Анатолий Любаревич
Сьогодні розмовляв з одним відомим і впливовим російським політиком, не буду називати його ім"я і добавлять до його рейтингу. Він з такою радістю розповів мені, що росія уже зробила свою справу і перемогла у війні з Україною. Головною перемогою він вважає не військову, а економічну війну.
росія вважає , що більше немає сенсу великих військових дій на Україні, головне, щоб утримувати в'яло текучу ситуацію в цьому напрямку, а все інше буде зроблено нашими руками, через слабку тарифну політику уряду. Намагання нашої влади підняти, нічим не обгрунтовані ціни на ресурси і послуги до європейського рівня,під виглядом "вимог" МВФ,
що гарантовано доб'є нашу економіку і зробить її абсолютно не конкурентною, а громадян злиднями.
Тут спрацьовує чиста логіка, адже в цей період ціни на енергоносії різко впали на світовому ринку і інші економіки країн лише від цього виграли Головною задачею росія бачить збереження на Україні "своїх" монополій і створення умов не дати реалізувати З й пакет енергетичної хартії ЕС в комплексі. Вони радіють, що українська влада пішла в цьому напрямку хибним шляхом, створюючи локальні умови окремих сегментів ринку, газу, електроенергії , тепла, води і т.д. В цьому випадку вони переконані що соціальні бунти в Україні до осені будуть забезпечені, а росія таким чином доб'ється перемоги над Україною, нашими власними руками.
Не знаю як кому, а мені особисто гірко у сумно, адже ми не одноразово з колегами від НАН України і інших провідних вузів звертались до влади і політиків, звернути особливу увагу на зведення балансів та відкритості ринку в ПЕК і ЖКХ в комплексі. Більш того пропонували терміново прийняти законопроект № 1640 про впровадженню реального механізму. Складається враження, що нами управляють марсіани !"