Да уж, политики они такие ушлые... Они даже додумались подкинуть народу и проПиАрить мысль о том, что никакой "проблемы с языками" не существует. Некоторые люди даже ведутся.

То, что некоторые политики решили поэксплуатировать проблему, говорит о её актуальности, а не о отсутствии таковой.
Де проблема?Її просто не існує.Проблема в Вас і таких як Ви.Уявіть,що Ви живете в Росії і дуже вперто відказуєтесь вчити російську мову,або живете в США і відказуєтесь вивчити англійську.Та там би у Вас навіть не виникло такого питання.Тут проблема не в мові,проблема в тому ж що і в Лужкова,Затуліна,Леонтьєва і других одіозних політиків.Ви вперто не хочете визнати те що Ви вже живете в іншій державі,не в космополітичному СРСР, а в Україні.І Ви просто зневажаєте цю державу, я розумію життя тут зараз не паска, але як би там не було це вже історичний факт і нікуди ми від цього не дінемся, і я надіюсь що нікуди, ніхто з насидженого місця не поїде, бо ніде ніхто нікого не чекає з розпростертими обіймами. Іще я розумію, що проблема тут не в мові , а в економічних негараздах.Я більш ніж впевнений, що якби в Україні рівень життя був в п"ять раз вищий ,ніж в Росії то всі мовні питання відпали на другий план.Тай державна політика в цьому питанні була жорсткішою. Як ви думаєте всі російськомовні виїхали з Прибалтики? Та ніфіга подібного.Навпаки любими шляхами їдуть туди,дістають громадянство за великі гроші і живуть радше там ніж в тоталітарній Росії, бо умови там кращі.Для життя і для бізнесу. Взагалі росіяни зараз асимілюються по всій Європі,і аж ніяк там не піднімають мовних питань,їм просто там занадто комфортно, і мову вивчають бо їм це вигідно.Ви були коли небудь за кордоном? Та в томуж таки Стамбулі ,в Афінах,чи в будь якій Європейській державі продавці в магазинах стараються говорити до Вас тією мовою яку від Вас почують.Бо їм це вигідно.Так от і Ви заговорите українською,коли це буде Вам вигідно.
Коли це буде? Тоді коли держава буде проводити протекціоністську політику і щодо мови також. Це в першу чергу викладання державною мовою у вищих навчальних закладах,вимогу знання укр.мови в держустановах(якщо людина захоче стати чиновником-вивчить і китайську за один вечір)-яскравий приклад-Кучма,Морозов,та і той же Янукович.Вони просто зрозуміли що без знання державної мови їм нічого не світить.А на побутовому рівні ніхто не забороняє розмовляти любою мовою.Моя дитина прекрасно крім української володіє російською і англійською мовами.Бо їй це потрібно для кар"єрного зросту,і не висловлює претензій щодо того щоб все навкруги було українським(бо її рідна мова-українська).Просто вона це вже нове покоління без совдепівського тягара за плечима.
Вы можете доказать факт умышленного убийства?