при комунізмі бажання дозволені?
Можна чогось бажати і отримати?
Отримати не тому шо потребуєш, а тому шо хочеш?

Формула лишь в общих чертах показывает суть человеческой работы. Она вообще-то для других целей предназначена. Сидит, например, человек за столом изобретает что-то, какой у него пройденный путь? А какова приложенная им сила (рабочая сила)?

И сидящем на телефоне не всё так однозначно. Он не присваивает чужое (и тем более не ворует), а делает то, что другие не могут или могут, но хуже него.

Подумайте над народной мудростью: "Купить-то и внучек купит, а продать дед намается."

Не понял эту мысль. Можно с примером объяснить, что имеете ввиду?
Каким образом развиваются производственные силы в "такой обстановке “воровства”"?

Как я понимаю, производственные силы развиваются за счёт того, что есть конкуренция и приходится придумывать как сделать больше, дешевле, быстрей, качественней.
Сeргeй, работа мозга тоже есть расходованием человеческих сил - при его интенсивной работе он снабжается кровью как и мышци при физической нагрузке. И сила при этом не прикладывается "к столу", так как сществует общественное разделение труда - силу приложат наемные рабочие.
”Воровством” есть капиталистичекое присвоение общественного продукта, вытекающее из частной собственности на средства производства - распределение по капиталу. Читал дкларации наших слуг народа? Почему буржуазия вцепилась зубами в собственность? Своим горбом хоромы не построишь - эта народная мудрость была известна народу с незапамятныхи времен, Маркс просто ее научно обосновал.
В погоне за счастьем (прибылью), конкурируя буржуазия вынуждена равивать производство, технический прогресс, и в этом смысле "воровство" есть исторически положительным моментом.

”Воровством” есть капиталистичекое присвоение общественного продукта, вытекающее из частной собственности на средства производства - распределение по капиталу.

На витрине Торгсина свиное сало толщиной в две ладони, копчёные рыбцы, белая пшеничная мука, сахар, крупы разные, сливочное масло, сыр, шоколад, конфеты, печенье, рыбные консервы, колбасы разных видов — всё в огромном разнообразии и количестве, как при старом режиме. Во дворе магазина оборванная толпа с исхудалыми лицами.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Читал дкларации наших слуг народа?

Цікава у Мураєва... Гаврику задавав по цьому буржуіну питання, а він буржуїнів боїться....

Это вообще была в своем роде гениальная экономическая операция. Отнять у крестьян все продукты, которые они произвели, а потом им же продавать, но за золото и ценности. Пожалуй, даже в национал-социалистической Германии не додумались до подобного цинизма в извлечении прибыли.

А Марк Зобов каже, шо то гармонія...

І Русскій мір - гармонія...

А воно, на ділі, балалайка.

Готове то за чиїм замовленням?
Допустим, пролетарій хоче
Отримати не тому шо потребуєш, а тому шо хочеш?
Опять вы не поняли... Ценность не бриллиантах а в самом человеке. Совершенно иные ценности!
К примеру - родилась идея сделать надежный резак для бура нефтедобытчика.. Обязательно насыпят пригоршню

Як може русскій назвати алкоголь - ядом!
Я называю..:) Может как лекарство для здоровья..

Свободный то який?
делать то что нравится и иметь уверенность, что никакого дискомфорта не будет(голод, болезнь, внеплановая обязанность)
А який не свободный?
делать то что не по душе, но надо. Не имеющий своего угла и не понятно, что будешь есть завтра
І ради якого человека?
трудового

...так как существует общественное разделение
Маркс просто ее научно обосновал.
Еще не известно, что сложнее... Часто хочется взять физическую работу и почувствовать привычную усталость в мышцах.

Ценность не бриллиантах а в самом человеке. Совершенно иные ценности!
То не відповідь.
Мені цікаво дадуть чи не дадуть?
Дадуть человеку бриліанти?
К примеру - родилась идея сделать надежный резак для бура нефтедобытчика.. Обязательно насыпят пригоршню
Ні, діаманти потрібні не для бура, а конкретному человеку.
Без пояснень причин для чого. От хоче і все.
Я вже чув, шо діаманти то херня, а человек то цінність. Я памятаю.
А тепер хочу почути відповідь на запитання:
Дадуть человеку 10 кг діамантів?

То не відповідь.
Мені цікаво дадуть чи не дадуть?
Дадуть человеку бриліанти?

Ні, діаманти потрібні не для бура, а конкретному человеку.
Без пояснень причин для чого. От хоче і все.
Я вже чув, шо діаманти то херня, а человек то цінність. Я памятаю.
А тепер хочу почути відповідь на запитання:
Дадуть человеку 10 кг діамантів?

