Пленка vs цифра

• Автор теми Автор теми mega
  • Дата створення Дата створення
Slash - а у тебя есть тут фотки посмотреть (или вообще в инете) - если есть - дай ссылку

Киев с советским объективом. У знакомого на днях возьму.
Потому и говорю - "пробовать"

немного есть.
gallery.greedykidz.net/Slash

Только что проверил.
Или Посилання видалено
или Посилання видалено - а там на странице выбрать альбом "Slash".

Останнє редагування:
Повернемось до теми.
Я теж фотографую на плівку доволі цікава річ! Кольори дає м'які, приємні для ока. Не те що цифра, у якої кольори баночні (я просто малюю, і так називаю чисті кольори без домішків).
Та й з витримками можна почудити!
Чули про Міхаеля Везелі і його витримкою в 3 роки?

Недавно спробував ч/б плівку Ролей 80. Це така річ неймовірна, дуже подобається)
Фотографую Практикою Л.

Повернемось до теми.
Я теж фотографую на плівку доволі цікава річ! Кольори дає м'які, приємні для ока. Не те що цифра, у якої кольори баночні (я просто малюю, і так називаю чисті кольори без домішків).
Та й з витримками можна почудити!
Чули про Міхаеля Везелі і його витримкою в 3 роки?

Недавно спробував ч/б плівку Ролей 80. Це така річ неймовірна, дуже подобається)
Фотографую Практикою Л.

Насправді, цифра дуже гнучка річ, і в сучасних умовах навіть більше ручна ніж плівка ( враховуючи що колір проявляєтся і друкуєтся в мінілабі). На цифрі можна отримати будьякі кольори, як забажаєтся, а на плівці як вже вийшло так і буде, жодної можливості впливу на результат.

та й то не зовсім правда: впливати на кольори під час сканування теж можна. однак та складова, що її було закладено на етапі розробки емульсії, вперто залишатиметься. Її позбутися, звичайно, реально, проте зі значними втратами у якості.

Чорно-біла плівка - річ окрема, про неї мова тут, начебто й не йшла.

Та цих тем про плівку і нині що собак нерізаних :)

Фотографую Практикою Л.

А есть результаты с роляя? Я пробовал роляй 25 и 100, на мой взгляд пленка ужасная. Противоскручивающего слоя нет, при сушке скручивается в трубку. Потом, капли на ней остаются, на кодаке например даже после промывки в воде из под крана ничего не остается. Какой то отличной резкости я не заметил. Проявлял их ним же проявителем.

Мне в Ролляй 100 (но больше таки в Фомапане) понравились мягкие тона, и зерно симпатичнее на портрете, чем на Тмакс.

Олег, а ты Неопан уже попробовал? Помнится, собирался?

Ролляй не пробовал - но фомапан купил ..... :)

Іра? Та чом... у 2007 в неї вже була Соні бездзеркальна, забув як її...

Плёнка в основном опасна тем что после неё на любой цифроснимок смотреть невозможно :буе: и даже сложно объяснить почему так :)

элементарно: хочется срочно начать собирать деньги и купить, наконец, приличный цифровик.

Что бы получать такие фото? :буе:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
(Canon EOS 60D)

блин, на этой кацапской клаве нет буквы йи, так что прийдется на iноземнiй мовi.
так вот. имхо, хороший слайд типо вельвии 50, проявленный в нормальной масковской лабе "фотопроект" через спецокуляр и на посмотровом столике с правильной цветовой температурой "делает" многое раннее мною виденное с монитора. особо вставляет проявление эффекта объема. и это от яшики с "заурядным" тессаром.
а даве товарисч показал отпечатки 30х40 с 9х12 гелиаром снятых кадров...
таки да, чтото там такое есть :клас:

Назад
Зверху Знизу