Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Пленка vs цифра

• Автор теми Автор теми mega
  • Дата створення Дата створення
Slash - а у тебя есть тут фотки посмотреть (или вообще в инете) - если есть - дай ссылку

Киев с советским объективом. У знакомого на днях возьму.
Потому и говорю - "пробовать"

немного есть.
gallery.greedykidz.net/Slash

Только что проверил.
Или Посилання видалено
или Посилання видалено - а там на странице выбрать альбом "Slash".

Останнє редагування:
Повернемось до теми.
Я теж фотографую на плівку доволі цікава річ! Кольори дає м'які, приємні для ока. Не те що цифра, у якої кольори баночні (я просто малюю, і так називаю чисті кольори без домішків).
Та й з витримками можна почудити!
Чули про Міхаеля Везелі і його витримкою в 3 роки?

Недавно спробував ч/б плівку Ролей 80. Це така річ неймовірна, дуже подобається)
Фотографую Практикою Л.

Повернемось до теми.
Я теж фотографую на плівку доволі цікава річ! Кольори дає м'які, приємні для ока. Не те що цифра, у якої кольори баночні (я просто малюю, і так називаю чисті кольори без домішків).
Та й з витримками можна почудити!
Чули про Міхаеля Везелі і його витримкою в 3 роки?

Недавно спробував ч/б плівку Ролей 80. Це така річ неймовірна, дуже подобається)
Фотографую Практикою Л.

Насправді, цифра дуже гнучка річ, і в сучасних умовах навіть більше ручна ніж плівка ( враховуючи що колір проявляєтся і друкуєтся в мінілабі). На цифрі можна отримати будьякі кольори, як забажаєтся, а на плівці як вже вийшло так і буде, жодної можливості впливу на результат.

та й то не зовсім правда: впливати на кольори під час сканування теж можна. однак та складова, що її було закладено на етапі розробки емульсії, вперто залишатиметься. Її позбутися, звичайно, реально, проте зі значними втратами у якості.

Чорно-біла плівка - річ окрема, про неї мова тут, начебто й не йшла.

Та цих тем про плівку і нині що собак нерізаних :)

Фотографую Практикою Л.

А есть результаты с роляя? Я пробовал роляй 25 и 100, на мой взгляд пленка ужасная. Противоскручивающего слоя нет, при сушке скручивается в трубку. Потом, капли на ней остаются, на кодаке например даже после промывки в воде из под крана ничего не остается. Какой то отличной резкости я не заметил. Проявлял их ним же проявителем.

Мне в Ролляй 100 (но больше таки в Фомапане) понравились мягкие тона, и зерно симпатичнее на портрете, чем на Тмакс.

Олег, а ты Неопан уже попробовал? Помнится, собирался?

Ролляй не пробовал - но фомапан купил ..... :)

Іра? Та чом... у 2007 в неї вже була Соні бездзеркальна, забув як її...

Плёнка в основном опасна тем что после неё на любой цифроснимок смотреть невозможно :буе: и даже сложно объяснить почему так :)

элементарно: хочется срочно начать собирать деньги и купить, наконец, приличный цифровик.

Что бы получать такие фото? :буе:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
(Canon EOS 60D)

блин, на этой *****ской клаве нет буквы йи, так что прийдется на iноземнiй мовi.
так вот. имхо, хороший слайд типо вельвии 50, проявленный в нормальной масковской лабе "фотопроект" через спецокуляр и на посмотровом столике с правильной цветовой температурой "делает" многое раннее мною виденное с монитора. особо вставляет проявление эффекта объема. и это от яшики с "заурядным" тессаром.
а даве товарисч показал отпечатки 30х40 с 9х12 гелиаром снятых кадров...
таки да, чтото там такое есть :клас:

Назад
Зверху Знизу