Да не захочет! Как не понять?
..Ну может в дурке...

Як може русскій назвати алкоголь - ядом!
Я называю.. Может как лекарство для здоровья..

Ну, от дивись, хіба це яд? Це отрута!
4fddbh.webp

Да не захочет! Как не понять?
Який механізм зробити так, шоб не захотів?
Йому відріжуть ***?
Будуть бити по голові?

А мяса він також не захоче?
Ну я памятаю, за алкоголь в тюрму, за діаманти і дурдом, а за мясо як карати будуть?
А за автомобіль?
Шо буде з тими людьми, які захочуть автомобіль?
От зараз є дофіга людей, які дома станки тримають і інструменти різні.
Не для заробітку і не для виробництва. От хочуть люди мати і шось робити.
На виробництві працювати не хочуть зовсім. Хочуть мати своє.
При комунізмі не захочуть?
А шо їм таке зроблять шоб вони не захотіли?

Який механізм зробити так, шоб не захотів?
Йому відріжуть ***?
Будуть бити по голові?
А мяса він також не захоче?
Ну я памятаю, за алкоголь в тюрму, за діаманти і дурдом, а за мясо як карати будуть?
А за автомобіль?
Шо буде з тими людьми, які захочуть автомобіль?
От зараз є дофіга людей, які дома станки тримають і інструменти різні.
Не для заробітку і не для виробництва. От хочуть люди мати і шось робити.
На виробництві працювати не хочуть зовсім. Хочуть мати своє.
При комунізмі не захочуть?
А шо їм таке зроблять шоб вони не захотіли?
Это другая вселенная. С другими ценностями.
Мясо -понятно. Алкоголь в качестве наказания.
Автомобили - вчерашний век. Геликоптеры и самолеты, ракетные ранцы. Индивидуальные.
Что нужно- не проблема. НА!... Свое? Бери!..
Гаврош расскажет:)

Марки колекціонувати можна буде?
Я не питаю чи будуть марки, я про старі марки.
Взагалі шось колекціонувати можна чи ні?

Ессесно От тебя будут ждать интересный рассказ о марках...

Ессесно От тебя будут ждать интересный рассказ о марках...
Допустим десь в архівах знайшли одну стару марку. Дуже рідкісну і цінну.
Є тисяча пролетаріїв, які прийшли і написали заяву, шо хочуть шоб ту марку віддали конкретно йому.
Кому конкретно цю марку віддадуть?

Допустим пролетарій написав заяву, шо хоче кілограм золота. Його запили для чого.
Він каже, шо золото йому потрібне для того, шоб помінятись з іншим пролетарієм на марку. Він сам золота не колекціонує, а інший пролетарій колекціонує.
Дадуть пролетарію кілограм золота?

Допустим десь в архівах знайшли одну стару марку. Дуже рідкісну і цінну.
Є тисяча пролетаріїв, які прийшли і написали заяву, шо хочуть шоб ту марку віддали конкретно йому.
Кому конкретно цю марку віддадуть?

Допустим пролетарій написав заяву, шо хоче кілограм золота. Його запили для чого.
Він каже, шо золото йому потрібне для того, шоб помінятись з іншим пролетарієм на марку. Він сам золота не колекціонує, а інший пролетарій колекціонує.
Дадуть пролетарію кілограм золота?

Пожалуй эта марка будет общественной... И 1 кг золота тоже. Пусть у тебя и хранится, как передовику производства:кручусь:

как передовику производства
Допустим передовик проізводства прийшов і попросив десять озброних охоронців.
Шоб охороняли його колекцію марок.
Бо іншим пролетаріям не дають ні цінних марок ні золота, а вони хочуть марки, і він чув як пролетарії обговорювали варіант шоб залізти до нього і ті марки собі забрати.
Дадуть передовику производства десять озброєних охоронців, шоб охороняти колекцію від пролетаріїв?

Допустим передовик проізводства прийшов і попросив десять озброних охоронців.
Шоб охороняли його колекцію марок.
Бо іншим пролетаріям не дають ні цінних марок ні золота, а вони хочуть марки, і він чув як пролетарії обговорювали варіант шоб залізти до нього і ті марки собі забрати.
Дадуть передовику производства десять озброєних охоронців, шоб охороняти колекцію від пролетаріїв?

Какой смысл охранять, когда коллекция общественная? Её ни продать, ни спрятать, ни украсть. Все равно общественная!
Нет никаких пролетариев! Безклассовое общество..

Назад
Зверху Знизу