Є тут хто-небудь з Тріолану?
Доброго дня! В мене питання до технiчних працiвникiв "Трiолану". Мешкаю у приватному секторi i в нас по вулицi провели оптоволоконий кабель. Бiля мого будинку на стовбi був встановлен оптический бокс. Я теж прийняла рiшення пiдключитися до кабельної мережи "Триолана". Я подзвонила у колл-центр компанiї, де менi вiдповiли, що в мене є можливiсть пiдключення до цiєї мережi. Потiм менi передзвонив майстер, який безпосередньо займається пiдключенням абонентiв, i розповiв чомусь, що в мене немає можливостi пiдключення до оптического боксу, розташованого бiля мого будинку ( а це десь 30 метрiв кабелю), бо в тому боксi немає мiсця, i запропонував менi пiдключення до боксу, розшташованому далi ( це ще 70 метрiв кабелю). Пicля того, як я повторно подзвонила у колл-центр, менi потiм цей же майстер вже казав, що мicце в оптическому боксi бiля мого будинку вже є, але там немає, тобто не вистачає потужності сигналу, i треба пiдключатися у бiльш дальшiй бокс. Але для мене є рiзниця оплачувати по 10 гр/м 30 метрiв кабелю, або 100 метрiв кабелю. Який, до речі наприклад, зимою пiсля налипання мокрого снiгу i подальшого обмерзання i виходу кабеля iз строю мені потрiбно буде міняти за власний рахунок. I є рiзниця - замiнити або 30, або 100 метрiв кабелю. Пiсля подальшої консультації зi знайомими спецiалiстами, якi займаються прокладкою оптоволоконних систем у мiстi та передмiстi, в тому числі і того ж Тріолану, з'ясувалося, що є технiчна можливiсть пiдключення до оптичного боксу, розшташованого бiля мого будинку.
Для цього потрібно, всього-на-всього, замінити зварений дільник (який і визначає потужність сигналу, що віддають в кабель, який і йде до оптичного боксу, розташованому біля мого будинку), так званий "FBT COUPLERS" на дільник з бiльшим коефіцієнтом ділення. А вони якраз для цих випадків і випускаються з неоднаковим коефіцієнтом ділення вихідної потужності, який ще називають "неравноплечіе" (10/90, 15/85, 20/80, 25/75, 30/70, 35/65, 40/60 , 50/50). До речі, вони випускаються виробником як з коннекторами, так і без (тоді необхідна зварювання). І тоді якраз і з'являється вільна потужність сигналу, необхідна для підключення в оптичному боксі, розташованому біля мого будинку.
Тому у мене і питання. Чому мені відмовляють у можливості підключення в оптичний бокс, розташований біля мого будинку, і пропонують переплатити за зайві 70 метрів кабелю?