Тут могла бути ваша реклама
  • Автор теми Автор теми Воffка
  • Дата створення Дата створення
Чи має значення хто я та чим на життя заробляю?
Але в мене є логіка - якщо ти приймаєшь все, що дає тобі суспільство, то приймай і відпвідальність, хоч вона для тебе й незручна.
Зараз я бачу "тут я закони та правила виконую, тут ні, тут рибу заворачую". То розумієшь, якщо продовжувати твою думку, що це моя справа та закони мені не писані, то завтра ти грохнеш шумного сусіда та в посадці прикопаєшь і будеш вважати що це твоя справа, чи жити в тиші, чи ні, і що закони це тільки рекомендація.
Ти не один, таких дуже багато, то, якщо ти це прямо визнаєшь, то ОК, але не треба говорити що це правильно. Може я також не користуюсь пасками безпеки, але тоді мені соромно (насправді користуюсь).
Тобто зворотне теж вірне: якщо суспільство мене наїбало, то і я можу забити хуй на деякі його вимоги?
До речі, якщо ці вимоги не прописані в законах, а лише дехто вважає, що такі норми існують, — то я й не зобов'язаний їх виконувати.
Стосовно того, хто ти, — це теж має значення, бо в нас представники деяких кіл суспільства дуже часто наїбують суспільство і при цьому обожнюють моралізм.

Останнє редагування:
Тобто зворотне теж вірне: якщо суспільство мене наїбало, то і я можу забити хуй на деякі його вимоги?
Взагалі ні, навіть якщо так. Але в більшості випадків люди придумують щось собі. Чи є рішення Європейського суду про це? Чи ти не відстоював свої права, як це зробив би відповідальний громадянин?

Та можешь й без цього, але коли будуть наслідки, треба розуміти, хто винен.
Стосовно того, хто ти, — це теж має значення, бо в нас представники деяких кіл суспільства дуже часто наїбують суспільство і при цьому обожнюють моралізм.
Це перехід на особистість опонента, щоб не обговорювати ідею, а обговорювати людину, підривая цим ідею, яку він підтримує. Не дуже чесний прийом.
Моя ідея така - людина повинна дотримуватись законів та правил, а якщо свідомо вирішила порушити, то приймати відповідальність.
Твоя як раз і включає моралізаторство, яке служить для виправдовування порушення.
Тобто якщо людина говорить "я вкрав, зробив плохо, як поймають, буду сидіти" це одне. Якщо "я вкрав, тому що мене свого часу за проїзд на заборонений сигнал світлофора оштрафували, хоча там був майже зелений, тому я тільки забираю своє", то це не ОК.

Ну напевно ж не все. Бо не зобов'язані.
Я маю великі сумніви, що ти всі наявні напої купив і спробував, чи кришечка там зафіксована, чи ні.
Ну а те не многие, что не приклеены, все обязательно выбрасываются в море и плывут в Швецию дабы испортить статистику скандинавам.

Назад
Зверху Знизу